自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

呢間built in pro真係黑店黎 早兩日買件電器,係fb 問佢地,淨係叫我入數先,都唔知係咪路

尋日上去門市睇,d sales 態度差到呢,決定永遠blacklist兼報告上黎

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

搞錯!冇貨仲呃人俾錢!
報海關!

翡翠宮

2019新春慶豚圓

咁我好好彩,最近先分別喺佢度買左4樣電器,全部都冇問題

另外y字頭我都買過兩次野,都係冇事,好快送貨呀

公爵府

Ashleycorina 發表於 18-10-10 23:03
我買過你講Y字頭間店,又係黑店
俾曬錢,拖好耐話無貨,又唔俾refund ,又係逼我加錢買第二個牌 ...

請問Y字店是否友wo?

男爵府

2019新春慶豚圓

我幾年前幫襯過, 好彩無咩事, 乜依家間野變成咁樣呀?

謝謝提醒, 希望你可以收返錢

男爵府

2019勳章

我今年在built-in pro 買過2次野,最平係佢,2次都係比$100訂金,貨到去取時才找尾數,唔明咁多人話付全數被呃。

男爵府

2019勳章

李豆豆 發表於 18-10-23 11:45
咁我好好彩,最近先分別喺佢度買左4樣電器,全部都冇問題

另外y字頭我都買過兩次野,都係冇事,好快送貨呀 ...
係呀!2間都Ok,我都好好彩!

別墅

之前想買焗爐,去新填地街佢舖頭睇,問完硬系覺得有古怪,原來真系黑店。最後好彩上網買冇事

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 王國教室勳章

healthymimi 發表於 18-10-23 11:50
請問Y字店是否友wo?

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

淋魚魚 發表於 18-10-10 22:43
我中過招,show rooms,洗衣機打電話去先知原來收錯我錢所以唔送。咁唔送都打電話來啊。以後幾平都唔會係 ...
咁離譜

伯爵府

我幾年前係呢間買好多家電, 好OK 呀!只係其中一樣由於好早訂, 到CONFIRM 送貨時話無貨. 我可以充選擇退$ OR 改其他品牌 OR MODEL .唔覺係黑店.

男爵府

wkyeungcuhk 發表於 18-10-11 10:29
其實, 好多網店, 包括PRICE.COM上好多商店, 佢地手頭上根本冇貨, 好多時, 只係手頭上有一的大批發商的報價 ...

可能一間間,我買dyson吸塵機,三菱抽濕機同幫公司前後買左5部華碩laptop, 去price.com都有現貨喎,不過我係選多星星果d店,so far冇咩問題

翡翠宮

2019新春慶豚圓

grawong 發表於 18-10-23 12:11
我今年在built-in pro 買過2次野,最平係佢,2次都係比$100訂金,貨到去取時才找尾數,唔明咁多人話付全數 ...

我全部都係付全數,等送貨,仲好彩

grawong    發表於 18-10-23 14:02

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

點解咁多人中過招但間鋪頭可以仍然生存?
下次買電器真係幫襯大型連鎖店最穩陣

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

謝謝提醒, 要 share 出去

男爵府

回覆 海洋 的帖子

我上年都入過鋪想睇蒸焗爐, 可能佢見我睇埋d 3-4千既款式, 唔係大客, 采都唔采我地....明明個時一個其他客都無架.....
當然我地最後去第二度買啦....

子爵府

我5年前屋企大裝修去過呢間門市買焗爐, 第一次去個SALES幾HELPFUL, 幾隻牌子都介紹晒, 最後因為我係新手用, 只揀左最平嗰款落單, 因為要裝修完先送機, 2個月後再去門市, 有另一個SALES係咁話我訂隻焗爐唔好用, 叫我轉牌子, 我唔理佢, 照要番早前隻, 佢就無再理我. 到收貨日比原定時間遲左好多先收到貨, 天光催到天黑. 俾我感覺有黑店FEEL
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

而家網店買電器好多都 COD, 又平又穩陣。

大宅

2019勳章

Travelholic 發表於 18-10-10 22:27
雖然都發生咗一段時間, 但真係好嬲呀! 一定要share出嚟畀大家, 等大家唔好畀呢間黑店呃錢!!!!
話說屋企本身 ...

最後退錢成功與否?

男爵府

2019新春慶豚圓 想生BB熱投

比500蚊訂
到貨比尾數
吾肯咪去大行買

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊