跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 markluk 於 09-7-3 11:48 發表
我上一胎好努力去搽肚紋膏, 但都係失守, 所以今胎我都懶得搽了

我上次搽olive oil, 今次搽leirac, 因為無咁"立", 我都懶架, 不過唔知點解我覺得今次個肚好似"moun"好多...好似想爆咁...(可能d肚紋皮膚無咁有彈性...)所以我都晚晚有搽, 搽左就無咁"moun"住, 你地有無咁呀?
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

我上次咩都冇搽,冇事。但今次就成日好痕,所以買咗LIERAC但未開,唔知係咩真係冇彈性呢

原帖由 saltato 於 09-7-3 14:56 發表

我上次搽olive oil, 今次搽leirac, 因為無咁"立", 我都懶架, 不過唔知點解我覺得今次個肚好似"moun"好多...好似想爆咁...(可能d肚紋皮膚無咁有彈性...)所以我都晚晚有搽, 搽左就無咁"moun"住, 你地有無咁呀? ...

別墅

好媽媽勳章

我上一次有揸肚紋膏, 無係沒紋. 今次都有, 但沒上次咁努力, 因為有個大既要理...希望今次都沒紋la... mouth:

)

禁止訪問

別墅

我同你差不多, 第一胎係0803 開刀既, 而家第二胎係0910/0911 , 我醫生講可以順產, 但係佢成日話我個傷口好新鮮, 遲D先決定.....

原帖由 claudia-baby 於 09-6-23 16:27 發表
HI,
我同你一樣, 第一胎係0801 開刀既, 而家第二胎係0911 , 根據我的醫生講可以順產嫁..

大宅

上次我醫生問我如果今胎可以順產,我會唔會考慮時,我即刻就答佢唔洗客氣

別墅

原帖由 jwmae 於 09-7-16 02:13 發表
上次我醫生問我如果今胎可以順產,我會唔會考慮時,我即刻就答佢唔洗客氣

我都1516, 開刀對bb安全, 但係耐d先復原.
如果順產, 我唔知自己頂唔頂到十級痛楚.

大宅

係囉,你個傷口仲咁新,順產驚唔驚會爆架?

原帖由 angiefmy 於 09-7-21 15:45 發表

我都1516, 開刀對bb安全, 但係耐d先復原.
如果順產, 我唔知自己頂唔頂到十級痛楚.

別墅

我都有搽呀,不過都有肚紋啦, 唉, 希望生完無啦. 其實我上一次都不是太明顯,
[img align=left]http://b1.lilypie.com/R0A3p8.png[/img] [img align=left]http://lilypie.com/pic/070621/MyhL.jpg[/img]

民房

回覆 1# tcba_121901 的文章

我都係上一胎好努力去搽肚紋膏, 但都係失守, 所以今胎都懶得搽wahaha:
我1個B係0806,第2個B係0911 真係三年抱兩

民房

我都係上一胎好努力去搽肚紋膏, 但都係失守, 所以今胎都懶得搽wahaha:
我1個B係0806,第2個B係0911 真係三年抱兩

男爵府

請問你地既大b係邊個湊架? 我係100%工人湊架, 有無人都係? 如果有第2個驚唔驚工人攪唔掂?
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

我95%自己湊架,工人做家務同煮飯多,我大女今年9月升小一,又返全日,我諗我應付到啩

男爵府

我第一胎0602, 第二胎0911, 大女100%自己湊, 今年9月升k1

大宅

大家好呀~
我都係第二胎! 第一胎係0802,
呢胎第一次Check係0911(22/11),
第二次Check改左(1/12), 都係呢度報到下啦~

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章

Hello~
我第一胎係 0701,今次就 0910/0911 ^^

男爵府

hello ,

我大囡係0710,今次細囡係0911

http://www.fotop.net/Peony >> Peony website

男爵府

Last time i used Chicco Anti-Stretch Mark Cream + Olive Oil, very good.

So this time i'm still use the same things since 2 months. Now 6 months, no stretch mark too.

別墅

jwmae,

所以好大機會開刀呀, 加上身邊無一個人贊成我順產.

咁你呢?

原帖由 jwmae 於 09-7-22 01:42 發表
係囉,你個傷口仲咁新,順產驚唔驚會爆架?

大宅

我開刀呀,時間方面有預算D嘛,順產嗰D驚險刺激嘢咪搞啦,我好怕裙甩褲甩咁入院呀,唔知幾時會生咁大壓力,我唔得架...會發癲架...

原帖由 angiefmy 於 09-7-31 23:31 發表
jwmae,

所以好大機會開刀呀, 加上身邊無一個人贊成我順產.

咁你呢?

首頁

尾頁

跳至