自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

~緣~ 發表於 18-10-9 08:49
反唔反倒落嚟清潔? 到六歲嘅時候會返健康院你可以同埋健康院嘅醫生講你有呢個煩惱 再問下佢建唔建議做呢個 ...

醫生比左紙再返去醫院睇,但要再排過期
36日咋...緊張緊張

子爵府

~緣~ 發表於 18-10-9 08:49
反唔反倒落嚟清潔? 到六歲嘅時候會返健康院你可以同埋健康院嘅醫生講你有呢個煩惱 再問下佢建唔建議做呢個 ...

佢都叫反到,但反唔曬
36日咋...緊張緊張

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hate3party 發表於 18-10-9 09:13
佢都叫反到,但反唔曬

反到少少大啲可能反得哂,我另一個仔係咁,唔駛手術

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

教仔仔去完小便用濕水紙巾抹下,咁就唔會成日痕

子爵府

blackberry 發表於 18-10-9 10:57
教仔仔去完小便用濕水紙巾抹下,咁就唔會成日痕

好呀,試下教佢,希望會好d
36日咋...緊張緊張

子爵府

回覆樓主:

剛剛問左私人診所,話小朋友細,唔可以診所做,要去法國掛單激光割,太約20000左右
36日咋...緊張緊張

翡翠宮

hate3party 發表於 18-10-9 12:34
剛剛問左私人診所,話小朋友細,唔可以診所做,要去法國掛單激光割,太約20000左右
...

小朋友要全身麻醉
有無買保險, 好多保險6歲後係包的

子爵府

blackberry 發表於 18-10-9 12:36
小朋友要全身麻醉
有無買保險, 好多保險6歲後係包的

無呀,保險話睇過醫生有記錄就未必包啦
36日咋...緊張緊張

大宅

hate3party 發表於 18-10-9 08:45
試過二次發炎,但佢成日話好痕,我都唔明點解,醫生又話佢無野

唔好意思,請問發炎的話症狀係咪好明顯架?我仔仔無話痛,但反開jj見尿道口係紅紅地有啲令令地好似有啲分泌物咁(是正常嗎?),但又無痕無痛。

男爵府

hate3party 發表於 18-10-9 08:45
試過二次發炎,但佢成日話好痕,我都唔明點解,醫生又話佢無野

細個易啲發炎,教佢反出黎洗,習慣左大啲唔會發炎,但洗整都係發炎就要做喇

大宅

blackberry 發表於 18-10-8 22:19
我仔响政府醫院做,上1午入院下午出院,冇過夜,冇見過人地,冇得比較
...

請問点样可以在政府医院做这手術?程序是怎样?首先去看街症?还是怎样?
麻烦你教我一下…谢谢

翡翠宮

kennislau0105 發表於 18-12-14 18:33
請問点样可以在政府医院做这手術?程序是怎样?首先去看街症?还是怎样?
麻烦你教我一下…谢谢
...

係街症, 但佢好細試過有發炎病歷, 醫生有講過可能大少少要割, 接住就係6歲後仍包實, 同醫生再講

大宅

blackberry 發表於 18-12-14 18:36
係街症, 但佢好細試過有發炎病歷, 醫生有講過可能大少少要割, 接住就係6歲後仍包實, 同醫生再講
...

但是我仔刚11歲会不会太大个唔比做~政府?

翡翠宮

kennislau0105 發表於 18-12-14 18:49
但是我仔刚11歲会不会太大个唔比做~政府?

呢層我都唔太清楚, 不過如果對佢有影響或成日發炎, 我估醫生應該都會寫紙,

但點解咁遲先發現問題?

大宅

blackberry 發表於 18-12-14 18:53
呢層我都唔太清楚, 不過如果對佢有影響或成日發炎, 我估醫生應該都會寫紙,

但點解咁遲先發現問題?

谢谢你的解答

首頁

尾頁

跳至