婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

6299有沒摷你哋櫃桶?

我講先: 有! 剛剛發生係我屋企;
可能以前99都有摷我哋櫃桶, 只係無話比我地知JEL;
今次點解我地會知?
因為我99自爆啲, 同我C6 & 我講: 你哋個櫃桶做咩放咁多值錢啲野係度呀? (其實係幾日前才放係櫃桶度啲)
我心諗: 房入面咁多個櫃桶, 99你唔摷過晒全部櫃桶點知有野?
我C6聽完O晒咀

(唔通真係出入房間都要鎖門)

珍珠宮

99你櫃桶入面有D咩, 我一定唔知;
因為我尊重人哋啲私隱.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小肥楊 發表於 18-10-10 14:37
6299有沒摷你哋櫃桶?

我講先: 有! 剛剛發生係我屋企;

用有鎖嘅櫃桶。將重要嘅嘢鎖起

JD930    發表於 18-10-23 10:46

男爵府

回覆 小肥楊 的帖子

有開過..
6299來我地新屋時, 竟然打開我地個衣櫃, 我老公即喝停佢!

男爵府

傳統中國社會家庭。
長輩不會尊重後輩私隱

BTW 我奶奶不會摷櫃桶。
但我阿媽會.. 外加摷衣櫃, 開你啲信, 睇埋你銀行戶口。

小肥楊    發表於 18-10-11 11:55

大宅

有,點解我會知?因為我99同我老公講,話我放under 個柜桶唔可以係老公放under既柜桶上面喎!(唔開黎睇過點會知?!)重點係我地唔係同佢住!

我聽完火晒!但好快老公就將我地果兩個柜桶平排放(我費事理佢)

別墅

無開櫃,但會開信~
每次開完都話:睇錯名
但次次都睇錯,你信唔信呀?!

珍珠宮

回覆 wingwing2009 的帖子

睇人地內衣褲, 好尷尬JEL

珍珠宮

小RENE 發表於 18-10-10 17:04
無開櫃,但會開信~
每次開完都話:睇錯名
但次次都睇錯,你信唔信呀?!
唔信

珍珠宮

回覆 crystal媽咪 的帖子

你好好彩

珍珠宮

回覆 bearbb5 的帖子

比十個LIKE你C6

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小肥楊 發表於 18-10-11 11:54
回覆 crystal媽咪 的帖子

你好好彩

唔好咁講,我奶奶基本上係一個好人,都冇乜麻煩嘢嘅

小肥楊    發表於 18-10-11 11:57
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

我C6果晚即刻將D野鎖晒入夾萬

寶石宮

小肥楊 發表於 18-10-11 11:56
我C6果晚即刻將D野鎖晒入夾萬

大家目標一致,行動迅速,值得鼓掌。

JD930    發表於 18-10-23 10:47

複式洋房

好唔尊重.. 就算自己爸媽都唔會想佢地開自己櫃桶

小肥楊    發表於 18-10-12 10:06

珍珠宮

TabbyBuBu 發表於 18-10-11 15:10
好唔尊重.. 就算自己爸媽都唔會想佢地開自己櫃桶
好彩我C6都親耳聽到99做啲"好事", 等C6自己心中有個數(唔係我老屈99)

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

99 以前會,因為佢無錢會係我老公間房不問自取
所以我唔可以同佢一齊住,肯定會發癲最憎人摷我d 野
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

伯爵府

回覆樓主

我媽會,我99唔會。
我媽連我手袋,櫃,銀包,信都會開。仲要加多句,而家我唔睇得呀。

小肥楊    發表於 18-10-12 10:04

珍珠宮

回覆 newspaperhang 的帖子

你99好離譜

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

小肥楊 發表於 18-10-12 10:05
回覆 newspaperhang 的帖子

你99好離譜

最離譜係佢無錢既原因:大洗,賭錢,仲成日講大話。
我老公同返我講,試過係屋企訓覺,訓醒成部iphone唔見左

JD930    發表於 18-10-23 10:47
小肥楊    發表於 18-10-12 11:18
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

首頁

尾頁

跳至