婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有冇人吾想同99單獨相處架?有時放假或者產檢後,寧願陀住個肚都吾想返屋企對住佢,係街遊蕩到c6 收工。

大宅

我反而係唔想同62單獨相處

以前同6299一齊住,62最早放工第一個返到屋企,99最夜收工,我有時出去做野早放左,都會行一陣街或坐低飲野或去c6公司個最近個地鐵站裡面等佢放工,然後先一齊返屋企

我覺得間屋得62同新抱兩個人喺度好奇怪,因我鐘意一返去就沖涼,有次試過我早放一個人返去先,62喺度洗緊菜,我開爐沖涼,佢就話: 沖涼呀? 我答係,你話幾無謂,自此就一定要等埋c6先返去

伯爵府

Sweetbabymom 發表於 18-10-5 15:38
有冇人吾想同99單獨相處架?有時放假或者產檢後,寧願陀住個肚都吾想返屋企對住佢,係街遊蕩到c6 收工。:ex ...

我同你一樣,見到99個心就唔舒服咁

大宅

我都係,次次一無我老公在場就緊有說話聽,一係就猛咁話我老公呢樣個樣,話我好睇住佢個仔(我老公)唔岩(正確講係唔岩99心意)都唔提佢、唔管佢,成日「暗暗尋尋」(唔識點寫)。

盡量避得就避!

男爵府

正常丫,有幾多個當99呀媽,99又當佢係女啫,你會唔會想同隔離屋個陳師奶朝夕相對!?

別墅

Sweetbabymom 發表於 18-10-5 15:38
有冇人吾想同99單獨相處架?有時放假或者產檢後,寧願陀住個肚都吾想返屋企對住佢,係街遊蕩到c6 收工。:ex ...

一樣的

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

就算老公去泊車,叫我去酒樓坐低先(6299 已到),我都唔會,只要有99係度,我就一定拉實老公一齊
試過食食下飯,其他人行開左,得返99+姑仔+我,姑仔同我傾計、大家都無理99,事後99 向老公投訴我
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

別墅

我都係,佗住阿仔時放エ都唔會返屋企住,等老公差不多返才返,費事聽99講東講西,當時大住個肚週圍蕩真係好辛苦。

男爵府

HappyBlueberrie 發表於 18-10-5 17:48
我反而係唔想同62單獨相處

以前同6299一齊住,62最早放工第一個返到屋企,99最夜收工,我有時出去做野早放 ...

但我理解係如果你沖涼,你62同時洗菜的話,可能會令D水壓唔夠/D水會凍D,咁佢或會暫定洗菜,等你沖完先洗。
但如果你只是洗手,佢就繼續洗菜。所以他才問你

伯爵府

banki00 發表於 18-10-21 00:02
但我理解係如果你沖涼,你62同時洗菜的話,可能會令D水壓唔夠/D水會凍D,咁佢或會暫定洗菜,等你沖完先洗 ...

又係喎。我冲涼,媽咪洗碗都會問

大宅

成日問廢話
「番工呀?」
「咁早呀!」
唔想同你講野好唔好
塞你老公又唔高興
應你又覺得自己多餘

大宅

of course 唔想,間唔時見下就得,單獨冇可能。
如非必要都唔肯

相信呢度冇人答,我想﹗

男爵府

我唔喜歡。要女女或c6係到先見。

別墅

我係屋企,急尿都忍到佢地出左門口先去添

伯爵府

kittycheung622 發表於 18-10-25 02:52
我係屋企,急尿都忍到佢地出左門口先去添

我成日比我99 攪到日日都吾開心(其實已經好多時呢入房

伯爵府

Hehehahahohoho 發表於 18-10-23 17:47
成日問廢話
「番工呀?」
「咁早呀!」

呢啲對話好正常咋喎

別墅

Sweetbabymom 發表於 18-10-25 09:11
我成日比我99 攪到日日都吾開心(其實已經好多時呢入房

你有無機會搬出去呀,我同老公傾好,下年年底搬出去,所以都知點忍都有個限期,同埋我99已經唔算好差個啲,只係大家真係好多意見同習慣唔同,但係我完明白你個處境!

伯爵府

kittycheung622 發表於 18-10-25 13:11
你有無機會搬出去呀,我同老公傾好,下年年底搬出去,所以都知點忍都有個限期,同埋我99已經唔算好差個啲 ...

好矛盾。我99 身體好多病(包括中風),如果搬走冇人理佢。

男爵府

你同老公搬走,跟住請個工人照顧佢。你諗下,到時你生左,忙住湊BB,你都唔會有時間照顧到佢,而且佢對你湊B一定多多意見,所以趁依家未生就要計劃定先。

請工人照顧老人家都唔易,所以要快D行動。

伯爵府

c27cheun 發表於 18-10-25 13:27
你同老公搬走,跟住請個工人照顧佢。你諗下,到時你生左,忙住湊BB,你都唔會有時間照顧到佢,而且佢對你湊B一定 ...

佢吾肯請工人。佢份人好怪,同邊個都夾吾到,所以佢冇人緣

首頁

尾頁

跳至