自由講場

跳至

首頁
34567...22

尾頁

伯爵府

hellomiki 發表於 18-10-9 12:07
保障私隱,欣賞你

唔好咁講,私底下都會分享既,但係公開就真係唔方便講

學會放下    發表於 18-10-9 14:15

伯爵府

kkarman 發表於 18-10-9 12:10
而家唔止一個 不過部門對女救護待遇係麻麻

咁其實女性真係體能上點都唔及男性既
係咩?女救護員喎?可能我記錯左因爲之前果幾個有人升左職,有人離左職

伯爵府

忌廉溝鮮奶 發表於 18-10-9 12:18
係香港政府總部大樓返工

一般公務員都有得申請內部調職既,以我所知救護就調去消防警察都有
但好似都要經考核,詳細情形都唔太清楚

伯爵府

忌廉溝鮮奶 發表於 18-10-9 12:19

鍾漢良個妹?

我知果個就唔係,我要再打聽下先

伯爵府

howmuch 發表於 18-10-9 12:23
講下食飯....., 明白他們基本上, 好難坐定食.

食飯,一個唔係幾想提及既話題
基本上局係有得報飯既,有廚官煮,好似 11 點就可開飯,唔洗去車就可以食飯,但如果食食下飯響鐘要去車就要即停,所以好多時真係三啖兩啖吞左碗飯就要出動

但因為真係太多 call, 好多時係食飯時候返唔到局或食食下就要去車

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

呢個post好正謝謝樓主解答

水晶宮

~sunshine~ 發表於 18-10-9 12:56
食飯,一個唔係幾想提及既話題
基本上局係有得報飯既,有廚官煮,好似 11 點就可開飯,唔洗去車就可 ...

一餐分幾次食, 出車有人蓋好, 回局再食, 或者完全回不到局食, 要買野在車上偷偷食.

伯爵府

CMPCTLR0920 發表於 18-10-9 12:31
一向都好敬重救護員和消防員, 這類無施和偉大既工作真係唔人係人人都能做到, 我小時曾因哮喘需call白車入院 ...

你好好啊!希望套劇真係有幫助,可以再多 d 人讓救護車就好

伯爵府

回覆 ~sunshine~ 的帖子

咁個3年都要好健壯先得, 有咩頭暈病痛....唔夠體力咪無得變長工....

3年都幾長~~呢~~~

子爵府

虎到金來勳章

~sunshine~ 發表於 18-10-9 12:42
咁其實女性真係體能上點都唔及男性既
係咩?女救護員喎?可能我記錯左因爲之前果幾個有人升左職, ...

我指入到去部門對待女性唔及男性,制服已經成日無size

侯爵府

~sunshine~ 發表於 18-10-9 13:04
你好好啊!希望套劇真係有幫助,可以再多 d 人讓救護車就好

請問工作時間是怎樣的,分幾多更?

侯爵府

回覆樓主:

想知有冇現職救護員細個時政府古確診過有ADHD?
因為我仔有,成日想知佢大咗係咪唔可以諗纪律部隊

大宅

好好呀呢個post

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

想係呢個post, 同佢地講聲唔該晒。 多謝佢地。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

講起女性救護員就會諗起張可頤,型到爆樣又靚

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

長知識,好帖

伯爵府

tsung 發表於 18-10-9 13:01
呢個post好正謝謝樓主解答

唔好客氣!大家分享下

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

最近去旅行,遇到一位退休救護人員,身型保持得幾好,無發胖,他説生活很有紀律,每朝早餐吃麥皮,晨運,午餐晚餐,魚和菜,他太太就話:她不能那麼單調,很多時候午餐分開吃,晚餐就弄豐富點才可以一起吃

伯爵府

howmuch 發表於 18-10-9 13:02
一餐分幾次食, 出車有人蓋好, 回局再食, 或者完全回不到局食, 要買野在車上偷偷食.
...

去一轉車快則都起碼九個字,有幸返得到局都凍曬唔想食
最慘情況係回局途中被擊中,又要再去做野,返唔到局

伯爵府

貓山公主 發表於 18-10-9 13:06
回覆 ~sunshine~ 的帖子

咁個3年都要好健壯先得, 有咩頭暈病痛....唔夠體力咪無得變長工....

咁正常既一日半日病痛都 ok 既
其實無咩大錯都會 confirm 既,因為培訓人都要錢,都唔係話好易會炒人

首頁
34567...22

尾頁

跳至