自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我不嬲都唔贊成打小朋友既,但只係講道理佢根本就唔會聽,之後又再重複又重複比人投訴,我可以點做呀???
真係煩死呀!!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我兒甥仔又係成日比人投訴~~~

由佢幼稚園開始~~~
爬窗花
召集其他同學一齊聽佢超人
掛住傾計唔聽書

唉~~頭都大埋

男爵府

小朋友太過份的時候係, 打可以令佢地冷靜啲, 不過事後都要講返點解大人要咁做, 因為唔係個個細路都適得控制自己情緒

伯爵府

2020勳章

我會讚成適當的體罰(只限手掌同pet pet), 自己細個時都係話唔聽, 但會怕打, 所以都唔敢再犯. 不過, 要視付自己小朋友受唔受, 有d小朋友打得多反而會越曵, 所以唔可以係咪都打, 打完要解釋返比小朋友知為咩打佢, 亦要安撫佢.

水晶宮

2020勳章

我個仔都好曳...打人就少D(但前日打我工人)...最常見是搶人地手上的玩具&唔排隊...真系教到想發癲...
少奶奶的身份,丫頭的命...

伯爵府

2020勳章

你可以試下落街前, 同小朋友協議千其唔可以搶玩具/唔排隊, 否則要受罰(如:即回家, 唔買玩具, 唔比零食), 但講得出一定要做得到, 否則起不到作用.

原帖由 54heima 於 09-4-12 15:37 發表
我個仔都好曳...打人就少D(但前日打我工人)...最常見是搶人地手上的玩具&唔排隊...真系教到想發癲...

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我以前阿仔細果時都好鍾意用呢一招, 都幾ok架. 知佢最鍾意d咩就用咩去罰佢. 講得出做得到. 阿仔試過最勁果次俾我罰一個月冇得打遊戲機. 之後開始ok冇再犯. 不過執行果時要忍心一d先得.
Latte, 又名臭TE或臭喵

首頁

尾頁

跳至
熱門主題