夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

crystal媽咪 發表於 18-10-14 20:54
睇咗前面你講,我知道。既然你都諗住離婚,咁就唔再怕……
因為有啲post,太太會揾啲証據出嚟質問個老公, ...

其實今朝我都唔知自己應該點做,但諗咗成日,想起以前的過往所以我決定講

別墅

soso1227 發表於 18-10-14 20:57
既然係十幾年前的事,
你老公點解仲好keep住D相和情信?
仲要放在背囊隨身攜帶?OMG

咪就係!佢地可以交往1年半,咁當時既感情應該都不錯,仲要封信寫要帶佢見家長呀!

別墅

soso1227 發表於 18-10-14 20:57
既然係十幾年前的事,
你老公點解仲好keep住D相和情信?
仲要放在背囊隨身攜帶?OMG

個天係咪玩我?到現在才比我知,如果當時知道,咁我就一了百了

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

blnc 發表於 18-10-14 21:01
其實今朝我都唔知自己應該點做,但諗咗成日,想起以前的過往所以我決定講
...

睇到你覆其他人話大家嘅角色,只係爸爸媽媽.咁我都明白.anyway, 最緊要你嘅決定係你自己想嘅,同覺得分開咗係會開心過而家

別墅

crystal媽咪 發表於 18-10-14 21:09
睇到你覆其他人話大家嘅角色,只係爸爸媽媽.咁我都明白.anyway, 最緊要你嘅決定係你自己想嘅,同覺得分開咗 ...

希望係

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

blnc 發表於 18-10-14 21:06
個天係咪玩我?到現在才比我知,如果當時知道,咁我就一了百了

講第N+1次,
男人長駐大陸工作,
真係90%出事。

十幾年前的事,
你現在爆佢想有什麼結果?

不如諗下,你老公對你好嗎?
還有男女之愛?還有sex嗎?
我覺得你有家人support和有工作,
如果上面三個問題的答案都是no,
離婚也不可惜。
否則不如靜靜丟左D罪証,
睇下佢反應,如果佢反面,再爆佢也不遲。

瑪瑙宮

你話你地在屋內是爸媽, 咁尼種關係無左你都唔 care, 咪爆佢. 但爆左佢認左都唔離婚, 你就諗好晒同佢協議資產撫養權 ge 野去攪離婚, 但你諗真係咪想咁?

瑪瑙宮

soso1227 發表於 18-10-14 21:18
講第N+1次,
男人長駐大陸工作,
真係90%出事。

我覺得凡出差得密的男人都會. 我以前做廠, 總公司响美國, 佢地一个黎幾年, 就換另一个黎, 有个工程部的同佢秘書有路, 有个會計部的同某下屬經常一齊出差就痴埋左, d CEO/CFO 我諗都唔方正經. 當然, 姣婆遇著脂粉客喇.

洋房

回覆樓主

有時情願暪一世

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Nancy20090615 發表於 18-10-15 02:50
我覺得凡出差得密的男人都會. 我以前做廠, 總公司响美國, 佢地一个黎幾年, 就換另一个黎, 有个工程部的同 ...

姣婆遇著脂粉客,
一有機會就上!

大宅

luppy 發表於 18-10-14 16:39
去找下v7...有冇留言。
全部野影低哂佢,證據。

咩系v7?

男爵府

回覆 知知姐 的帖子

WECAHAT / 微信

別墅

畀面勳章

blnc 發表於 18-10-14 20:35
無得唔認,封情書寫明佢的名,仲要稱呼是老公 ,起碼相戀咗1年半,最大問題係佢自己都紀錄了幾年 ...

一會嘈交佢咪話佢就係知錯先記來邊年邊月對老婆唔住, 留低記綠係要提醒以後唔好再犯! 所以我覺得冷靜同佢講, 話件事以過但又唔可以當無發生, 睇下佢有乜野回應先再決定點做啦

大宅

好媽媽勳章

雖然發生左但我覺得佢應該知。唔係你要返轉頭當冇事就可以,適當時候個天就會俾你睇俾你知,佢有冇諗過你感受。
唔該d白痴男人,要玩玩叻d,我地作為女人唔係樣樣野都想知,傷痛永遠存在,唔係想幫你記住,系忘記唔到。

別墅

babyhi 發表於 18-10-15 19:24
雖然發生左但我覺得佢應該知。唔係你要返轉頭當冇事就可以,適當時候個天就會俾你睇俾你知,佢有冇諗過你感 ...

我尋晚同佢講我唔係專登摷佢袋,而比我搵到d野,你應該知係咩啦!佢好冷淡回應,都已過咗咁耐是以前的事,我就將心中的不快全講了出來,佢亦沒有甚麼回答我,到最後我話:你自己搵地方搬啦!
今日我whatsapp佢法援資料,我話我會用最平的方法去離婚,而兩個仔我想到我地簽紙後才通知他們!

經過今次的事,我覺得各位姐妹無論發生咩事都應該坦白將心裡的不快和對方講,講咗會舒服好多

男爵府

blnc 發表於 18-10-15 23:19
我尋晚同佢講我唔係專登摷佢袋,而比我搵到d野,你應該知係咩啦!佢好冷淡回應,都已過咗咁耐是以前的事, ...

佢反應真係令人心淡,一D都唔在乎你同個家,唔在乎你會否傷心,連挽留都唔想,佢個心都飛走咗,jm你要加油,明天會更好

大宅

好媽媽勳章

有d男人真係可以咁衰,唔會挽留,有d仲會覺得係你攪到件事變成尼個結果,但你行前一步話想同佢繼續時佢又可以當冇野一齊返。
樓主,隨心啦,我地呃唔到個心,慢慢諗清楚前面條路點行吧!

男爵府

回覆 babyhi 的帖子

係呀,啲男人就係咁,當上網打機出精神出軌就話我唔睇咪冇野囉,呃下game錢姐唔係出軌。好,終於玩左次返黎野埋個老婆,問幾次都話唔係唔係,都我話問清楚醫生會唔會呢啲情況先識驚,又話只係打飛機,到堅講離婚先乜到認晒又跪又西

一句話煩,有壓力就將個家拋諸腦後,女人呢要從一而終,仆心命為家庭

男爵府

回覆 blnc 的帖子

樓主你ok嘛,好勇敢,想知事態發展
你老公做錯事,你為家捱到小朋友咁大,佢真係咁冷淡?

別墅

yan12 發表於 18-10-16 09:50
回覆 blnc 的帖子

樓主你ok嘛,好勇敢,想知事態發展

有時想起都忍唔住哭,但平靜下來又無野,個感覺好似 解綁咗,但有時又諗到佢遲d咩都無好似又好慘咁,我好亂呀!真係要時間想清楚

首頁
12345...6

尾頁

跳至