自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

心煙紅 發表於 18-10-3 05:25
工作壓力大,山竹走後好多工程,返到屋企有好多野做,仲要比太太鬧我唔理阿囡,經常吵鬧,一日都得四小時瞓 ...

揾個好中醫睇吓醫失眠先,或臨瞓前聽兩、三隻 kenny g嘅歌,包好瞓,我早兩個月都係咁

侯爵府

牛年勳章

加油撐住

公爵府

牛年勳章

調整心態, 工作量, 做唔唒唔好接咁多, 做慢d, 唔好急,
老婆呻你唔幫手揍囡, 相信唔係最近了嗎?
商量下有咩方法, 可以令大家也可以鬆一鬆, 例如請個姐姐幫手,

多d 講下工作上的野, 又關心多d 聽多d 老婆的嘢
香港人真是兼顧唔到咁多, 偏偏工作排山倒海咁
不過, 相信只是過度期, 一起忍耐加油

水晶宮

加油!有工作就是好了!

自由太多會令世人失去平衡

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

加油樓主!同太太傾嘅時候最緊要心平氣和,有時無覺好訓燥火,身邊人覺得你嬲嬲豬,也燥埋一份。將目前情況平心靜氣講出,或者在what’s app打出來,太太明白自然會支持你。

男爵府

BB防敏心得分享勳章

加油!我諗你太太唔知你返工辛苦左,佢應該都唔係咁刻薄既人,可能佢都辛苦左呢!同佢講返你既難處,佢會體諒的!

男爵府

工作壓力大,山竹走後好多工程,返到屋企有好多野做,仲要比太太鬧我唔理阿囡,經常吵鬧,一日都得四小時瞓 ...

將呢段文字比太太睇,佢可能忙湊囡,忽略你感受,同時,佢湊囡都攰,大家放囡囡比家人湊一日,好好叉電再努力吧。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

除左加油就只有加油。係你好多野做既同事,可能你太太都好多野做,好大壓力。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

jacky1666_hk 發表於 18-10-3 09:02
除左加油就只有加油。係你好多野做既同事,可能你太太都好多野做,好大壓力。
...

同時

珍珠宮

jacky1666_hk 發表於 18-10-3 09:02
...

其實樓主已經好叻好努力做左好多野,所以身心俱疲
唔好再叫佢加油啦

樓主,你已經做得比其他人好,係時間俾自己休息下,先可以走更長遠嘅路啊~

祝安好~

子爵府

還掂都失眠多左時間咪同女玩下。

男爵府

回覆樓主

加油

珍珠宮

回覆樓主:

咁你太太有咩做

琥珀宮

回覆樓主:

真慘

珍珠宮

好多工程, 即係你好多JOB?

加油, 如果真係太辛苦, 同太太傾下, 互相坦白同關心

伯爵府

回覆樓主:

加油呀

男爵府

可能大家都有各自壓力同太累,放女女比家人睇陣出去拍下拖,放鬆下心情又傾下偈!

伯爵府

2024年龍年勳章

我早排都係咁,個腦不停轉,個心又覺得煩,一訓著又煩醒,個人好攰又訓唔到,之後我趁放假去左行山,游水,做運動個腦停一停鬆一鬆就好好多。
祝您早日舒緩

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

唔知講咩好~
撐住吖……會過去的
最簡單係:坦誠D同太太講個狀況,有時相處耐咗,大家以為對方會明白體諒自己,但有D事~唔講出嚟就會令誤會加深

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

加油

首頁

尾頁

跳至