夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

RAY媽 發表於 18-10-14 08:48
所以勸你唔好。
你是在製造一個環境逼自己沒退路,從而死心。
為自己想想,這不是對自己最好的方法。

進退兩難呢個局面已經幾年,我係咪真係要等仔女再大啲先係最好時機

伯爵府

2024年龍年勳章

小牛牛0909 發表於 18-10-14 08:53
進退兩難呢個局面已經幾年,我係咪真係要等仔女再大啲先係最好時機 。
...

唔關兒女事, 係關你心態事。
你真係放得低先去做,否則只有壞處沒有好處。

大宅

BK Milk勳章

RAY媽 發表於 18-10-14 08:56
唔關兒女事, 係關你心態事。
你真係放得低先去做,否則只有壞處沒有好處。
...

人與人之間相處真係好深奧,點解咁深嘅問題多數都要女人去處理

男爵府

你有冇錢。
找私家偵探跟蹤影佢地相。
最好有攬頭攬頸無得抵賴。

至於之後點.. 你自已決定。
管男人不外乎管佢啲錢, 報告行蹤, 迫佢暫纜。
你有冇咁既魄力?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你要揾證據令自己心死,然後離婚?

不如先唸下自己日後嘅路,又或者知道結果係咪就一刀切?否則揾證據無意思

我朋友揾人查老公,結果佢老公名正言順帶埋個小三番屋企承認佢地一齊,到頭來知道晒結果,佢都係無勇氣離開。

瑪瑙宮

你已有預備隨時分開的決心先好去爆佢, 一爆佢佢話離婚你又唔走, 佢會變本加厲. 你話攞証据黎大聲過佢, 最重要係佢重有無唔捨得你, 你又知唔知?

大宅

BK Milk勳章

Nancy20090615 發表於 18-10-14 10:25
你已有預備隨時分開的決心先好去爆佢, 一爆佢佢話離婚你又唔走, 佢會變本加厲. 你話攞証据黎大聲過佢, 最 ...

知道,多謝提醒

大宅

BK Milk勳章

Angelice-BeBe 發表於 18-10-14 09:55
你要揾證據令自己心死,然後離婚?

不如先唸下自己日後嘅路,又或者知道結果係咪就一刀切?否則揾證據無意 ...

點解朋友會咁?我明白後果,亦會承擔後果

翡翠宮

回覆樓主:

離婚吾係大事
不過總會打亂日常操作
要一段時間先可以回復正常
你要先plan好經濟
先可以行下一步
反左面仲要日對夜對
到時你仲痛苦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小牛牛0909 發表於 18-10-14 10:30
點解朋友會咁?我明白後果,亦會承擔後果

總之你要自己有兩手準備,有晒安排打算,先爆佢。

我朋友都係為個仔,男家話若離婚會同佢爭個仔,所以佢無走,而且佢仔要特別照顧,無奈

侯爵府

BK Milk勳章

我好明白你感受!當年我都你感覺到我前夫係有啲嘢,我感覺到佢外面有小三,但當年我冇証據向手,好難同佢傾。
後來有日小三自投羅網(為何自投羅網,唔講喇,太長)。就係我知道晒前夫同小三一齊幾年,當我有晒証據,前夫好一排又同小三加埋又去識其他女人。
忍咗一年,決定同前夫離婚,同個仔過新生活。

洋房

要諗下後路

大宅

樓主,我明白俾人呃有多痛苦,以欺騙老婆繼續維持婚姻有多自私。其實你已經覺得老公出面有第二個,我相信可能性已經好大,作爲老婆的無啦啦點會覺得老公有古怪。不過先諗定單親的情況如何運作,經濟、時間、情感.....,離婚不急於一時。要罪證其實不難,電話、電腦、跟蹤....不過你老公早有防備,應該會難少少。老公有小三,一定會有見面、有幽會,要估佢幾時應該唔難,假若老公有出差就更易,用點時間或金錢就可攪掂。問題是,除了忿怒所以要踢爆他,你自己真的準備好了嗎?分開不是想想那麼輕鬆,會有好多情緒,你和孩子也是,衝動就蝕底了。

子爵府

小牛牛0909 發表於 18-10-13 15:00
其實懷疑c6 有小3已經好耐,不過一直未有證據,佢又死口唔認,又有2個小朋友,一直拖到而家。最近我開佢櫃 ...
唐突一問,你懷疑呢段時間c6仲有無起床事上掂你?假期會留底陪你同小朋友嗎?

大宅

BK Milk勳章

豬C9 發表於 18-10-16 19:01
唐突一問,你懷疑呢段時間c6仲有無起床事上掂你?假期會留底陪你同小朋友嗎?
...

分房幾年了。每日放工,假期都係度。

大宅

BK Milk勳章

ashbbcheng 發表於 18-10-16 16:53
樓主,我明白俾人呃有多痛苦,以欺騙老婆繼續維持婚姻有多自私。其實你已經覺得老公出面有第二個,我相信可 ...

明白,謝提醒

別墅

小牛牛0909 發表於 18-10-17 07:52

大家分房已幾年,夫妻之間的愛尚有多少?
關係已變質。
真的要離婚,有否証據已不重要。
好好計劃下將來的生活,愛錫自己,為自己而生活。

大宅

小牛牛0909 發表於 18-10-17 07:52

為何分房訓?
你做決定?
如果糸, 你都放棄佢
為何還要著紧

大宅

BK Milk勳章

Danny3101 發表於 18-10-17 22:18
為何分房訓?
你做決定?
如果糸, 你都放棄佢

點解咁好笑,如果係覺得我有問題,點解唔好好同我去傾,而係暪住我去揾第二個女人。幾年前到現在我都講同一番說話,就係唔鐘意可以出聲,我唔會阻住佢。

子爵府

小牛牛0909 發表於 18-10-13 15:00
其實懷疑c6 有小3已經好耐,不過一直未有證據,佢又死口唔認,又有2個小朋友,一直拖到而家。最近我開佢櫃 ...

如果是已經分房一段時間,代表你們之間已經是處在冰河期,男人這段時間有小三一點都不出奇。男人在遇到問題一般都不會想去怎樣解決,他們往往在外尋求慰藉,也會說是太太所迫,就是出軌都是迫於無奈。

我想你其實還愛他的,你要找證據令自己心死可以離婚,但這真是你本意嗎?兩夫妻關係變差一定是存在著一些問題,都積累了一堆後回頭發現原來想理清太難。女人第六感很厲害,身邊有沒有其他人一看就知。有沒有想想可否修補關係?不是先指責或找證據證明他出軌命犯錯,而是應該先針對你們之間的問題,最重要是抓重點,理清你們為何走到今天這樣冰冷關係?

冷靜下來想想吧!
mc <()>

首頁

尾頁

跳至