網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇人用過尼間公司?因為我多數都係送上門,而且有二層樓梯先有電梯。收費如何&會準時送貨嘛?

別墅

GOOGLE一下就知道

男爵府

我用咗幾年都OK. 不過冇試過送上門
我住種花家

男爵府

用左1年自取點, 好好, 同C機熟晒

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

之前用4px自提,荃灣有個自提點,地址係多寶既,用過好多次都無問題,後來都聽過唔少多寶負面野,當時我都有質疑既然咁差,點解4px都會用多寶做點,而4px又係官集,如果咁差係會影響到淘集聲譽

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

用過官方集運,SF,4PX,多寶,仲有一兩間用過一次已唔記得名,最常用係多寶,貪佢平和就腳,可能唔係最平,但一定唔算貴,而且未出過事,由齊貨下單計,兩日內一定到,如夾到咁啱截單時間,今下明到,暫時仲好滿意。

珊瑚宮

回覆樓主:

不過近期用官集,4px已經改用另一個自提點地址,同多寶同一棟大廈唔同層數

別墅

oceandeepsea 發表於 18-10-11 17:27
之前用4px自提,荃灣有個自提點,地址係多寶既,用過好多次都無問題,後來都聽過唔少多寶負面野,當時我都 ...
當然唔會la.... 4px 都唔係好好聲譽
兩個咪好夾law

珊瑚宮

Wingli121 發表於 18-10-16 16:02
當然唔會la.... 4px 都唔係好好聲譽
兩個咪好夾law

其實唔好點做到官集,係咪靠關係就得

別墅

yhy088 發表於 18-10-10 16:22
請問有冇人用過尼間公司?因為我多數都係送上門,而且有二層樓梯先有電梯。收費如何&會準時送貨嘛?
...

我用過幾間都係唔上樓梯,村屋中層,不過都試過細件野有司機上到門口,亦有司機要求加錢先上樓梯,可以既我都自己落樓下攞

民房

回覆樓主:

我係淘寶新手,淘咗差唔多一個月,官集都算OK,幾次從集運倉到香港收貨都係二,三日, 不過真係要識避開大時大節。
都試過有啲嘢淘寶唔比官集運或自聯賣家來香港,電腦某啲parts……話甚麼國家法規,淘寶政策之類……fx, 咁就要用順豐or私集, 用支付寶直接轉錢給店主……要先看清楚店的信譽之類……我覺得我算好彩定係淘寶的生態同以前唔同……遇到老實店主?

首頁

尾頁

跳至