自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

你同build in pro 講,你再不refund,
就報海關

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

收左人錢焗人轉其他貨
我次次格完價都無幫佢買

男爵府

2019勳章

我幫佢買過tefal 攪拌機,係最平,冇問題,不過就等咗成個星期先有貨。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆樓主:

细鋪先至用呢D呃人手法,咁大間铺都咁做都幾離譜,去消委會告佢,去小額錢債登記追佢數,呢D賤人要上法庭就會投降

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

象牙宮

Ashleycorina 發表於 18-10-10 23:06
好彩見到樓主個post,我老公d expats朋友好多個話呢間好,佢哋成日同佢地買外國貨(香港比較冷門)。
我老公 ...

原來咁黑 好彩去咗第二間

象牙宮

回覆樓主:

謝謝提醒 希望退到款

子爵府

我喺showrooms中過招,1月買Delonghi 暖風機,話訂貨3-4日,付全款,點知到著短袖都未有貨打電話冇人聽、唔會覆,上去嘈咗幾次先退錢。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

回覆樓主:

本來都想喺呢間買電器店,好在有朋友提我係黑店,話常用手法係話你買嗰件無貨,唔俾退款,叫你加錢買第二部

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主

你講起。我買左個蒸爐話通個水煲送左成半年都無貨,上月打去話水煲停產。係咪又中左騙案?

大宅

Yeelim 發表於 18-10-10 22:33
之後又點呀!

大宅

Travelholic 發表於 18-10-10 22:27
雖然都發生咗一段時間, 但真係好嬲呀! 一定要share出嚟畀大家, 等大家唔好畀呢間黑店呃錢!!!!
話說屋企本身 ...

尼間真係黑店,你唔講我都唔知有人同我一樣,買時話有貨,等一段時間就話冇,打電話唔覆,whatsapp唔回,焗我要換第二個款。仲堆介我換部貴既,跟住簡第二隻又話冇貨,仲同我講如果想要的話可包飛機幫我運返嚟我立刻用[email protected];$zhdk回敬佢

大宅

2019新春慶豚圓

報得警

男爵府

2019勳章

我曾經message呢間野問焗爐size,佢係回:留低電話,俾個靚價你!
完全感到係騙徒手法,無繼續問。仲有一間係新填去街嘅,我上去睇display, 一萬蚊樓下嘅全部係無貨的,完全唔覺得佢地係做緊生意,感覺似釣緊水魚。

大宅

2019勳章

回覆樓主:

之前都有格過呢間舖。好彩佢唔夠其他人平無買到。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

咁你有無報警或者報銷委會?

子爵府

多謝提醒

水晶宮

Travelholic 發表於 18-10-10 22:27
雖然都發生咗一段時間, 但真係好嬲呀! 一定要share出嚟畀大家, 等大家唔好畀呢間黑店呃錢!!!!
話說屋企本身 ...

幫推

大宅

Travelholic 發表於 18-10-10 22:44
就係過數前話有,之後又話我買個隻型號停左無出

用電話講定pm,用pm有哂證據佢冇得走

公爵府

話說屋企本身 ...

報海關先,再搵埋蘋果日報,不能辜息
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

大宅

2019勳章 2018復活節勳章

話說屋企本身 ...

其實, 好多網店, 包括PRICE.COM上好多商店, 佢地手頭上根本冇貨, 好多時, 只係手頭上有一的大批發商的報價資料, 同品牌代理商並沒有直接聯繫. 見有人係網上問價, 佢地就報到平價出去. 真係收到錢啦, 先至去搵貨. 但因為佢地平時唔會點拿貨, 所以的代理商或者大批發商都未必肯俾貨佢地. 另外, 佢地的價錢資料又未必UPDATE, 己至於佢地的賣價可能仲平過來貨價, 唯有欺騙客人, 話該型號己停產, 轉而要你換其他型號, 甚於換其他品牌. 哩類事件, 經常發生, 並不奇怪. 只係中招者, 唔好彩.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊