烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我想係淘寶淘定工具,有D嘜係要必買? 如電動打蛋器。。。。
請賜教

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

勸告!不要淘寶買食物工具,完。

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

男爵府

alfreday 發表於 18-10-15 17:57
勸告!不要淘寶買食物工具,完。

點解? 好易壞? 工具模唔店?

侯爵府

所有工具無論是膠或鋼鐵都是要用食物級數的物料製造,淘寶真係保證到嗎?

男爵府

alfreday 發表於 18-10-15 18:03
所有工具無論是膠或鋼鐵都是要用食物級數的物料製造,淘寶真係保證到嗎?

但去烘焙店工具,跟淘寶網店1樣,只係價錢平d。我係香港買左部分,朋友係國內淘完係1樣質量 所以我想淘打蛋機,磅之類。

侯爵府

Ivan1023 發表於 18-10-15 18:06
但去烘焙店工具,跟淘寶網店1樣,只係價錢平d。我係香港買左部分,朋友係國內淘完係1樣質量 所以我想淘打 ...

香港當然有好多高質素的工具,手動打蛋器、膠刮、焗盤已經有不同的物料和款式,有日本製、美國製、歐洲製等。

民房

凍餅啦好簡單

侯爵府

HKnumber1c9 發表於 18-10-15 19:39
凍餅啦好簡單

凍餅雖然簡單,但是處理工具和食材既衛生要幾嚴格,原因不經烤焗食材會好容易帶菌。

首頁

尾頁

跳至