跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

剛剛confirm有咗第二胎, 第一胎喺08年5月,好似太快咁, 你哋兩胎之間隔咗幾耐?

別墅

我都剛剛confirm有咗第二胎,第一胎係0707.

別墅

hi tina_yauyt,
我都係0805mama, e家亦係0911mama (第二胎), 非常意外...毫無心理準備...到e家先可以慢慢調節返心情咋...
有好多野都未諗掂...

男爵府

我係0703媽咪,依家係第2個囉!

複式洋房

第一個係0801, 真係兩年抱兩!

別墅

我第一個係0801, 現在有第二個0911, 好意外, 未有心理準備TIM...

大宅

我第一個係0605 bb,依家第二個。

洋房

the first one is 0801...and the 2nd is 0911...
really too fast....

複式洋房

samman, 我個心情到而家都唔係太接受得到, 覺得突然要拎走阿仔好多嘢咁, 而且而家抱一陣佢就覺得唔夠氣, 攪到好似對唔住佢咁!

別墅

我都是呀, 第一個是0605, 第2個是0911
[img align=left]http://b1.lilypie.com/R0A3p8.png[/img] [img align=left]http://lilypie.com/pic/070621/MyhL.jpg[/img]

別墅

tina,

我反而一直都好相信有細b係對依家個bb好d...只係之前十五十六, 但當我哋兩公婆剛決定咗只要一個時 (因經濟, 年紀), 就發現有咗...真係好有d晴天霹靂, 不知所措既感覺...所以反而覺得好對唔住細b...
但既然有咗, 就要好好咁對呢個細b, 佢喺我個肚入面成長緊, 我唔想佢feel到自己唔受歡迎...影響佢既發展...我相信佢亦係上天賜比我哋同bb既一份珍貴禮物...

話時話, 我依家都無嘜氣力同bb玩lu...

大宅

醒目開學勳章

我第一胎係0606
依家同大家一樣係0911
大家一齊加油呀~~~~~~~~~

別墅

好媽媽勳章

hi 我是0712 mama, 都係三年抱兩. 比較上一胎覺得今次辛苦好多. 因為仲要兼顧大b, 唔可以好似上次咁休息.

)

複式洋房

我反而呢胎到而家都冇咩轉變,第一胎嗰時成日都超攰!

別墅

我係0707mama,依家大約9w幾啦!
今次同上一次都係一樣成日作悶同嘔,但今次好似少嘔咗出嚟。上一次就超攰,今次又好似冇咁攰。。。。但都係感覺辛苦架喇,兩次都分別辛苦唔同嘅嘢咁。。。。

我都係好鍾意亞囡,但又好想生多一個,想亞囡有個伴。
但到真係有咗時又覺得分薄咗對亞囡嘅愛,真係好矛盾呀。

依家最希望呢,就係d唔舒服可以快d走,咁就可以舒舒服服陀細b啦!

禁止訪問

大宅

原帖由 ~小熊貓~ 於 09-4-16 01:51 發表
helo, 大家好呀, 我係0705 既mama~ 今次比起陀呀女既時候辛苦好多, 因為成日都想嘔, 而且冇咩精神咁呀~
我想問問, 你地個b 有呷醋既情況出現未呀? 其實我唔知我 女係進入trouble 2 所以情緒唔好, 定係佢feel 到會多 ...

我同你一樣呀... 0705 MAMA 都係女... 呢胎都係11月預產期....第一胎都係開刀... 我已決定今胎都開刀...

複式洋房

hi .. i also have same feeling as you. When i know that I have 2nd one, I was so surprised. But when i see my baby through ultrasound, then i have no regret ..... my first one is 0712 ....

原帖由 samman 於 09-4-15 11:05 發表
tina,

我反而一直都好相信有細b係對依家個bb好d...只係之前十五十六, 但當我哋兩公婆剛決定咗只要一個時 (因經濟, 年紀), 就發現有咗...真係好有d晴天霹靂, 不知所措既感覺...所以反而覺得好對唔住細b...
但既然有 ...

子爵府

好媽媽勳章

hi 我是0707 mama, 比較上一胎覺得今次辛苦好多. 因為仲要兼顧大b, 唔可以好似上次咁休息.

大宅

Hi Hi, 我第一胎係0601呀, 原本打算上年生第二胎, 但係小b今年先至肯黎, 不過都勁開心. 同其他媽咪一樣, 我覺得第二胎真係辛苦d, 上星期仲見紅, 要休息一個星期添, 但個女一見你休息就要你讀故事書俾佢聽, 其他人話帶佢去街都唔去, 所以真係幾辛苦...

[img][/img]

首頁
12345...6

尾頁

跳至