自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

miffyumiffy 發表於 18-10-15 02:32
佢地走了,連清潔姐姐都話佢地

想快又唔分頭行事 買完又發脾氣走 想點
唔怪得之前有單扮自殺新聞
原因係女友管教問題唔開心

水晶宮

Poyau 發表於 18-10-15 02:53
想快又唔分頭行事 買完又發脾氣走 想點
唔怪得之前有單扮自殺新聞
原因係女友管教問題唔開心

都好,今晚比仔見識下,佢16歲,要學定

我仔第一句就話浪費食物,佢話呢個世界好多人冇野食架

我仔話呢種女人, 如果男朋友一搵唔到錢就會離開,所以佢唔會追

我話我係個男都唔會追,自己食咗個幾個餐算,跟住番屋企

伯爵府

其實你肯定人地因爲呢個原因走左去?

公爵府

sako 發表於 18-10-15 02:20
可能個女一早講冇位去第度食,個男話買咗先啦等等有位㗎喇 ,然後買完都冇位 ,
個女仔咪發脾氣走囉。
睇唔 ...

我都估咁上下,其實個女可能之前已經講過食第二度丶冇位坐之類,而個男又唔理,繼續堅持要買然後揾位,所以個女仔先嬲
假如兩個之前有共識,可能已經一個搵位丶一個買,又或者一起搵位後才買呢

子爵府

sjnl43 發表於 18-10-15 02:20
回覆 miffyumiffy 的帖子

怪唔得男人要返大陸娶, 北嫂有巿場, 要多謝呢d 無家教啊姐

講得好攪笑

大宅

回覆樓主:

咩原因都好啦!浪費食物好折墮

水晶宮

回覆樓主:

講到似層層,其實你肯定知道人地因咩事而鬧交咩?

禁止訪問

琥珀宮

回覆樓主:

姨媽家私不嬲好難等位,d人好似食極都唔願走咁,我好多次企係度食完快快脆閃人,入去為咗平,否則都唔去

大宅

tansyneko 發表於 18-10-15 03:22
姨媽家私不嬲好難等位,d人好似食極都唔願走咁,我好多次企係度食完快快脆閃人,入去為咗平,否則都唔去
...

我都係咁話

珍珠宮

water-lily 發表於 18-10-15 03:09
我都估咁上下,其實個女可能之前已經講過食第二度丶冇位坐之類,而個男又唔理,繼續堅持要買然後揾位,所 ...

haha!我淨係覺得位都未有,個男仔就去買野食,佢都好「醒」,又可能已經連續性「醒」足一日,女嘅發脾氣係一回事,咁浪費食物係個男喎,何以一面倒只係女仔有問題

大宅

miffyumiffy 發表於 18-10-15 02:43
真係難怪依家多咗有質素嘅香港男人都娶大6女人

其實妳都唔知前因後果,就講到人哋係港女似層層咁,奉勸看圖作文嘅嘢唔好咁武斷

仲話唔怪得港男娶大陸女人,即係大陸女人就千依百順?哈哈

大宅

fupigpig 發表於 18-10-15 03:53
haha!我淨係覺得位都未有,個男仔就去買野食,佢都好「醒」,又可能已經連續性「醒」足一日,女嘅發脾氣 ...

學李C棋話齋,呢度唔係法庭,唔需要證據,樓主對眼就係證據

珍珠宮

ironmanmama 發表於 18-10-15 03:10
講得好攪笑

點解..點解, 由Real life 到上網,我講認真比人當講笑#28自己睇

太難頂人地咪北上, 又靚又温柔, 男人咪好順氣養人全家, 人地無節墜叫晒野黑面唔食走囉

個男人唔嫐唔瘀架? 追上去話唔定講分手, 麻煩以後咪揾我

珍珠宮

月見草 發表於 18-10-15 03:20
響香港,乜嘢style嘅女人,有人追就以為自己有寶,港女上身,手袋買嚟係俾男友拎,食嘢叫咗又唔食,嫌呢樣 ...

食咩你話事啦, 跟手食咩都Blame

食放題尋日咪食左, 去大排檔好多麻甩架, 去茶仔咁cheap ......

珍珠宮

siu-mai 發表於 18-10-15 03:58
其實妳都唔知前因後果,就講到人哋係港女似層層咁,奉勸看圖作文嘅嘢唔好咁武斷

仲話唔怪得港男娶大陸女 ...

人家世故好多, 事後表演國粹你睇另一回事, 拍拖絶對可人

男爵府

回覆樓主:

根本唔知個女仔走的原因, 係樓主自己估出黎, 估完就當真, 上網開post講人, 仲要有人附和。。。咩事。。。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

浪費食物, 好無品

伯爵府

miffyumiffy 發表於 18-10-15 02:23
冇位等陣囉,丟晒野食好浪費,我地企位, 佢企我地前面, 有企位呀

拍拖一齊食咩都開心架啦

係囉,拍住拖食嘢。就算鹹魚白菜也好好味。就算係食cheap嘢,都係一餐半餐啫。我又諗起當年自己啱畢業想儲錢買樓,兩人行宜家當節目,食個甜蝦杯肉丸都開心咁相視一笑嘅日子,要講呢個post俾老公聽先。不過又咁,可能係拍拖週年個女仔化妝扮曬靚靚以為去鋸扒,點知男友孤寒呢。觀點與角度,兩人都無錯只不過建議呢pair情侶認真考慮是否真係適合對方囉。

978212    發表於 18-10-15 09:30

珍珠宮

siu-mai 發表於 18-10-15 04:03
學李C棋話齋,呢度唔係法庭,唔需要證據,樓主對眼就係證據

我係覺得樓主有佛系層次嘅EQ⋯
佢認為個女仔要走就走,自己食埋d野唔浪費!重keep到個食野mood,唔簡單呀

我呢d凡人,即使在場都唔清楚前因後果,實在唔識借題教仔教女,就當派花生加餸,睇吓就算!事件中男女主角都應該係年輕?年輕人專利卦?一嬲就華麗轉身,轉頭又攬頭攬頸,返去重要通宵織埋條冷頸巾⋯

首頁
12345...19

尾頁

跳至