美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

chauabc111 發表於 18-10-26 23:46
好驚做激光但帶左10年con真係好易眼累同易乾
未做既話感覺係好似幾得人驚,不過其實係幾分鐘既小手術,我諗搵個有經驗既醫生就好穩陣

男爵府

Beibeisam 發表於 18-10-27 01:23

我都好想做,已經去聽左個talk, 但有d人做完眼乾,所以 ...
我係做SMILE,開頭係有D 乾,滴多小小眼藥水,後尾都無乜事,同未做手術之前比係怕左強光囉,不過影響不大,至於你話成日眼乾就唔知關唔關LASIK 定SMILE 事,或者醫生手勢唔好掛,但係戴CON 問題唔係淨係眼乾,而係容易令眼角膜發炎受傷,呢樣先得人驚

男爵府

nono__chuu 發表於 18-10-28 02:14
香港邊度有得做?我以為韓國先有
我去清晰做SMILE 果陣知道佢都有,不過應該仲有其他中心有掛

大宅

fishball_ball 發表於 18-10-28 13:42
我係做SMILE,開頭係有D 乾,滴多小小眼藥水,後尾都無乜事,同未做手術之前比係怕左強光囉,不過影響不大 ...

請問你以前帶隱形眼鏡嘅時候會唔會眼乾,因為我問過好幾個朋友,得出以下結論,帶隱形眼鏡嘅時候眼唔會乾,做完LASIK 都唔太會乾,但帶隱形眼鏡嘅時候會眼乾,做完都係會乾,做完之後長期好似帶著隱形眼鏡咁,所以我先咁敢做。

大宅

fishball_ball 發表於 18-10-28 13:31
PM 左喇,你有機會試下得唔得,再話聲我知啦

收到喇thanks

禁止訪問

男爵府

又肥又淋 發表於 18-10-29 19:59
可唔可以PM 埋俾我呀TKS

俾埋你喇

男爵府

Beibeisam 發表於 18-10-28 16:55
請問你以前帶隱形眼鏡嘅時候會唔會眼乾,因為我問過好幾個朋友,得出以下結論,帶隱形眼鏡嘅時候眼唔會乾 ...

我以前戴con 眼乾, 唔戴就無事, 依家做完矯視就無乜野, 亦都無去試戴con 會點喇, 不過我係做smile 唔係lasik 喎, 唔知關唔關事

民房

回覆 fishball_ball 的帖子

可唔可以畀埋我呀搵咗好耐啦..pls

男爵府

s200401036 發表於 18-12-15 14:35
回覆 fishball_ball 的帖子

可唔可以畀埋我呀搵咗好耐啦..pls
PM 左俾你喇,遲左小小,希望仲幫到你啦

首頁

尾頁

跳至