自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

返學一個月都冇點教過書(又活動又打風),但係下個禮拜就話要測驗,本身時間表寫10月尾,但結果科科唔同時間,仲有一課聽日測驗今日先講好忙啊

男爵府

回覆樓主:

我女都喺,功課唔多,但溫依樣個樣,忙過小學10倍

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

AX21 發表於 18-10-8 23:41
我女都喺,功課唔多,但溫依樣個樣,忙過小學10倍

我個女仲衰,功課又多,活動又多,無時間溫書

男爵府

回覆樓主

我女升中一,一星期有三日放6點

返到屋企成7點,食飯做功課都攪到10點

仲要溫書,第二日6點半起身返學

我睇見都辛苦

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

中學會谷得勁,我女都每星期小測默書,日日放6點

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

係呀~我仔都好忙碌

侯爵府

回覆樓主:

我個囡都係,好似好多野攪,每日唔會準時放學,攪到5點先返屋企,跟住打杖咁,做功課,成日都有Quiz, 阿囡話冇時間溫,都唔知測驗點算

wcpcelia    發表於 18-10-9 11:58

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

囍 發表於 18-10-9 02:44
中學會谷得勁,我女都每星期小測默書,日日放6點

day day 放6點??

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

琳琳~ 發表於 18-10-8 22:57
返學一個月都冇點教過書(又活動又打風),但係下個禮拜就話要測驗,本身時間表寫10月尾,但結果科科唔同時 ...

我女都一樣教得好慢(成個9月好hea), 到而家啲功課量都唔多, 幾乎在校可完成。
佢學校冇set測驗週, 各科form test 主要在11月 -12月唔同日子進行,暫見佢都算輕鬆(比直屬小學時)!

珍珠宮

返學一個月都冇點教過書(又活動又打風),但係下個禮拜就話要測驗,本身時間表寫10月尾,但結果科科唔同時 ...
名校? 定係太多課外活動?

子爵府

回覆樓主:

中學係咁架喎,上堂講咗=教咗,有啲hea啲嘅老師叫你備課=教咗。功課唔會即時交,到12月就要你一次過找數架啦。

子爵府

回覆樓主:

我仔b3冇咩功課,壓力少

男爵府

回覆樓主

我仔又係,日日都好忙,書都未教晒,10月中又測驗,12月頭又考試
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

男爵府

馬爾太 發表於 18-10-9 10:44
中學係咁架喎,上堂講咗=教咗,有啲hea啲嘅老師叫你備課=教咗。功課唔會即時交,到12月就要你一次過找數架 ...

你說得冇錯,阿女話上堂講咗=教咗,做完功課老師會將答案upload上網,自己上網對,乜原來依家教學方式喺咁,我以前d老師好認真一課一課教的

禁止訪問

開心吸收勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我個仔都好忙,所以佢放棄準課同溫書,功課是但做,情願用晒D時間打機。

子爵府

AX21 發表於 18-10-9 10:52
你說得冇錯,阿女話上堂講咗=教咗,做完功課老師會將答案upload上網,自己上網對,乜原來依家教學方式喺咁 ...

好多時band 1會係咁教,預你自動波。反而band 2尾band 3就真係慢慢講課文你聽,篤住你交功課。

伯爵府

D讀書人實忙………………我個女一…D…都…吾…忙………………

複式洋房

我仔好得閒,大部分功課都係學校做晒

複式洋房

慢慢適應

首頁

尾頁

跳至