懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

addoilcc 發表於 18-10-15 18:46
計過日子,下個月就係預產期,聽講話生第一胎陣痛會好勁,痛好長時間,最攞命係不停咁痛但想生都生唔出,聽 ...

伯爵府

計過日子,下個月就係預產期,聽講話生第一胎陣痛會好勁,痛好長時間,最攞命係不停咁痛但想生都生唔出,聽 ...

我第一胎係穿水後隨即開始見紅及陣痛,痛左12個鐘先話開夠度數,聞住笑氣等開度數,好似忍急屎咁,夠10度先可以痾個BB出嚟。
反而第二胎嘅陣痛勁好多,零笑氣,痛左6個鐘穿埋水,再大痛多2個幾鐘,呢胎陣痛唔似急屎,似爆肚好辛苦又生唔出,最後助產士幫手鬆宮頸生左。

禁止訪問

別墅

驚咩遮~乜都唔知最好!痛就肯定痛到想死,不過最緊要自己學習點用力!作動就生,每個人身體唔同,一定要多做運動34W後每日1萬步,在家做孕婦操深蹲運動,唔好懶咁就真系生得快嘞!我三個半鐘生完第一胎

大宅

回覆樓主:

放鬆啲啦, 我上星期六生左第一胎, 之前聽聽埋埋成日想像到時係點, 但當開始陣痛穿水見紅, 就唔會再有時間諗係點樣, 只係見步行步, 每個人產程唔同, 最緊要到時放鬆先會開得快

禁止訪問

禁止訪問

大宅

addoilcc 發表於 18-10-18 11:52
之前有jm分享話佢臨生陣痛左成日,去到凌晨2點先生到…

2度前既陣痛都未算太痛, 幸運地我2-8度用左3.5鐘, 8度之後3個鐘生左。 開8度前我無用過任何止痛都忍到, 真正痛係8度之後果3個鐘

禁止訪問

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

smilemm 發表於 18-10-19 12:49
我係飲田原x杜仲滴雞精 因為去到lee d時期都要清下胎毒 杜仲滴雞精可以解胎熱又同時可以安胎 對bb好好
...

想問你幾week開始飲?

首頁

尾頁

跳至