興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

已經有一張上台SIM卡,想加張普通的數據年卡,用完就掉,有乜計?

翡翠宮

回覆樓主:

搵部退役機share出嚟,或者帶號轉IMC,$298有30GB一年。

http://imc-networks.com.hk/imc/

珍珠宮

2024年龍年勳章

lyh80115 發表於 18-10-5 10:27
搵部退役機share出嚟,或者帶號轉IMC,$298有30GB一年。

http://imc-networks.com.hk/imc/

帶兩部手機好麻煩。

翡翠宮

PaPa 發表於 18-10-6 14:44
帶兩部手機好麻煩。

咁轉IMC個30GB夠唔夠用?不過IMC無飛線同漫遊功能。

珍珠宮

2024年龍年勳章

lyh80115 發表於 18-10-6 14:48
咁轉IMC個30GB夠唔夠用?不過IMC無飛線同漫遊功能。

IMC的$298有30GB一年,比起普通的年卡貴。
用完一年之後,收費怎樣?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都想知, 電話有得飛線, 但短訊又無得飛, 呢下麻煩!!

珍珠宮

2024年龍年勳章

cy101 發表於 18-10-6 18:12

其實有無可能做到SMS的飛線?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PaPa 發表於 18-10-6 18:27
其實有無可能做到SMS的飛線?
我都想知!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章

cy101 發表於 18-10-6 18:12

唔知用這個Apps得唔得?

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.yas.freeSmsForwarder&hl=zh_TW

琥珀宮

PaPa 發表於 18-10-6 23:15
唔知用這個Apps得唔得?

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.yas.freeSmsForwarder&hl= ...
呢個唔考慮住, 好似唔係好多好評!!

翡翠宮

PaPa 發表於 18-10-6 15:37
IMC的$298有30GB一年,比起普通的年卡貴。
用完一年之後,收費怎樣?

暫時未見有30GB續費plan,用住先,反正下次換機一定係雙卡啦。

珍珠宮

2024年龍年勳章

lyh80115 發表於 18-10-8 17:34
暫時未見有30GB續費plan,用住先,反正下次換機一定係雙卡啦。

即係必定換iPhone XS MAX?

翡翠宮

PaPa 發表於 18-10-10 23:05
即係必定換iPhone XS MAX?

非也,我就期待睇Mate20pro。只講雙卡雙待,iphone係好初階,係雙卡雙待單通,1張卡4G,另一張只有2、3G;1張卡通話,另一張卡直情離線,打緊機離線好大影響架 。人哋係雙卡雙待雙通雙4G雙Volte,唔係話整個雙卡槽就叫追上别人呀。

珍珠宮

2024年龍年勳章

lyh80115 發表於 18-10-10 23:12
非也,我就期待睇Mate20pro。只講雙卡雙待,iphone係好初階,係雙卡雙待單通,1張卡4G,另一張只有2、3G; ...

咁現時都有無多雙卡手機,佢哋唔得咩?

翡翠宮

PaPa 發表於 18-10-11 00:02
咁現時都有無多雙卡手機,佢哋唔得咩?

要睇規格,新出嘅有機會雙4G。

首頁

尾頁

跳至