自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有無人帶過小朋友去過呀,我見好多係診所做,唔使係醫院過夜,價錢好似平過醫院一半,想問大家評價如何呀

子爵府

hate3party 發表於 18-10-7 20:29
有無人帶過小朋友去過呀,我見好多係診所做,唔使係醫院過夜,價錢好似平過醫院一半,想問大家評價如何呀
...

其實我係想手問有無小朋友做過好可以介紹下,我仔未做,介紹唔到比大家,所以唔使pm我問我邊間做同幾錢呀
36日咋...緊張緊張

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我仔响政府醫院做,上1午入院下午出院,冇過夜,冇見過人地,冇得比較

男爵府

blackberry 發表於 18-10-8 22:19
我仔响政府醫院做,上1午入院下午出院,冇過夜,冇見過人地,冇得比較
...

請問政府是用激光割嗎?怎麼去申請?先去門診嗎?我小朋友得4歲,最近有時話痛,所以煩緊

子爵府

...

痛唔痛 ?咁快可以出院

子爵府

P-boy 發表於 18-10-8 22:35
請問政府是用激光割嗎?怎麼去申請?先去門診嗎?我小朋友得4歲,最近有時話痛,所以煩緊
...

去健康院 畀醫生睇,跟住排期 ,通常成日發炎醫生都會建議你做,因為大個咗有機會反倒就唔使做手術

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

...

傳統的圈圈,去睇醫生時問醫生,因佢尿尿時係波子,醫生話大少少冇開就手術。小一仍冇改善就做手術。
其實我仔保險包的,但我聽親戚私家做手勢唔好,所以公立做

翡翠宮

~緣~ 發表於 18-10-8 23:05
痛唔痛 ?咁快可以出院

只可以話佢冇話我知痛囉

子爵府

blackberry 發表於 18-10-8 23:11
只可以話佢冇話我知痛囉

可能咁大個仔唔好意思講,我仔都排緊期, 我都驚佢承受唔到男人最痛

子爵府

hate3party 發表於 18-10-7 20:29
...

你小朋友幾多歲?其實有冇畀健康院嘅醫生檢查過有需要做? 我就見小朋友反唔到就系健康院例行檢查嘅時候主動同健康院嘅醫生講

翡翠宮

~緣~ 發表於 18-10-8 23:12
可能咁大個仔唔好意思講,我仔都排緊期, 我都驚佢承受唔到男人最痛
...

真係唔係好痛,放心

大宅

~緣~ 發表於 18-10-8 23:18
你小朋友幾多歲?其實有冇畀健康院嘅醫生檢查過有需要做? 我就見小朋友反唔到就系健康院例行檢查嘅時候主動 ...

請問6歲(小一)仲可唔可以返去健康院卜期檢查?
我老公話我仔係需要割果種,反唔到,佢又等大d 中一先割 我驚太遲

子爵府

特級粉絲 發表於 18-10-8 23:48
請問6歲(小一)仲可唔可以返去健康院卜期檢查?
我老公話我仔係需要割果種,反唔到,佢又等大d ...

其實小朋友去到 小學直至18歲 每年都需要返健康院做例行檢查, 你如果擔心可以打去健康院同姑娘講返你嘅情況, 姑娘會幫你作出安排, 健康院嘅姑娘 大部分都好有耐性即管打返去問下

複式洋房

...

當然傳統包皮切割手術好,我仔暑假做左6歲,排左3年幾,他比想像中堅強,沒話痛得咁厲害,不要碰到就ok。我之前都有考慮做激光,但激光都係呢幾年興,始終沒傳統手術安全。有個手術醫生自己都講,如果佢有仔都會選擇做傳統切割。

複式洋房

...

目前政府沒激光

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

...

x2
我仔今年1月做

子爵府

~緣~ 發表於 18-10-8 23:18
你小朋友幾多歲?其實有冇畀健康院嘅醫生檢查過有需要做? 我就見小朋友反唔到就系健康院例行檢查嘅時候主動 ...

就黎5歲
36日咋...緊張緊張

子爵府

hate3party 發表於 18-10-9 08:30
就黎5歲

有冇成日發炎?如果冇,只係反唔到可以觀察下先, 因為可以試下搽藥膏令佢反番出嚟, 如果成日發炎 就另計

子爵府

~緣~ 發表於 18-10-9 08:33
有冇成日發炎?如果冇,只係反唔到可以觀察下先, 因為可以試下搽藥膏令佢反番出嚟, 如果成日發炎 就另計
...

試過二次發炎,但佢成日話好痕,我都唔明點解,醫生又話佢無野
36日咋...緊張緊張

子爵府

hate3party 發表於 18-10-9 08:45
試過二次發炎,但佢成日話好痕,我都唔明點解,醫生又話佢無野

反唔反倒落嚟清潔? 到六歲嘅時候會返健康院你可以同埋健康院嘅醫生講你有呢個煩惱 再問下佢建唔建議做呢個手術

首頁

尾頁

跳至