自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 heyou 的帖子

佢個題材其實都已經放棄左內地市場........而家唔攻內地票房的戲基本上無人會投資內地人背隻向天都食呢d戲好難有共鳴吸引人入場睇, 個市場小眾得好梗要, 當然唔排除大陸都有好多愛狗之人, 但比起科幻史詩片內地免審查肯比你上畫都無人會買飛入場睇

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

chann902 發表於 18-10-11 17:29

佢個題材其實都已經放棄左內地市場........而家唔攻內地票房的戲基本上無人會投資內地 ...

好難有共鳴, 始終動物權益係香港都仲係起步階段
同埋內地人多數較為土豪同要面子, 唔會有領養的傾向同會追捧稀有狗狗如藏獒去炫富

大宅

藏傲根本唔太適合做家犬佢地以為貴就係好野, 係咪認錯左以為自己養緊鬆獅?

大宅

尋晚放工入場睇左, 除左劉以達之外其他演員的演技麻麻地, 好彩劇情搭救發展出人意表
好有意義既故事,值得推薦! 特別係一家大細入場!

大宅

chann902 發表於 18-10-11 17:54

藏傲根本唔太適合做家犬佢地以為貴就係好野, 係咪認錯左以為自己養緊鬆獅? ...

照計除非係初生幼犬,兩者體型上有好大分別的
香港人前排追捧雪撬, 宜家多數鍾意柴犬。未見過有香港人養藏, 因為體型太大同有攻擊性。

大宅

如果養大狗又棄養真係我認我眼淺睇到眼濕濕我覺得佢對官僚的描寫都好避忌, 現實的公務員打份工仲點會同你講野

大宅

回覆 chann902 的帖子

打算星期六睇,係咪要帶定紙巾入場同唔好化濃裝? 我都怕我會喊到浴妝?

大宅

aaa_m 發表於 18-10-12 09:55
回覆 chann902 的帖子

打算星期六睇,係咪要帶定紙巾入場同唔好化濃裝? 我都怕我會喊到浴妝? ...

無咁誇張未至於會喊到收唔到聲, 但係真係會覺得好心酸
因為流浪狗既慘況係由棄養果班衰人造成但個個只係識得責怪同迫啪唔識說話反抗的小動物
睇呢套戲真係有好大得著

大宅

chann902 發表於 18-10-12 10:05
因為流浪狗既慘況係由棄養果班衰人造成但個個只係識 ...

唉...無辦法,香港地好多人為口奔馳連人都未搞得掂,何況流浪狗?一陣稍為改善下動物權益都會遇到好大阻力
好似上面咁講,車死貓狗要停車運輸業的功能組別議員一定會施壓....

大宅

搵食之麻既文化已經根深抵固到可以莫視生命

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我認識毛俠真人版,佢係我唯一叫親朋為佢勸捐的人,毛守Kent,亦係我少數敬佩的真正動物義工

男爵府

未必抽到時間入場睇但多謝分享

男爵府

地盤狗根本就唔人道啦! 非法奴役動物! 請個保安part time洗得幾多錢? 果幾千蚊都慳! 仲要樓上講係會事後毒殺! 因住收尾幾年!

男爵府

chann902 發表於 18-10-12 10:05
因為流浪狗既慘況係由棄養果班衰人造成但個個只係識 ...

顛倒是非黑白!

大宅

Alicham 發表於 18-10-12 10:45
地盤狗根本就唔人道啦! 非法奴役動物! 請個保安part time洗得幾多錢? 果幾千蚊都慳! 仲要樓上講係會事後毒 ...

現行香港有虐畜法例,可惜一來搜證困難 (狗狗不會講人話作證), 二來很難證明地盤的狗狗會在完工後變成浪浪和地盤主管是狗狗的主人市民可以做既只係做好自己做個負責任既不棄養主人....

大宅

701003 發表於 18-10-12 10:28
我認識毛俠真人版,佢係我唯一叫親朋為佢勸捐的人,毛守Kent,亦係我少數敬佩的真正動物義工
...

聽你咁講....莫非仲有義工係掛住光環呃人定係.....?
我記得好耐以前有繁殖場扮義工,不過俾人踢爆之後就收咗檔

大宅

愛協領養一定係最穩陣 , 只會收你防疫針既錢 , 其他組織就成年人自行判斷啦除左絕育打針唔會收取你額外的費用...有收既多數都係繁殖場 , 當然啦你領養果時有人落嘴頭想你捐款你可以直接拒絕佢地唔洗唔好意思因為你既領養決定已經係一個善行幫左佢地好大既忙!

水晶宮

畀面勳章

heyou 發表於 18-10-12 10:55
聽你咁講....莫非仲有義工係掛住光環呃人定係.....?
我記得好耐以前有繁殖場扮義工,不過俾人踢爆 ...

大把義工出咗名,財源滾滾來,就起貪念,忘記救助動物的初心 有D義工/團體,只會救有利捐款的動物......毛俠係風雨不改,有救無類,隨時隨地收求助

大宅

週日放假睇左, 好好睇好有共鳴 難得小本製作可以做到咁值得一讚!

大宅

本來對呀bob無期望, 點知佢演技都係我想像以上
有無JM睇完覺得個呀婆都做得好好?

首頁

尾頁

跳至