單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主:

我都想呻下,返完工仲要回家照顧屋企,真係好辛苦。香港愈來愈多單親,女人真係好辛苦,我三個女,唔知好彩定唔好彩,佢地都十幾歲,大唔大,細唔細,細女有時佢地都好依賴我,唔知是否因為佢最細,要經歷單呢,其他二個都比較獨立。但係單親真係好辛苦的。因我請唔起工人,樣樣事都要自己親力親為。

珍珠宮

講真,好多單媽都係甘啦...有D仲勁,小朋友係有D問題的,佢地都有返工,加每天要睇個小朋友,自己仲有一個係屋企...有時我的朋友一天打二份工..咪仲叻...

複式洋房

完全認同板主所講 我都搞到想死咁滯

珍珠宮

btmcarman 發表於 19-9-9 00:37
完全認同板主所講 我都搞到想死咁滯
馬死落地行...咩都要堅強的...好多離婚女人都過得好好,生活不錯,睇下你點安排時間的...

大宅

同路人,好辛苦

珍珠宮

離婚在職單媽有小朋友,我唔覺得有問題,最緊要你做唔做野...安排得好,咩人都做得到...
真要靠堅定,同毅力的,少了一樣就變了好辛苦好慘的情況...

我身邊甘多個單媽,全部無人覺得慘同可憐又或辛苦...佢地有野做的...有D做二份工,我好配服佢地,我只可以做一份FULL TIME JOB...
加油啦...要同自己講," 我做得到"

大宅

我明白。

有需要可以搵我傾,有時候我都想搵個發泄情緒既地方,大家加油

珍珠宮

liverpoolpool 發表於 19-9-12 22:24
我明白。

有需要可以搵我傾,有時候我都想搵個發泄情緒既地方,大家加油
上來BK發洩咪好囉...唔係個個開私CHAT,無哂人係度發言了...

大宅

回覆 Bbtvsvod 的帖子

我可能都就快加入呢個群組了~

大宅

同路人 絕對明白 無放假日 一齊申下

大宅

2023年兔年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至