自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

vencyk 發表於 18-10-15 17:33
拍拖都咁,做唔做到你c6先?

你話呢

男爵府

siu-mai 發表於 18-10-15 17:12
有共鳴,我屋企好幾位男士都係咁

希望呢幾位男士唔包括你c6 同個仔啦 我ex 個老豆都係咁,由細到大都冇個好榜樣去學做個gentleman , 體貼自己愛既人,結果就變成一樣。

男爵府

miffyumiffy 發表於 18-10-15 08:20
其實我c9心態真係想喝住佢唔好丟, 真係節墜架, 用盒pack起比清潔姨姨帶番屋企都好
...

好心唔好咁多事啦
真係好C 9 8 婆

男爵府

miffyumiffy 發表於 18-10-15 08:30
同埋好地地一餐飯,可以好開心, 但為咗冇位,攪到不歡而散,好可惜

我同仔百幾蚊塞到飽一飽,食完仲去路 ...

你係咪根本睇唔起自己食cheap 野啫
係咁強調食cheap 野,好開心
你開心咪開心囉,唔洗周圍講
幸福嘅野,自己清楚就得啦
C9

大宅

Lindytiger 發表於 18-10-15 17:52
希望呢幾位男士唔包括你c6 同個仔啦 我ex 個老豆都係咁,由細到大都冇個好榜樣去學做個gentlem ...

我c6 ok嘅
係我娘家嗰邊
我媽成日話呢啲係遺傳,傳男不傳女

大宅

opl2 發表於 18-10-15 17:48
好怕依D 8婆,其實根本唔關佢事,自己諗完就當真,睇左佢講咁多野,就知佢一家係最好
...

妳好直接
曲線讚自己呢啲就bk指定動作啦,見怪不怪

公爵府

回覆樓主:

如果初初拍拖去呢D地方食已經唔多高興,仲要未有位就去買野食我都嬲啦!呢D醒目仔被女飛多幾次先識醒!

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

IloveJJ 發表於 18-10-15 10:14
還有,我係話未試過拍拖咁搵位,唔係未試過等位。睇你咁簡單既回覆都理解唔到,而要用自己角度去解說件事 ...

算吧啦
人人都有自己生活習慣,有d 人就係自己食開果種餐廳要等位就以為全香港餐廳都要等位,依種井底C9 真係好攞命
完全唔諗下有其他話質素嘅餐廳

男爵府

Lindytiger 發表於 18-10-15 16:59
有啲男仔/人真係好唔識體貼人,我都曾經遇個一個係咁。去旅行時,佢自己唔肚餓就assume 你都唔肚餓,一行m ...

所以我地飛起左佢地9世
每個人生活習慣唔同,都講埋出口,永遠唔諗下人地,自以為是,其實香港咪又係好多呢啲王子病啲男人成日話女人點點點,老老實實,唔駛你就哂我,大家互相遷就下得唔得

水晶宮

miffyumiffy 發表於 18-10-15 09:37
係,食飯咁小事都攪場大龍鳳

咁人地情侶嘈交又幾咁大件事呢?要勞煩你用隻死雞撐個飯蓋10幾個鐘,又講黑面港女、耍手段大陸女、中港婚姻、再吹噓自己個仔幾咁醒,但原來主旨只係“接受唔到人地浪費食物” ,真係辛苦你

珍珠宮

opl2 發表於 18-10-15 17:55
好心唔好咁多事啦
真係好C 9 8 婆

咁佢覺得浪費,就認為不如俾清潔姨姨食,咁佢自己唔去拎左份食物?兩母子一齊話人浪費,講到親眼睇住過程,份食物係乾淨,兩母子打包拎返屋企食啦!

唔止多事咁簡單,佢先標籤左Ikea食物就係cheap,佢當做清潔嘅姨姨冇得食?我之前屋企用嘅鐘點都係做清潔,人地請假係歐遊,樓主其實標籤做清潔姨姨係咩層次呢???
佢心胸有幾闊?眼界有幾大呢?

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

fupigpig 發表於 18-10-15 18:40
咁佢覺得浪費,就認為不如俾清潔姨姨食,咁佢自己唔去拎左份食物?兩母子一齊話人浪費,講到親眼睇住過程 ...

咪係
自己諗嘅野當哂係真,仲要唱衰人先安樂,依種八婆仔性格好討厭
係囉,你講得啱,咁佢同佢個仔又唔食?又唔拎返屋企?咁怕浪費得把口
當樓主標籤哂所有人同事,真係好井底

男爵府

壞蛋獎門人 發表於 18-10-15 18:35
所以我地飛起左佢地9世
每個人生活習慣唔同,都講埋出口,永遠唔諗下人地,自以為是,其實香港咪 ...

High five 互相尊重、遷就真係好重要!

男爵府

siu-mai 發表於 18-10-15 18:00
我c6 ok嘅
係我娘家嗰邊
我媽成日話呢啲係遺傳,傳男不傳女

好彩!好彩

珍珠宮

barbielun 發表於 18-10-15 12:28
係呀!如果我地排隊時黑口黑面,然後發脾氣話「我都話唔食爭鮮㗎喇,你睇下條隊幾長,我唔排喇」(再一個 ...

係呀~我真係頂唔順排排下隊叫走人~
走咗去包鋪買個包食住先~
唔係食邊間餐廳嘅問題,係餓住排隊等位嘅問題
仲要講咗都堅持要人餓住排隊,堅嬲!
仲要平日忍咗男朋友n咁多次,今次唔嬲先奇~
正所謂容忍是有限度的
但一發嬲就比某些人標籤為港女

公爵府

我從來唔會睇唔起姨媽既食物,但叫我要立食,食意粉丶沙律丶扒之類,恕我真係唔會,點解放假都唔可以輕鬆坐低食?尤其我已經腳攰,更加冇可能立食

都係嗰句,個男仔太笨了

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

water-lily 發表於 18-10-15 21:50
我從來唔會睇唔起姨媽既食物,但叫我要立食,食意粉丶沙律丶扒之類,恕我真係唔會,點解放假都唔可以輕鬆坐 ...

同意,假期當然想軽鬆下,除非趕睇戲先會企係度同人迫住嚟食,否則就算無餐廳坐,都情願買個包係公園/海邊食丶大排擋,或者索性返屋企各有各食。
坦白講,姨媽既食物無問題,但每次都好迫人,見到就怕,除非行到肚餓趕住揾嘢醫肚先響度食,否則真係唔想同人迫。

大宅

先唔好講個女仔因咩事要立即走呢樣野先,講真、我同我老公都覺得宜家d野好難食

首頁

尾頁

跳至