自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

agree
我差不多個個sunday都同mami飲茶
除左母親節嗰個星期只會叫外賣
費事迫, 排長龍

原帖由 popoiloveu 於 09-4-13 22:56 發表
最怕呢d商品節
吾去飲茶/買禮物就係你無孝心。搞到d人一窩風甘去做埋同一樣野

男爵府

有~~~

我都超勁憎~~~

在我心中唔需要有母親節呢樣野~~~

直到現在我已經大~~~

仔都有埋~~~

更加覺得自己D性格變得甘怪都係因為冇母親呢個PK~~~

所以...我同自己講~~~

呢世都唔想再見呢個人~~~

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 cky_01b 於 09-4-14 01:42 發表
有~~~

我都超勁憎~~~

在我心中唔需要有母親節呢樣野~~~

直到現在我已經大~~~

仔都有埋~~~

更加覺得自己D性格變得甘怪都係因為冇母親呢個PK~~~

所以...我同自己講~~~

呢世都唔想再見呢個人~~~
...

點解你咁激的?
我都係一個好憎母親節的人, 我愛奶奶多過母親一萬倍, 可惜奶奶已經唔係度.
奶奶......我好掛住您啊
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

子爵府

我覺得唔應該叫母親節,應該叫搵母親笨節,次次果日去酒樓都係見到啲母親响道搵好晒位,等班「孝順」仔女到,唔係名正言順搵母親笨,係咩?而我個母親大人重在生時,呢日就話之我地呢班死女包,佢自己去搵節目采我地都傻。

子爵府

原帖由 Maggie518 於 09-4-14 12:33 發表
我覺得唔應該叫母親節,應該叫搵母親笨節,次次果日去酒樓都係見到啲母親响道搵好晒位,等班「孝順」仔女到,唔係名正言順搵母親笨,係咩?而我個母親大人重在生時,呢日就話之我地呢班死女包,佢自己去搵節目采我地都傻。 ...

你阿媽真係好可愛, 好識做人媽媽!:lol:
個人意見 不喜請插 任插唔嬲  ...

子爵府

我都覺得佢係一個好潮嘅阿媽

原帖由 OLDCAKE_MOM 於 09-4-14 12:55 發表

你阿媽真係好可愛, 好識做人媽媽!:lol::" />

侯爵府

我好鍾意我亞媽不過好憎母親節。

我唔識煮嘢食,星期日一定出街食,母親節嗰日周圍又迫又要食好貴ge飛碟餐!

又要夾男家、女家食lunch 定dinner,好鬼煩!

原帖由 popoiloveu 於 09-4-13 22:56 發表
最怕呢d商品節
吾去飲茶/買禮物就係你無孝心。搞到d人一窩風甘去做埋同一樣野

男爵府

我覺得母親節,父親節有時係應該被父母反省自己有無盡父母責任....

宜家個個人都受過教育,但係仲有人係街大大巴冚落仔女度...
仲有人一定要個仔讀名校,仔女做唔到律師,醫生就好似世界末日.....

我親耳聽過一個阿媽講:『我宜家將個B比左阿媽揍,自己唔駛煩,都唔知幾自由』

我好想同呢位媽媽講:好多媽媽生活迫人,要將仔女俾人揍,一日見得2,3個鐘。你可以講呢種說話,你母親節過得心安理得嗎?

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章

我媽同你一樣,我婆同我公一早離婚重要係盲婚, 我婆再婚後有仔女,但次次打電話黎都係講自己仔女, 問都無問我媽, 有次母親節前我媽哭住同我講唔鍾意母親節, 但我同佢講"當你地無缘囉!有我同妹, 你又有錫你既朋友."

總之有愛你既人就OK! 知無?

子爵府

原帖由 EVA222 於 09-4-14 19:36 發表

未必架,家陣興互送禮物,女性搵錢能力高,分分鐘女仔送隻靚錶,值錢過男仔紮花.

噢...呢樣嘢一定冇我份, 對男性----我係好孤寒架

子爵府

原帖由 OLDCAKE_MOM 於 09-4-13 21:08 發表
今朝去飲茶, 隔離枱有對男女, 大約30歲左右, 男的話好憎母親節, 女的話"我都係"........

我聽咗好想回應佢哋: 我都係!
但係當然我冇咁做啦.
講真, 我真係唔中意母親節, 因為我真係未聞過母愛的味道...
唉.... ...

:thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking:

希望自己係孤兒

子爵府

唉.................原來有咁多人都.........

大宅

我都唔鐘意母親節,預早要安排同99、阿媽等人食飯,我99家人仲要食正日,又貴又唔好食又逼,唔早訂仲無位,會俾人黑面,我都係母親,但係母親節我無特權,仲辛苦過平時,最唔抵係99家人覺得已經幫我慶祝埋架啦,我應該好開心架,我都唔知幾想話佢地知唔使啦多謝,我淨係想一家三口靜靜地留响屋企,想就有得想...

珍珠宮

最唔鍾意母親節因為又要同99去食貴餐

男爵府

d 阿媽好勢利,成日話x太個女每月交$8,000做家用,幾個仔女加埋萬幾元家用給兩個老人家駛,都話唔夠,所以我覺得心淡

禁止訪問

男爵府

不可用物質衡量,而家這類節日已太商業化,我不會盲目附和,有孝心打個電話同阿媽傾下也一樣,不要傷心。

原帖由 彤b^^ 於 09-4-15 16:59 發表
我唔鍾意母親節既原因係我冇錢請阿媽食飯,
呢一日來到我就覺得好心酸......

子爵府

原帖由 chelsealily 於 09-4-15 13:26 發表

青雙劍, 唔好咁, 放開d, 會開懷d.
我平時有睇你d topic , 獲益良多架, 共勉之!

妳好衰架整喊人,不過真係好多謝妳!

子爵府

原帖由 青雙劍 於 09-4-15 01:42 發表

希望自己係孤兒

其實你係咪我個妹呢

首頁
12345...9

尾頁

跳至