自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

VV媽 發表於 18-10-10 09:08
好有良心 。
日本有人打左有後遺症,好似仲訴訟緊。
朋友個女攞全額津貼,可以唔洗錢都唔去打。

日本是全民津貼打嘛,就像我們在香港生仔要打卡介苗,四合一等。樣本多咗,問題咪出現囉,呢方面日本人做先鋒,唔該晒佢
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

侯爵府

好媽媽勳章

Sweetiess 發表於 18-10-9 08:57
係,我的家庭醫生都咁講,佢話再觀望2-3年先再考慮吓,而且并不是人人都合適打……我係多顧慮,好怕剛剛偶 ...

我個家庭醫生就話我無家族史有女性病,所以更加唔駛打反而佢年年提我要打流感針

p.s.生蛇果隻針我都8過,佢細細聲叫我唔好打,不過我就無問原因

侯爵府

好媽媽勳章

VV媽 發表於 18-10-10 09:08
好有良心 。
日本有人打左有後遺症,好似仲訴訟緊。
朋友個女攞全額津貼,可以唔洗錢都唔去打。

係丫,所以我全家都睇佢

子爵府

bbbusy 發表於 18-10-9 08:17
請問打針痛,是痛在打針個位還是痛在子宮? 會否發燒? 謝謝
...

整隻手臂痛

大宅

wkpig166 發表於 18-10-7 13:02
請問你。。。

印象中睇過報道有副作用,唔記得係邊個國家既女仔,打完之後出現副作用

大宅

早幾日施政報告話有得免費打wor

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

問過普通家庭醫生話如果已經有過性行為後打無用,唔知佢講得啱唔啱

子爵府

無打。如果我無理解錯,一來保障唔係全面,二來佢係保障將會有機會有性行為的人,如保障年期5年,10歲打,保障到15歲,咁即係唔包15歲後,所以唔值得冒險打。即係15歲前無性行為就白打。反而有性行為後,年年驗身仲較為重要。

首頁

尾頁

跳至