自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

政府部門有好多職員,D態度真係衰到死,接觸一次激氣一次。
其實都只係普普通通問下嘢,有D唔答唔講都算,
有D最變態痴線,仲又大聲又惡罵人。
唉……你估好想同你講嘢咩~搵交嗌咁,唔同你嘈自己又激心,
同你嘈又無謂……
友善對人係唔得,要同佢哋互罵,先可以生存。
呻完……

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

囍 發表於 18-10-11 09:42
...

明白。 我都遇過
不要從別人的嘴裡去認識我

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

冇辦法,佢地又唔會被炒,態度再差都一樣可以做到老,心情唔好咪攞你出氣囉

珍珠宮

...
可能我好彩, 我預到的通常預到既都NICE. 但我唔排除有D態度唔好的

大宅

...

辦公室既老屎Food都係咁既態度,無話係唔係政府工,一日唔憂被炒,就有呢D濕米賤精出現架喇。

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

問乜?

子爵府

我到遇過!!申請故勵就業交津,打黎開場白好似收數佬咁!!質問完一大輪野唔批都算,仲要好似受氣噤!後尾C6話,可能我扮講普通話會好D....

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

其實我明白香港好多地方服務態度差,唔係得政府部門,
但如果遇到態度差的餐廳,店舖,我唔會再去,怕咗佢哋……
但政府門診,食環……有時要去接觸,避唔到……次次都激心

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 youhello507 的帖子

昨天大雨,公司門口坑渠塞咗,有積水,好多垃圾。車經過有水飛濺。
上司叫打去問吓今日搵人攪得唔得,
(一年塞1,2次,公司會打電話比佢哋,我今次第1次打電話)
打去問比佢發癲罵:搵邊個整?要我幫你整?條街咁大,咁多坑渠,
點整?無得整。 跟住一輪咀喺度重複。完全唔理你講咩。
我話:只有一個,曾經整過和地址。
佢都唔理,都係發癲話搵邊個整?要我去整?咁多咁大點整?
我比佢激死,算,收線,同上司講。
上司自己打去,互罵一輪,下午搵人黎整。
我好聲好氣問唔得,我個上司同佢互爆先溝通到啩。

珍珠宮

囍 發表於 18-10-11 11:14

昨天大雨,公司門口坑渠塞咗,有積水,好多垃圾。車經過有水飛濺。

而家d 人係欺善怕惡

公爵府

2018復活節勳章

好多好克人憎old seafood.

禁止訪問

禁止訪問

寶石宮

2023年兔年勳章

位公務員可能平時無咁忙
尋日落雨不少地方塞渠 山竹後遺症
不過即使係咁 都不應態度惡劣

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

咁樣嘅語氣,態度

子爵府

...

打去1823投訴

珍珠宮

王國教室勳章

係,
試過外國車牌轉返香港,攪好耐,打電話去問職員態度超差。
最後話攪掂叫我去拎,去到竟然話佢地唔見左其中一份文件,爭佢地一個高級職員簽名,今日無得拎,叫我再約時間,一句唔好意思都無仲好惡

珍珠宮

班公務員嘆慣hea慣,呢排要執生竹手尾,梗係做到發曬老脾啦

子爵府

...

要體諒下, 政府部門而家對咩人多? 入境處每日處理申請10個有8個CN. 社褔署更加唔洗講, 房屋署更加更加唔洗講,醫院呀, 社區中心呀,... 你UP得出的政府部門都係service 呢D人... 你係佢可能都咁上下聲氣.

*除咗稅局係服務本地人多*
(唔係挑機, 純粹講心聲)

首頁

尾頁

跳至