自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

睇完你地的comments, 咁吾駛去睇無雙了。

因為我睇左1/2 小時風暴, 都覺得係揾戲黎做。打劫唧, 駛吾駛咁重装備, 差人做野, 個賊大搖大擺行入去, 好吾make sense.

伯爵府

goat 發表於 18-10-15 00:44
我同你相反, 城城一個人時就覺得佢好戲,
但同發哥一齊時, 特別係佢演返發哥角色就明顯比下去,
幾年前城城 ...

套戲叫寒戰。 相對無雙下我都比較like劉sir.

男爵府

2023年兔年勳章

玄學家話,周潤發和郭富城的八字有特別相合互補的地方,我估計佢哋將來會繼續合作囉。總括來說我覺得《無雙》套戲,劇情的確很好,但我估我要睇多幾次先明白囉,但如果明白的話,又的確係幾好睇囉。即係搭落有味嗰隻懸疑片(最尾嗰幕真係好似《本能》囉。)

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

saming999 發表於 18-10-15 01:07
玄學家話,周潤發和郭富城的八字有特別相合互補的地方,我估計佢哋將來會繼續合作囉。總括來說我覺得《無雙 ...

我認我蠢同唔鍾意諗嘢,無雙睇到最後我真係唔多明,仲問我佬咁即係點? 周潤發最後點?

但套戲內個個都係好戲之人,都值得入場睇呀

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

無雙,我睇早場,戲尾段都有講返晒之前既事
抱怨只會使人發瘋,
報恩才會使人發奮 ❣

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無雙講到好好睇,老實講有d失望,覺得好一般

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

loved 發表於 18-10-14 22:39
見呢道有人開po話"無雙"幾咁好睇,無冷塲,係真正香港人既電影…等等,咁我同c6好有期待咁睇4:30pm塲,點知 ...

我果時跟朋友去做了一日臨記,係拍最後那場槍戰。
完全沒有想過後期製作出來的效果係咁犀利!
我有同華仔近距離同場!

男爵府

無雙我覺得好好睇呀
我睇戲時好鐘意望錶
但睇無雙無咩點望
C6 睇戲如果悶係好易訓著既
但睇無雙佢無訓著
仲想揾返嗰套非常嫌疑犯睇

反而風暴我麻麻
劇情太誇張
有好多唔合理既地方
劉華喺套戲入面好似有點躁狂症咁

珍珠宮

myww 發表於 18-10-15 10:30
我果時跟朋友去做了一日臨記,係拍最後那場槍戰。
完全沒有想過後期製作出來的效果係咁犀利!
我有同華仔 ...
同華仔近距離,恨c我

子爵府

saming999 發表於 18-10-14 23:39
我睇過《L風暴》咋,冇《風暴》咁激囉我自己覺得,成個中環炸咗個大咕窿喎,我成個人睇到呆咗囉,做張大左 ...

風暴....想問劉德華最後係咪要坐窂?

男爵府

"風暴"我中段先睇, 唔係太明, 想問劉華是奸還是忠的? 最後為甚麼坐監? 家楝又是否係真臥底?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

loved 發表於 18-10-14 23:32
原來咁多風暴,有排睇

X2!之前未睇過,可以慢慢睇

子爵府

我都覺無雙麻麻地,主要係劇本問題,結構唔係好嚴謹,想營造局中局但其實個局又有d低能。台詞亦寫得麻麻。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

風暴我反而之前冇睇過, s同另一套有睇
尋晚睇又唔覺得話點好點好, 都係咁上下囉

珍珠宮

CMPCTLR0920 發表於 18-10-15 12:49
"風暴"我中段先睇, 唔係太明, 想問劉華是奸還是忠的? 最後為甚麼坐監? 家楝又是否係真臥底? ...
劉華本來係正直警察,有次插裝一個大匪徒要佢落網,被人發現,要殺曬有關其他匪徒作掩飾,最後佢自首,家楝係真臥底。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

garfield_pooh 發表於 18-10-15 01:56
我認我蠢同唔鍾意諗嘢,無雙睇到最後我真係唔多明,仲問我佬咁即係點? 周潤發最後點?

但套戲 ...

跟本冇周潤發角色,周既角色係揸警車個散仔警察黎。係郭作周呢個角色,其實全部係郭自己做番,佢先係真正畫家。

你c6 冇話你知?

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

kit2004 發表於 18-10-15 13:21
跟本冇周潤發角色,周既角色係揸警車個散仔警察黎。係郭作周呢個角色,其實全部係郭自己做番,佢先係真正 ...

有!c6 都係咁講,係郭作出嚟

我先至.......哦!原來係咁,咁我明白喇

男爵府

2023年兔年勳章

ccn008 發表於 18-10-15 12:43
風暴....想問劉德華最後係咪要坐窂?

要呀

男爵府

回覆 loved 的帖子

清楚了, 謝謝你!

珍珠宮

loved 發表於 18-10-15 13:11
劉華本來係正直警察,有次插裝一個大匪徒要佢落網,被人發現,要殺曬有關其他匪徒作掩飾,最後佢自首,家楝 ...

我理解林家棟不是臥底,佢真係壞人
只不過華仔最後同情佢,冇開槍射佢
點知佢自己始終有報應,俾車撞死
之後華仔就自己出封信俾林家棟女友
講大話呃佢話林係臥底

首頁

尾頁

跳至