心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

心好痛! 但安慰的就是 他在家, 在我們的陪同下 安詳的離去。他真是好叻仔!
這是我第二隻貓 離開我, 第一隻是 七年前, 當時都好傷心, 個心平復冇幾耐而家有第二隻離開我, 我而家仲有兩隻貓, 我唔收養住喇我!等埋呢兩隻貓離開我先再收養, 其實我個心好矛盾! 我身邊朋友說不如唔好再收養呀你 每次有寵物離開都咁難過, '但係見佢哋咁被人遺棄真係好可憐。

我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

大宅

carrai 發表於 18-10-1 17:49
心好痛! 但安慰的就是 他在家, 在我們的陪同下 安詳的離去。他真是好叻仔!
這是我第二隻貓 離開我, 第 ...

你咁愛佢,我相信佢都一樣咁愛你,愛係唔會因為距離而變淡,佢只不過去咗彩虹橋換了一個形式陪伴你,佢都應該希望見到你堅強起來,唔好令佢走得內疚吧!加油啊(emoji)(emoji)

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

貓貓幸運遇到你

男爵府

我都鐘意貓貓但冇養,
相信心情一樣傷痛,須要時間平伏。

惟有換個角度安撫下,
21年很難得自豪長壽,
好主人陪伴貓必安息。

人老病死,人和寵物一樣的,
視如一家人,感恩愛心爆棚,
總有離別一日,留下一份懷念心已足夠。
主人快樂貓貓在天國也快樂 !

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

貓貓一路好走

洋房

RIP

別墅

貓貓在生時已經得到幸福。無憾了!

首頁

尾頁

跳至