懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家有睇過仁安林珺 / 梁巧儀嗎?
因為今次想近近地檢查,見到仁安有2位女醫生,唔知大家有睇過嗎?覺得如何?(emoji)

洋房

我睇過梁巧儀係翹康 第一次都好有心機 慢慢解釋 但第2次就敷衍了事

別墅

cindylolo14 發表於 18-10-10 15:05
我睇過梁巧儀係翹康 第一次都好有心機 慢慢解釋 但第2次就敷衍了事

謝謝,你現在還有睇她嗎

大宅

我兩位都試過,仲有另一位都係仁安係董醫生。
係6週時一bingo左就book 仁安產檢,梁巧儀幫我照超聲波同陰超,而第二次因為就唔到梁巧儀個期就book林珺。兩個俾我感覺都係幾好,都會耐心照同解答你,林珺仲介紹左好d既 supplement 俾我,而我個人感覺林珺醫生的意見比較資深點。

大宅

而董醫生誤打誤撞搵左佢,但反而我自己覺得更好呢~
因為第二次睇完林珺都想本來繼續搵佢,因為去旅行前一日想產檢,但林珺放假,所以揀左董醫生。

不過由於因為見完兩位女醫生,反而我覺得董醫生呢位男醫生更細心溫柔同Nice,問左好多問題佢都好願意答同埋意見好有用,唔會好官腔,例如我係QE照結構,但都諗緊洗唔洗搵私家再照,而董醫生反而主動話其實QE都幾好,都唔洗另外再照,不過假如有咩事都會介紹照結構醫生俾我,令我好放心。

而且照聲波會主動慢慢照,仲影左好多相俾你,所以之後我都繼續睇佢。另外佢係我16週個陣話BB有7-8成係女仔,到照結構個陣真係女仔呀:)

複式洋房

KK_YAN 發表於 18-10-10 14:46
因為今次想近近地檢查,見到仁安有2位女醫生,唔知大家有睇過嗎?覺得如何? ...

仲有霍詠儀醫生都幾細心。。。好爽快

大宅

睇過林珺 覺得唔ok 所以轉左醫生
第一胎睇開彭欣欣 但佢搬左診所
第二胎姑娘介紹林珺 睇左幾次覺得好普通
第一次產檢 佢遲大到 我去到登記 姑娘話醫生未返要等 叫我落去行下街先 最終要3個鐘先走得
我流啡 佢又俾唔到意見我 所以我最後轉左醫生

子爵府

睇緊林珺醫生,個態度好爽朗,照超聲波都好仔細,有問必答,又安撫到我所有嘅擔心。

不過醫生好睇人夾人,我開初都係抱住猶豫心態睇,都諗定唔夾就轉,但好好彩夾到

別墅

Puddingmman 發表於 18-10-10 18:19
因為第二次睇完林珺都想本來繼續搵佢,因為去旅行前一 ...

我都想book 男董醫生 但因為一直睇醫生或婦科都搵女醫生 怕自己尷尬
係咪產檢都好多時要做陰超ga?

複式洋房

Puddingmman 發表於 18-10-10 18:19
因為第二次睇完林珺都想本來繼續搵佢,因為去旅行前一 ...

係咪董志偉醫生?

大宅

connie_yi 發表於 18-10-13 12:00
係咪董志偉醫生?

係呀

大宅

PetiteAmie 發表於 18-10-13 09:08
我都想book 男董醫生 但因為一直睇醫生或婦科都搵女醫生 怕自己尷尬
係咪產檢都好多時要做陰超ga?
...

我一開始都係有咁既感覺,覺得搵女醫生會方便d,不過去到後期既時候覺得董醫生好d先敢轉男醫生~

我除左第一次6wk時用陰超外,其餘都係肚仔超聲波呀,所以都唔尷尬

別墅

Puddingmman 發表於 18-10-13 20:28
我一開始都係有咁既感覺,覺得搵女醫生會方便d,不過去到後期既時候覺得董醫生好d先敢轉男醫生~

我除左 ...

董醫生難唔難book呀? 會唔會好full?
我星期一打去試下book 先
我26/10本身都會去沙田仁安check wk6 照閃閃 (女董醫生)
之後應該去tko仁安

大宅

PetiteAmie 發表於 18-10-13 20:33
董醫生難唔難book呀? 會唔會好full?
我星期一打去試下book 先
我26/10本身都會去沙田仁安check w ...

我覺得佢唔算難book呀 ,我通常睇上午
你可以睇定佢既 schedule 夾唔夾到你d時間呀

http://www.union.org/new/tc_chi/services/full/tko_timetable.pdf

別墅

Puddingmman 發表於 18-10-13 20:37
我覺得佢唔算難book呀 ,我通常睇上午
你可以睇定佢既 schedule 夾唔夾到你d時間呀

Thanks!!

別墅

KK_YAN 發表於 18-10-10 14:46
因為今次想近近地檢查,見到仁安有2位女醫生,唔知大家有睇過嗎?覺得如何? ...

林珺醫生產檢十分細心及有耐性解答問題,而開刀手勢也非常好,開完刀第二天落床也不覺痛,疤痕也十分幼細誠意推介林醫生

洋房

我有睇梁巧儀醫生,我又覺得佢好好wor!又細心又解釋得清楚。梁醫生幫我接生手勢仲好好Tim

大宅

我個時睇林珺,佢份人唔多廢話,照超聲波都好仔細,我好滿意

別墅

starz829 發表於 19-2-21 00:52
我有睇梁巧儀醫生,我又覺得佢好好wor!又細心又解釋得清楚。梁醫生幫我接生手勢仲好好Tim ...

你搵佢接生埋,佢就會好好
如果佢知道你唔係搵佢,我感覺上就差d了

別墅

cindylolo14 發表於 18-10-10 15:05

me too

首頁

尾頁

跳至