自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

想問下,會不會有人好似我甘樣,買老公啲衫就買貴啲,例如:一條西褲就有時話千,襯衫都貴少少,自己就著好普通幾百,或者一百幾十,face book 買韓衫!我成日覺得男人要著得體面,著好啲!我自己c9,普普通通,得體大方就可,唔使買甘貴!
以前我都好鍾意買牌子野,但覺得好浪費,最近呢幾年就改左買平價衫,反正返工得體大方就算!

伯爵府

係,但都會買少少見得人既同老公出街著

珍珠宮

回覆樓主:

侯爵府

healthymimi 發表於 18-10-5 14:54

哈哈,太好

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

自己同老公都買平價衫,特別換季時先入貨~口號:有得著就可以了,主要乾淨整齊~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

佢有佢買,我有我買,以需要為前題,唔會計住價錢或買得過火

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

0030 發表於 18-10-5 15:06
自己同老公都買平價衫,特別換季時先入貨~口號:有得著就可以了,主要乾淨整齊~ ...

簡約生活

大宅

賢內助

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

體貼好太太

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

我老公反而唔講究,,買件貴少少都話我嘥錢

禁止訪問

象牙宮

回覆樓主:

大家都著得求其,合理價就算

翡翠宮

回覆樓主:

我都㑹,因為我唔驶番工,所以著得好causal,c6番王要見人,要買靚d得體d

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

MM2H 發表於 18-10-5 17:38

男爵府

athruzala 發表於 18-10-5 14:47
想問下,會不會有人好似我甘樣,買老公啲衫就買貴啲,例如:一條西褲就有時話千,襯衫都貴少少,自己就著好 ...

我地興各自各買,咁佢d衫又的確貴過我,我讚同男人返工如見客要著得得體d,我就好多時會跟潮流,著一兩季既會買平,但有d襟興款或褸呢d會買貴

水晶宮

剛剛相反

大宅

athruzala 發表於 18-10-5 14:47
想問下,會不會有人好似我甘樣,買老公啲衫就買貴啲,例如:一條西褲就有時話千,襯衫都貴少少,自己就著好 ...

剛剛沒有做嘢嘅時候就係咁,但係過咗兩年之後發現全個衣櫃都係韓國衫,有需要要着靚啲嘅衫搵唔到,今年開始應該每年買返一至兩件靚小小嘅衫啦。
[img align=left]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20070117_7_BBD+is.png[/img]

珊瑚宮

畀面勳章

MM2H 發表於 18-10-5 17:38

X 2
以前我著嘅衫褲鞋襪一般都會貴過我老公嘅,不過依家唔使見人就 causal 好多,經常做 Uniqlo 代言人

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

我老公會買貴恤衫返工,
我就買淘寶女人衫

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我老公真係唔講究...
我想佢買, 佢覺得貴

首頁

尾頁

跳至