親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

前排中秋節快閃4日3夜台北. 相隔左9年再次去台北, 宜家有桃機捷好快就到台北車站再落西門町都係半個鐘倒, 勁方便! 記得以前要塔巴士先出到市區, 車程都要成個鐘. 今次行程有好多新鮮驚喜, 可能太耐無去過台灣, 宜家又從拾我對台灣嘅興趣. 呢次去台北我地選擇塔國泰, 上次去台北我地塔長榮, 兩間 airlines 都 no comment, 實在太好

Cheuk2012    發表於 18-10-16 22:13

男爵府

回覆 CaCa0919 的帖子

有無好食既餐廳推介?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

enjoy!

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

enjoy

大宅

CaCa0919 發表於 18-10-16 08:12
前排中秋節快閃4日3夜台北. 相隔左9年再次去台北, 宜家有桃機捷好快就到台北車站再落西門町都係半個鐘倒, ...

我聽日出發啦,都係CX 13:15機,等睇你嘅遊記

wcpcelia    發表於 18-10-17 08:15

男爵府

前排中秋節快閃4日3夜台北. 相隔左9年再次去台北, 宜家有桃機捷好快就到台北車站再落西門町都係半個鐘倒, ...

第1日到酒店放低行李即趕去饒河街夜市掃街. 食左胡椒餅, 安格斯火焰牛, 炭烤山豬腸, 三星蔥雞肉卷, 手抓餅, 珍珠花果茶etc. 我地邊行邊食真係好享受呢d時間. 不過果日天氣都好熱下, 又人多到嘔, 邊行邊食係咁出汗, 所以影左唔係好多相.. 饒河街絕對係我最愛嘅台北夜市之一. 行完饒河街我地去左Ice Galaxy食水果冰, 呢間食店又係必到打卡點之一, 水果冰堅好食

Cheuk2012    發表於 18-10-16 22:14

男爵府

like_travel 發表於 18-10-16 13:18

有無好食既餐廳推介?

食牛肉麵一定要去食牛店. 我本安排第三日行程去食, 點知果日撞正中秋節, 無開門, 無緣食 金峰魯肉飯, 肥前屋鰻魚飯, 淡水漁丸都係必食!

like_travel    發表於 18-10-16 22:41
like_travel    發表於 18-10-16 22:41
like_travel    發表於 18-10-16 22:39

男爵府

wcpcelia 發表於 18-10-16 13:48
enjoy!

去完返嚟好耐啦

男爵府

ksbb68 發表於 18-10-16 17:44
我聽日出發啦,都係CX 13:15機,等睇你嘅遊記

坐 CX 去台北 會慢慢 update

琥珀宮

謝謝分享

男爵府

CaCa0919 發表於 18-10-16 21:20
第1日到酒店放低行李即趕去饒河街夜市掃街. 食左胡椒餅, 安格斯火焰牛, 炭烤山豬腸, 三星蔥雞肉卷, 手抓餅 ...

我地幾日早餐都留係酒店食, 所以無點試過台灣嘅地道早餐. 留返下次再試. 第2日我地去左淡水行去埋漁人碼頭同情人橋. 當日天氣勁好, 陽光猛烈, 影出嚟嘅相張張都無敵霹靂靚! 行行下經過海邊走走同許義魚酥, 我地係呢兩間野各自買左一大堆手信. 行完淡水, 我地返左酒店放低買左嘅手信, 休息左一陣, 又再出發. 夜晚去左食晚飯兼睇夜景, 果晚係我地留係台北最正嘅其中一晚, 我地極之享受個環境同美食, 真係好難忘

Cheuk2012    發表於 18-10-18 09:44

男爵府

Cheuk2012 發表於 18-10-16 22:14

謝謝分享

男爵府

CaCa0919 發表於 18-10-18 07:45
我地幾日早餐都留係酒店食, 所以無點試過台灣嘅地道早餐. 留返下次再試. 第2日我地去左淡水行去埋漁人碼頭 ...

JM去左邊度睇夜景?thx

大宅

酒店住邊間呀?

首頁

尾頁

跳至