懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

愛訓覺的豬 發表於 18-10-10 19:21
貴一萬都接受到,多一晚房租個啲都加幾千

但係緊急開刀老公無得陪產

大宅

prswinki 發表於 18-10-11 09:41
但係緊急開刀老公無得陪產

點解嘅?邊間醫院?咁點剪臍帶呀?

男爵府

木子云 發表於 18-10-11 11:48
點解嘅?邊間醫院?咁點剪臍帶呀?

仁安。之前一向講明緊急開刀係無得陪產,自己一個人入去開刀感覺好孤獨。

男爵府

邱優 發表於 18-10-11 08:11
我識d朋友反而有做運動要食全餐

所以我唔覺生得快同慢跟運動有關

男爵府

回覆樓主:

去得私家,直接開刀算啦

大宅

prswinki 發表於 18-10-11 11:56
仁安。之前一向講明緊急開刀係無得陪產,自己一個人入去開刀感覺好孤獨。
...

下。。咁你老公咪無得剪臍帶?咁食全餐嘅開刀算唔算緊急開刀?

男爵府

木子云 發表於 18-10-11 19:18
下。。咁你老公咪無得剪臍帶?咁食全餐嘅開刀算唔算緊急開刀?

無得剪,我就係因為食全餐先戈要緊急開刀。仲要打半麻嗰陣陣痛緊,麻醉師叫我唔好郁。大佬呀,陣痛點唔郁,打完半麻即刻爽晒。所以今次第二胎我會揀開刀。

大宅

prswinki 發表於 18-10-11 19:20
無得剪,我就係因為食全餐先戈要緊急開刀。仲要打半麻嗰陣陣痛緊,麻醉師叫我唔好郁。大佬呀,陣痛點唔郁 ...

咁慘,無得剪咁咪啫係焗住一係自己生到,一係直接book開刀,老公先有得剪
我仲諗住順產唔得開刀,係我辛苦d啫,但其他野係無變安排好。咁真係矛盾,我本來想試順產,但因為bb大隻,唔得仲想轉開刀。咁而家又要再諗過。。。

男爵府

木子云 發表於 18-10-12 01:53
咁慘,無得剪咁咪啫係焗住一係自己生到,一係直接book開刀,老公先有得剪
我仲諗住順產 ...

我當日有係咁求下醫生可唔可以老公陪,佢話係醫院規定。所以今次都係今胎雖然我好想等bb自己揀幾時出世,但係都係book開刀啦。

複式洋房

回覆樓主

我零運動加第一胎未陀B嗰陣已經210磅
催生順產痛4粒鐘生左 同有冇做開運動唔關事架
主要係聽足助產士嘅說話,注意呼吸
唔好做多餘野浪費氣力,無特別情況就好快搞掂

首頁

尾頁

跳至