自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

啱啱食緊早餐
對面就有一對典型例子 : 亞媽將雞扒切好,2x-3x 亞女淨係睇住手機,一邊睇就一邊义肉放入口

伯爵府

ivycwl 發表於 18-10-8 22:05
真係好難頂。

三十幾歲人啦,仲話日日要同呀媽傾計,有時傾兩個鐘包括講自己女朋友,食生果要呀媽切粒先食 ...

呢D簡直係鬼盤凶宅 ,見到無鞋挽屐走

伯爵府

回覆樓主:

我只想我仔女快D長大獨立,我要同我老公過自己生活二人世界

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

幾多歲係媽寶都還算正常?

我日日都要攬吓個仔,錫吓佢至得,不過我仔好抗拒,所以大過左應該唔會成為你地口中的媽寶。

子爵府

回覆樓主:

呀媽當然受落 佢由細導個仔習慣咁樣相處

子爵府

日日傾計?邊有咁多野傾呀如果有人日日都要同我傾計,仲要2個鐘,我覺得係懲罰我喎 

侯爵府

陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

日日傾計,我都想將來d仔女都會咁。

至於生果切粒,難得返嚟,系屋企得閒米切下囉,最緊要系出面自己獨立到,如果系佢切埋比我又唔驅,呵呵。

無論幾歲,系父母眼中都系細,系屋企媽寶好啦,出到去自動變返獨立模式

伯爵府

真係好難頂。

三十幾歲人啦,仲話日日要同呀媽傾計,有時傾兩個鐘包括講自己女朋友,食生果要呀媽切粒先食 ...

點解生果要阿媽切先食?既然唔想切,就次次食蕉,咪唔駛切囉!
早晚餐都要阿媽陪食?如果我女到3x都係咁,我諗我一早伸咗佢出門口

水晶宮

我女兒二十四歲以叫佢自己出去住,各自生活,又冇乜話特別幾時見面傾計,啱時間咪傾下食下,大家都覺得不知幾爽

伯爵府

pigpig_b 發表於 18-10-9 09:06
日日傾計,我都想將來d仔女都會咁。

至於生果切粒,難得返嚟,系屋企得閒米切下囉,最緊要系出面自己獨立 ...

我認同在父母眼中,子女永遠都係細,尤其是上一代的父母,就算仔女做埋爸爸媽媽都當佢哋係細路,同佢哋講contentfarm的故仔唔好睇咁多,亦唔好信,但佢哋永遠覺得你細路仔邊識咁多嘢?

伯爵府

我唔係囉,仔大仔世界,我成日同仔講佢大左會有自己生活,我唔會幫佢湊孫,唔好旨意我,陪我到老果個係佢阿爸,唔係佢

大宅

回覆樓主:

男又好, 女又好, 開口埋口都係阿媽,好難頂

男爵府

真係好難頂。

做佢女朋友好慘

子爵府

想害仔女的才有這想法,想仔女好一定不會這樣想,仔女應有自己的生活圈,無是父母的失敗,因為這些父母做不到應有的教導。

大宅

櫻花bb 發表於 18-10-8 22:09
千祈唔好搵呢d男人做老公

X2, 我阿媽咪有仔有女,佢都照顧得我地好好,但我同我細佬唔係媽寶,我細佬都好聽老婆話,但我弟婦都唔錯,同我媽咪關係良好

公爵府

好媽媽勳章

如果我個女係咁我絕對會懷念我識生唔識教因爲我同佢老豆都係好獨立既人

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

成日傾偈食飯都ok,但要餐餐陪食,食生果又要切粒先食,頂唔順,大佬做足咁多年,三十幾歲人仲要變左呀婆嘅我去服侍,好辛苦啫

伯爵府

切生果應該唔會發生係我身上,我個仔切返比我食就差唔多,因為不嬲都係人地切比我食

日日陪食又傾兩個鐘,唔好喇掛,我個仔兩歲我已經問佢幾時先還返啲星期六日比我,好想有返啲私人時間

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

點傾到兩個鐘咁多....太長氣
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

首頁

尾頁

跳至