想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

31 歲但驗血報告中 AMH 低到 0.1⋯⋯係咪代表冇機會懷孕/極難自然懷孕了?真係好想好想有小朋友

大宅

mercilala 發表於 18-9-28 11:16
31 歲但驗血報告中 AMH 低到 0.1⋯⋯係咪代表冇機會懷孕/極難自然懷孕了?真係好想好想有小朋友:p ...

0.1就最好快d排定ivf, 一邊試自然懷孕, 我0.57就自然懷孕到, 當然要受孕一粒健康既卵子就可以受孕, 不過你知好多因素影響, 時機, 壓力, c6精子等等, 醫生話過佢有病人0.0幾都可以自然受孕, 不過排定ivf多層保障

別墅

dolldollk 發表於 18-9-28 12:32
0.1就最好快d排定ivf, 一邊試自然懷孕, 我0.57就自然懷孕到, 當然要受孕一粒健康既卵子就可以受孕, 不過你 ...

請問你有冇做過咩去調理身子呀?謝謝

大宅

AllanWong 發表於 18-9-28 13:58
請問你有冇做過咩去調理身子呀?謝謝

咩都做齊哂XD調節飲食, 針灸, 艾灸, 浸腳, 瑜伽, 食營養品, 加一個放棄既心態 都唔知關邊樣事, 不過有機會既野都試哂

複式洋房

dolldollk 發表於 18-9-28 14:03
咩都做齊哂XD調節飲食, 針灸, 艾灸, 浸腳, 瑜伽, 食營養品, 加一個放棄既心態 都唔知關邊樣事, 不 ...

介唔介意講你年紀呀?同埋你食咩營養補充食品呀?我食緊 Coq10

大宅

mercilala 發表於 18-9-28 16:06
介唔介意講你年紀呀?同埋你食咩營養補充食品呀?我食緊 Coq10

31, 可能做過朱古力瘤amh所以低, 我平時食葉酸同omega3, coq10同黑豆水我都係出咗report個個月食左半個月, 月尾就bingo左, 唔知有無關

複式洋房

dolldollk 發表於 18-9-28 16:23
31, 可能做過朱古力瘤amh所以低, 我平時食葉酸同omega3, coq10同黑豆水我都係出咗report個個月食左半個月, ...

恭喜你呀~~bb 依家幾大喇?
最近我葉酸,Coq10 同黑豆水都有,你黑豆水係日日飲?

大宅

mercilala 發表於 18-9-28 18:54
恭喜你呀~~bb 依家幾大喇?
最近我葉酸,Coq10 同黑豆水都有,你黑豆水係日日飲?
...

多謝, 仲係肚度11wks
我係排卵期前飲到排卵, d分泌係靚d

複式洋房

dolldollk 發表於 18-9-28 18:59
多謝, 仲係肚度11wks
我係排卵期前飲到排卵, d分泌係靚d

排卵後就唔飲?
Btw 你會唔會 m 唔準架?我唔係個個月有

大宅

mercilala 發表於 18-9-28 19:07
排卵後就唔飲?
Btw 你會唔會 m 唔準架?我唔係個個月有

我排卵後就飲少d
我本身m好準, amh一低就開始遲一星期兩星期, bingo個個月就係見想排卵跟住退左, 無啦啦有一日再排卵就中, 因為amh低會影響排卵反應慢/無

複式洋房

dolldollk 發表於 18-9-28 19:13
我排卵後就飲少d
我本身m好準, amh一低就開始遲一星期兩星期, bingo個個月就係見想排卵跟住退左, 無啦啦有 ...

你就好啦(emoji)(emoji)都叫會準時。。但你點知排卵既?自己睇錫泌定都有check 住呀?

大宅

mercilala 發表於 18-9-28 20:06
你就好啦(emoji)(emoji)都叫會準時。。但你點知排卵既?自己睇錫泌定都有check 住呀?
...

準時都無用, 本身我有check住排卵, 發現好多時係假排卵, 一係無高溫, 最後放棄想做就做, 咁岩個幾日分泌有蛋清就升體溫

複式洋房

dolldollk 發表於 18-9-28 20:09
準時都無用, 本身我有check住排卵, 發現好多時係假排卵, 一係無高溫, 最後放棄想做就做, 咁岩個幾日分泌有 ...

你只係check 體溫?真係有假排卵,我月頭用 clearblue 二代見到實笑,之後到依家都冇黎過m...綠d 又白雪雪,依家出埋報告咁,應該都唔會再check 住...可能真係要用放棄心態

大宅

mercilala 發表於 18-9-28 20:27
你只係check 體溫?真係有假排卵,我月頭用 clearblue 二代見到實笑,之後到依家都冇黎過m...綠d 又白雪雪 ...

我本身好乖日日check, 跟住見佢都唔升溫就放棄左, 見到有蛋清咪過2日八下係咪真係排, 點知有升溫, 無, 都係想做就做, 其實卵子ready個身體會話你知想要

複式洋房

dolldollk 發表於 18-9-28 20:30
我本身好乖日日check, 跟住見佢都唔升溫就放棄左, 見到有蛋清咪過2日八下係咪真係排, 點知有升溫, 無, 都 ...

咁你啲supplement 食既份量係幾多呀?

大宅

mercilala 發表於 18-9-28 23:03
咁你啲supplement 食既份量係幾多呀?

葉酸400mg, coq10 100mg, omega3 1粒唔知幾多XD, 黑豆粉就一日一匙

複式洋房

dolldollk 發表於 18-9-29 21:58

葉酸400mg, coq10 100mg, omega3 1粒唔知幾多XD, 黑豆粉 ...

Thxthx(emoji)(emoji) 希望可以有機會自然受孕到啦,C6 又唔肯做 ivf

大宅

mercilala 發表於 18-10-1 08:55
Thxthx(emoji)(emoji) 希望可以有機會自然受孕到啦,C6 又唔肯做 ivf

放輕鬆, 個時我同c6都唔想做ivf, 但係個時jm們叫我排定先可能到時用唔著呢咁

首頁

尾頁

跳至