親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

misslcs 發表於 18-10-24 14:09
回覆 BEBIBE 的帖子

我住最平 望山景,大約1000左右 和式 2個人,1泊2食,

Jm係咪食早晚自助餐 ?
見到啲blogger嘅相
早晚餐都各分兩個時段
係自己揀定佢分配㗎
官網嘅資料淨係睇到 開放時間

子爵府

三樂莊
浜水晶洋室二人床房(私人風呂,但不露天)

官網book
11月底原來係 ¥43500
唔係¥48xxx

男爵府

manu4211963 發表於 18-11-7 22:35
我都心思思可唔可以改第一日住彩朝樂
12:00 check in又有咁多嘢玩
真係好吸引

月尾去完彩朝樂請分享下呀 PLEASE,我搵GOOGLE真係極少人分享過呢間。我連自己BOOK左間房係咩樣都唔多清楚,佢官網D相得果一張,資料又少
THANK YOU!

子爵府

BEBIBE 發表於 18-11-8 12:21
月尾去完彩朝樂請分享下呀 PLEASE,我搵GOOGLE真係極少人分享過呢間。我連自己BOOK左間房係咩樣都 ...

https://blog.xuite.net/jellytaliya/blog/585038221-%E3%80%90%E6%97%A5%E6%9C%AC%C2%B7%E4%BD%8F%E5%AE%BF%C2%B7%E7%99%BD%E6%BF%B1%E3%80%91%E4%BD%8F%E7%99%BD%E6%B5%9C%E5%BD%A9%E6%9C%9D%E6%A5%BD%E4%B8%8D%E5%8F%AA%E5%8F%AF%E5%85%8D%E8%B2%BB%E6%B3%A1%E7%99%BD%E6%BF%B1%E5%8F%A4%E6%B9%AF%EF%BC%8C%E9%80%A3%E4%BD%BF%E7%94%A8%E9%AB%98%E7%88%BE%E5%A4%AB%E7%90%83%E5%A0%B4%E9%83%BD%E5%85%8D%E8%B2%BB

https://blog.xuite.net/jellytaliya/blog/585045602-%E3%80%90%E6%97%A5%E6%9C%AC%C2%B7%E4%BD%8F%E5%AE%BF%C2%B7%E7%99%BD%E6%BF%B1%E3%80%91%E7%94%A8%E9%A4%90%E6%99%82%E9%96%93%E7%B4%80%E5%B7%9E%E8%B1%AA%E8%8F%AF%E9%A3%9F%E6%9D%90%E6%93%BA%E6%BB%BF%E5%BB%B3%E7%9A%84%E7%99%BD%E6%B5%9C%E5%BD%A9%E6%9C%9D%E6%A5%BD%EF%BC%8C%E5%8D%B0%E8%B1%A1%E6%9C%80%E6%B7%B1%E5%88%BB%E6%98%AF%E7%83%A4%E8%98%8B%E6%9E%9C%E6%B4%BE%E7%88%BA%E7%88%BA

https://www.youtube.com/watch?v=uKFjKw1L-QE

https://www.youtube.com/watch?v=-3zcppkSA7c

https://www.youtube.com/watch?v=nOkjIRdo3XE

https://www.youtube.com/watch?v=t2Sw8WXLpjI

BEBIBE    發表於 18-11-8 13:29

男爵府

我住過呢兩間, 都係Japanican book:

白濱之宿 柳屋
https://www.japanican.com/hk/hot ... r=30&sar=300403

湯快度假集團 白濱御苑
https://www.japanican.com/hk/hotel/detail/6506A16/

第二間真係好抵住, 一泊兩食 (不過係Buffet) 兩大一小只係21xxx yens, 仲有好多設施岩小朋友玩.....唯一唔好係多旅行團入住

大宅

思思baby 發表於 18-11-8 13:01
我住過呢兩間, 都係Japanican book:

白濱之宿 柳屋

第二間裝修緊,要明年3月後先ok

大宅

BEBIBE 發表於 18-11-8 12:21
月尾去完彩朝樂請分享下呀 PLEASE,我搵GOOGLE真係極少人分享過呢間。我連自己BOOK左間房係咩樣都 ...

係啦,我訂咗3人禁煙和式房,都唔知係入面有無浴室,因為我見其他酒店d日式房係公用浴室,網站得1張相又無其他圖片。

男爵府

erica-camy 發表於 18-11-8 18:18
第二間裝修緊,要明年3月後先ok

我諗同一集團應該都差唔多價,總之就平靚正

男爵府

回覆樓主:

如果唔住近白良濱但又想去沙灘行下,就要預比2000yens泊附近停車場(都幾貴)

大宅

思思baby 發表於 18-11-8 19:36
如果唔住近白良濱但又想去沙灘行下,就要預比2000yens泊附近停車場(都幾貴)
...

多謝你,不過我唔自駕,我見酒店有單車唔知可唔可以踩去沙灘,如果唔係就搭巴士

複式洋房

manu4211963 發表於 18-11-7 16:14
Jm有冇出去 浸
大浴池

呢様我吾知咁岩黎M無得浸

複式洋房

manu4211963 發表於 18-11-8 00:52
Jm係咪食早晚自助餐 ?
見到啲blogger嘅相
早晚餐都各分兩個時段

早晚自助只要係佢開放時間內入去食,可能前台會問你邊個時間去食,但我地肚餓就落去食,入去不用登記

別墅

manu4211963 發表於 18-11-7 15:26
仲諗住問你添

因為啱啱取消咗一晚ToreTore Village

我下個月去白濱,請問食熊野牛是那間酒店。唔該!

子爵府

wo~~ 發表於 18-12-12 00:16
我下個月去白濱,請問食熊野牛是那間酒店。唔該!

湯快彩朝樂
即煎嗰D好食啲

子爵府

misslcs 發表於 18-11-9 05:30
早晚自助只要係佢開放時間內入去食,可能前台會問你邊個時間去食,但我地肚餓就落去食,入去不用登記
...

睇漏咗呢段
Check in會問你揀邊段晚餐早餐時間
冇人check的
唔知係唔係之前冇留意
第一次見 酒店有紙杯畀啲客人拎走飲品

子爵府

思思baby 發表於 18-11-8 19:36
...

我上個月尾去
係咪淨係夏天先至要收錢
冇人收錢自出自入㗎喎
我專登留意啲日本人都係咁㗎

男爵府

manu4211963 發表於 18-12-12 10:51
我上個月尾去
係咪淨係夏天先至要收錢
冇人收錢自出自入㗎喎

我地7月時泊個d有人管理既爛地停車場,同埋個度都唔見有位泊到路邊,最後我地找到間係沙灘尾,收1500yens的。

子爵府

erica-camy 發表於 18-11-8 18:27
係啦,我訂咗3人禁煙和式房,都唔知係入面有無浴室,因為我見其他酒店d日式房係公用浴室,網站得1張相又無 ...

我喺 Agoda book
日式三人房 不過我兩個人住
入門口有個玄關位
坐厠喺側邊

浴室係喺騎樓側邊
(唔識形容嗰個位, 同舊式公屋好似)
浴室有兩個小窗門
好怪,冇窗簾
遠處有人用望遠鏡喺睇到你
其他房其實係可以走出去,行到過嚟吸你.....

子爵府

manu4211963 發表於 18-12-12 11:08
我喺 Agoda book
日式三人房 不過我兩個人住
入門口有個玄關位

子爵府

erica-camy 發表於 18-11-8 18:27
係啦,我訂咗3人禁煙和式房,都唔知係入面有無浴室,因為我見其他酒店d日式房係公用浴室,網站得1張相又無 ...

我頭先返去阿高達睇
又真係有個日式房
寫明係用公共浴室

JM book房嘅時候留意清楚囉

首頁

尾頁

跳至