論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實菲姐已經做左一年,話 見到我間屋有鬼(係呀,佢已經提住成年)

我之前都「I see ] 就算

今朝佢直情同我講話見住隻鬼入我房.

我當時扮鎮定,其實我好驚的.

我問佢:你有天眼,咁有潛質、點解唔做驅魔人?

咁就打發左件事.

各位其實我好驚

姐姐係咪真係見到?佢搏乜野?
(當然,我和老公都住了幾年,冇見過)

其實我是扮鎮定,今朝聽完,心都離埋
其實姐姐係咪真的見到?

男爵府

1010k 發表於 18-10-10 22:23
其實菲姐已經做左一年,話 見到我間屋有鬼(係呀,佢已經提住成年)

你自己係度住咗幾耐?

別墅

回覆 1010k 的帖子

你覺得住左有無咩大問題先?比如成日病呀?運氣唔好甘?如果無佢講啲甘嘅野係咪另有目的?

大宅

回覆樓主

姐姐有冇自己睡房?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

1010k 發表於 18-10-10 22:23

定D唔使驚。
通常係印見鬼, 而家連bun都學。

大你嚇你only. 點解? 格衰。

我以前講過, 件dirty 丫烏6日仙, 第一晚, 同我講

6 "小姐我好驚呀"
我 "驚咩呀"
6 "好驚呀"
我 ''你見鬼呀"
6 "係呀''
我" 鬼點樣架? 男定女? 老定小朋友?"
6 '' 唔知呀。''
我 "你信回教架?''
6 ''係呀"
我 ''回教無鬼架bor, 你見咩呀, 我間屋無鬼架, 你見乜野? 我係呢間屋出世架, 揾鬼影都無。 你話驚 , 出來廳對住觀音訓係地下啦。"

見嚇我唔到話我去訓。

嚇我? 買棺材唔知掟。鬼佢條命。

定D, 話工人知, if you see the ghost again, ask the ghost give you six number buy Mark Six. If I win the jackpot, I say prayer to you 49 days.

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

sassyqueen 發表於 18-10-10 23:38
你好搞笑

鬼我信, 但你條茂李, 收檔啦。 嚇我? 正盲炳。
但以我角度, 吸血疆屍, 午夜狼人, 科學怪人, 攝青鬼, 通通企埋一邊。 呢個宇宙最得人驚的野, 叫家婆。

禁止訪問

大宅

lily-of-valley 發表於 18-10-10 23:55
但以我角度, 吸血疆屍, 午夜狼人, 科學怪人, 攝青鬼 ...

男爵府

lily-of-valley 發表於 18-10-10 23:28
定D唔使驚。

多謝lily教路

我係道住左幾年,是一手樓(唔係暗陰樓啦)
我同老公就冇見到.

我家真是有裝香拜神,

個菲姐話自己對鬼好有感應,

每晩菲姐入自己房訓後,
隻鬼都同佢講野喎,
我問:佢同你講咩,姐姐話唔知,聽唔明.
點解佢咁衰格、要嚇我

男爵府

點解佢咁衰格,要嚇我?
姐姐會有什麼得著?

男爵府

lily-of-valley 發表於 18-10-10 23:28
定D唔使驚。
高招。

象牙宮

1010k 發表於 18-10-11 05:39
多謝lily教路

黑心, 嚇吓你, 若你驚, 覺得開心, that's it.

同佢講, if you can see ghost, you can feel what they need, no need to use language to communicate.
This house got Budda inside, no ghost. If you insist there was ghost, probably you are getting crazy, need go to Mental Hospital to check.
If you not steel, doing bad things, ghost cannot scare you, ask yourself. But I tell you, this house no ghost.

子爵府

1010k 發表於 18-10-11 05:39
多謝lily教路

你家有裝香拜神,就叫工人飲d 香爐灰水,你話飲咗就見唔到㗎喇!

佢想玩吓你,睇你好驚驚嘅樣

象牙宮

sassyqueen 發表於 18-10-11 01:03
你好強呀,請問你點管教工人,有冇心得分享
我好容易比佢地說話影響

無架, 見招拆招。

但若話我屋有鬼, 就真係把火。 我屋企肯定無。 連疑心生暗鬼都無。 我間屋由婆婆傳落, 所有人行得正企得正。 無古靈精怪埋身。

因我聽得多D工人話有鬼。
覺得佢地口痕, 車天車地, 見你驚就開心。

男爵府

多謝 lily 解答

男爵府

lily-of-valley 發表於 18-10-10 23:55
但以我角度, 吸血疆屍, 午夜狼人, 科學怪人, 攝青鬼 ...

Agreed

子爵府

你都可以玩下姐姐,話比姐姐聽:姐姐,我們中國人講話唯有做過d虧心事的人先會見到鬼,0甘你最近做左d咩虧心事吖?

象牙宮

1010k 發表於 18-10-11 09:18
多謝 lily 解答

唔好客氣。
仲有, 若回教, 回教無鬼呢樣野, 回教人死咗, 拿拿聲揾長老唸可蘭經, 清潔身體, 用白布包好, 放落個寫咗可蘭經的箱, 塊面向西, 就葬得, 無帛金呢樣野。 呢D係Saudi Arabia, Oman 回教人話我知嘅。好人去Mohammed度, 壞人落地獄。 靈魂唔會留在人間。

回教驅魔無料到架。 因以前在酒店做, 有個八婆信回教, 佢仔周圍玩, 撞到唔知乜野, 番到屋企up 3 up 4, 佢揾D回教長老著晒白衫來講經,但唔掂。 卒之佢家婆揾人來喊驚, 掂。 仔正常返。

我bun話 we have ghost doctors, they said they can see ghost. I said any philippine ghost doctor in HK? I know got Chinese Ghost doctor , Malaysian, Singapore ghost doctor in H K?

No in HK, only in philippine.

叫你工人返philippine find ghost doctor.

首頁

尾頁

跳至