懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

Tinsiubo 發表於 18-10-11 13:16
如果係自己免疫力令胎兒吸引唔好,醫生開左阿斯匹靈,會睇你情況開藥,叫我下次一個月後行房就要開始食。
...

如果係自己免疫力問題,抽血可以驗到嗎? report上是邊個item ?

複式洋房

monsterbb27 發表於 18-10-11 13:18
如果係自己免疫力問題,抽血可以驗到嗎? report上是邊個item ?

Add左你accept 我俾我醫生資料你

大宅

monsterbb27 發表於 18-10-11 12:52
請問你哋坐小月會做什麼?我又唔敢補,驚補錯仲大鑊。自己整咗啲炒米茶,隔日煲魚湯。每日都係食菜加蒸肉 ...

有用薑水沖涼果啲,有浸手浸腳,因為好明顯唔浸個人入晒風手腳關節會痛,喺屋企包實晒帶帽著褸
我吸宮嘅,做完食晒西藥先去中醫度開藥,開頭食都係蒸魚呀菜果啲簡單餸,到中醫話開始補得就食下花膠湯呀薑醋再加中醫師啲中藥

一路有中醫mon住個進度,會見到由一開頭勁無精神面青嘅頹樣,變返有血色,記得多休息同盡量唔好掂凍水(如無辦法唔洗碗就帶手套),開雪櫃都最好唔好(一開完feel到手勁寒)

洋房

麻每吉 發表於 18-10-11 13:36
有用薑水沖涼果啲,有浸手浸腳,因為好明顯唔浸個人入晒風手腳關節會痛,喺屋企包實晒帶帽著褸
我吸宮嘅, ...

但係我好易出汗,有用薑水沖涼。瘀血差唔多流淸,打算今日炆花膠海參

大宅

monsterbb27 發表於 18-10-11 13:42
但係我好易出汗,有用薑水沖涼。瘀血差唔多流淸,打算今日炆花膠海參

我果時係標冷汗,中醫一路同我tune 啲藥,之後好好多了

洋房

麻每吉 發表於 18-10-11 13:44
我果時係標冷汗,中醫一路同我tune 啲藥,之後好好多了

中醫叫我西醫復診排清組織之後先再見佢。你中醫同你tune幾耐啊?其實呢兩日出看情況已經好咗,冇第一第二日咁犀利。

大宅

monsterbb27 發表於 18-10-11 13:46
中醫叫我西醫復診排清組織之後先再見佢。你中醫同你tune幾耐啊?其實呢兩日出看情況已經好咗,冇第一第二 ...

我一路都無停過tune ,因為我本身個底勁差,

但頭一個月完左已經feel到分別

洋房

麻每吉 發表於 18-10-11 14:08
我一路都無停過tune ,因為我本身個底勁差,

但頭一個月完左已經feel到分別

太好了!希望大家一整快D再孕!

大宅

monsterbb27 發表於 18-10-11 14:10
太好了!希望大家一整快D再孕!

我依家18週幾喇,加油

洋房

麻每吉 發表於 18-10-11 15:17
我依家18週幾喇,加油

恭喜你!你準備左幾耐再bingo? 如情況可以,我打算12月再試。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

可能小天使仲未Ready好,暫時好好休養,至少要坐半個月。

大宅

我都喺9月28號,突然發現流血水,入左威院check到bb冇左心跳,當時10w4,之後第二朝即刻去私家照多次確定bb喺7w6已停止生長,當日醫生開左藥俾我擺脷底,10月2日就排左組織出嚟10月5日喺威院再照...醫生話已排清了!

大宅

monsterbb27 發表於 18-10-11 15:46
恭喜你!你準備左幾耐再bingo? 如情況可以,我打算12月再試。

我過左半年,等辭職後開始試,試左兩三個cycle就中(emoji)(emoji)

別墅

Tinsiubo 發表於 18-10-7 10:53
我係7週4生長唔好,有抽血同驗孕酮及hcg,懷疑染色體有問題,起初一樣無病無痛,請唔好太傷心,我好明白, ...

請問你找私家醫生做藥流嗎?

複式洋房

quli 發表於 18-10-15 18:35
請問你找私家醫生做藥流嗎?

別墅

Tinsiubo 發表於 18-10-15 18:36

請問是邊位醫生及費用呢?

別墅

Tinsiubo 發表於 18-10-7 10:58
補充一下,我唔太信政府
我第一次見少少紅睇左急症住左日醫院,佢話我無事就出院,去私家診所好快就驗到咩 ...

請問私家診所幫你驗左什麼塭出問題?我上星期都是見少少紅睇過急症,又睇過私家,佢地都是做超聲話個胎冇咩生長未有心跳,但沒有講是什麼問題導致

別墅

麻每吉 發表於 18-10-11 15:17
我依家18週幾喇,加油

恭喜您!請問你相隔左幾耐再有返bb 呀?

大宅

quli 發表於 18-10-17 08:06
恭喜您!請問你相隔左幾耐再有返bb 呀?

我過左半年先再試,試左兩個cycle 就中

(我懷疑第一個cycle 就中,似化學左,果時屋企人過身去過殯儀館)

別墅

麻每吉 發表於 18-10-17 10:24
我過左半年先再試,試左兩個cycle 就中

(我懷疑第一個cycle 就中,似化學左,果時屋企人過身去過殯儀館)

都好快成功woo good good

首頁

尾頁

跳至