影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我地一個OFFICE嘅同事超級鍾意佢

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

1215sindy 發表於 18-11-20 15:22
蘭陵王好睇

蘭陵王真係好型,啲衫都好靚

大宅

我要做媽媽 發表於 18-10-14 19:49
蘭陵王我都有睇,睇果段時間真係好鍾意
Me too

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

whywhite22 發表於 18-11-2 14:23
我剩係睇宇文玥,蕭策都飛埋冇睇

蕭策條線好睇架,佢其實好專情好慘,做皇帝一d都唔易,小說後面玥公子至多戲,前面燕洵係男一戲份,番外納蘭紅葉非常悲情,呢個人物喺劇入面改咗同玥公子神交,小說係同燕洵係筆友。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

rose-mag 發表於 18-12-1 09:35
蕭策條線好睇架,佢其實好專情好慘,做皇帝一d都唔易,小說後面玥公子至多戲,前面燕洵係男一戲份,番外納 ...

小說好複雜,我飛住睇,只睇宇文玥同楚喬部份
楚喬傳我部手機長期保留,唔捨得刪除,間中都會重溫,其他劇睇完就刪。
雖然好多人鬧套戲冇結尾,對我嚟講小說結尾可以彌補呢個缺陷。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

whywhite22 發表於 18-11-30 19:14
小說好複雜,我飛住睇,只睇宇文玥同楚喬部份
楚喬傳我部手機長期保留,唔捨得刪除,間 ...

劇因為唔可以講穿越,所以改成江湖諜者,又有咩風雲令,楚喬同宇文玥關係更複雜,因為劇入面,楚喬係殺宇文玥親人(好似係阿爸,但個演員太後生,唔多合理),江湖諜者同宇文家又係敵對,星玥兩個要一齊有好大阻力,所以劇嘅後續我有興趣睇編劇點完場,不過小說其實講宇文玥成長嘅心理變化比較令人憐惜,佢喺家族入面係一隻棄卒,所以後面佢嘅冷靜同斧底抽薪會更順理成章,劇入面宇文玥始終對宇文家有戀棧,對祖父亦有感情,未必可以括出去得咁易。

燕洵同納蘭紅葉果個番外好睇架,另外蕭策亦好暖男,仲有D傻更更得嚟好醒好有腦。另外,元純因為被姦,最後心理歪曲變成心狠手辣,做咗比劇入面更多變態嘅報復行為。

水晶宮

rose-mag 發表於 18-12-1 11:35
劇因為唔可以講穿越,所以改成江湖諜者,又有咩風雲令,楚喬同宇文玥關係更複雜,因為劇入面,楚喬係殺宇 ...

雙世寵妃可以穿越,唔明點解楚喬傳唔比穿越

王國長老

whywhite22 發表於 18-12-1 22:53
雙世寵妃可以穿越,唔明點解楚喬傳唔比穿越

雙世寵妃係網播,楚喬傳係上星,唔同架,網播冇咁嚴,如懿如果一早肯網播,唔駛等咁耐至播得出。其他網播劇如無心法師,鎮魂,靈魂擺渡,上癮呢d唔會可以上星。

水晶宮

rose-mag 發表於 18-12-1 23:09
雙世寵妃係網播,楚喬傳係上星,唔同架,網播冇咁嚴,如懿如果一早肯網播,唔駛等咁耐至播得出。其他網播 ...

版主好犀利,知咁多嘢

男爵府

哈哈 我都幾鍾意佢

禁止訪問

伯爵府

我覺得啦,馮紹鋒顔值最靚係《宮鎖心玉》,造型最靚係《蘭陵王》,演出最自然係《我想和你好好的》

男爵府

BK Milk勳章

古裝好ok,但時裝造型即刻打個八折

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

我都係四爺fans

男爵府

kenzonat 發表於 18-10-15 13:09
東東都鍾意呀,但蘭陵王型好多。我覺得馮紹峰拍古裝戲同現代戲係兩個樣,完全認吾出。

...

馮時裝,好娘

水晶宮

古装好靚!我為吐睇馮先會睇知否!如果唔頂唔到咁多集!

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sungsung2011 發表於 19-1-26 07:38
古裝好ok,但時裝造型即刻打個八折

點止8折, 時裝無論髮型, 服飾都超級娘, 頂吾順。
古裝就100分

琥珀宮

回覆樓主:

馮紹峰當初睇佢同tobey拍嗰套tbb合拍回歸片,真係無諗過佢今日會咁紅

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

kenzonat 發表於 18-10-14 20:16
我近排先睇,吾知佢仲有邊套戲好睇呢?

幻城
開心過每一天吧!

首頁

尾頁

跳至