樓市動向

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人申請1人公屋至今已經5年,好多人都話要等十年以上,請問呢段期間我既入息可唔可以偶然過少少?因為1人入息限額太低,我打算呢2年搵份人工高少少既工作,但又怕會超額,咁多年既時間白廢晒

禁止訪問

複式洋房

Holiday1314 發表於 18-10-12 14:34
唔比佢check到就ok,我有朋友比人check到過左,自動幫佢cut

即係未去見主任前都有機會突擊審查?

禁止訪問

別墅

winniemaa 發表於 18-10-12 11:38
本人申請1人公屋至今已經5年,好多人都話要等十年以上,請問呢段期間我既入息可唔可以偶然過少少?因為1人 ...

應該唔止十年。。。 你有時間就睇下呢條link啦

https://topick.hket.com/article/879269/%E5%96%AE%E8%BA%AB%E4%BA%BA%E5%A3%AB%E8%BC%AA%E5%85%AC%E5%B1%8B%E7%9A%84%E6%82%B2%E5%93%80%20%20%20%20%E6%9C%80%E5%BF%AB%E8%A6%81%E7%AD%8931%E5%B9%B4%EF%BC%9F

別墅

我1人申請剛5年,最近寄左入息信比我,因為我無入息所以填0,
但我朋友入息過左少少,佢自己寫左幾錢同剔左放棄排1人公屋
1人申請等30年都唔知有無,到我結婚我又要放棄

水晶宮

本人申請1人公屋至今已經5年,好多人都話要等十年以上,請問呢段期間我既入息可唔可以偶然過少少?因為1人 ...

會有中期審查,表弟第8年突然中期審查,過咗額又要從新再排

大宅

單人排左九年都未有聲氣,機會渺茫!

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

算吧啦,我朋友由當年做我下屬到而家結婚生仔,排左14年,放棄左3個升職機會,後悔到不得了,到而家嫁人了,機會過哂啦,有小朋友已經博唔到啦
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

男爵府

聽過有人過咗300內,被取消資格。

首頁

尾頁

跳至