自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20181015/bkn-20181015073425012-1015_00862_001.html

藝人杜汶澤日前在其網上節目中開Talk,題目是《靚仔靚女係咪大晒》,期間當然真情流露粗口橫飛之外,更狂批林作的髮型,又質疑對方:「個頭咁X樣,佢點樣諗到自己做明星?」之後林作在網上反擊指對方個樣「生得麻麻」:「咁係咪大家都唔可以做明星啊?」

杜汶澤寸到行

當日杜汶澤提到「靚仔叫造型,醜男叫冇梳頭」,講到「冇梳頭」時即擺林作上枱,佢話:「林作咪叫做冇梳頭囉!X你老X我唔知嗰個嘢做乜X,成X日個頭吹到咁X亂!X!個頭九唔搭八,亂X晒籠,但佢又好想做明星。」當盧覓雪話林作係補習天王時,杜汶澤就話:「補習都OK,佢又識英文又識法律又唔X做律師,但個頭咁X樣,佢諗佢自己做到明星,我成日都諗,佢點樣諗到出嚟嘅呢?」

林作留言反擊

之後林作在社交網截錄這片段並留言:「林作,根本唔係明星。講過幾多次,林作,係反明星。英文,叫 anti-celebrity.姐(即)係好似 Venom 相對於 Marvels 其他超級英雄咁。咁林作係咩? A phenomenon(現象)。 娛樂圈嘅 reckoning(計算)。我完全只係做自己。個頭,我冇Set過。只係用開Gatsby搞成咁。個重點係,I got your attention(我得到你的注意)。 澤哥都講我,咁我即使生成咁,仲唔係成功咩。之但係,澤哥雖然靚仔過我少少,都依然可以算生得麻麻,咁係咪大家都唔可以做明星啊?咁我親戚林雪又點計?」

琥珀宮

兩個夾埋炒作咋麻?

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

窄哥又有新火頭?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

半斤八兩

水晶宮

林作口才幾好
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

bmuimami 發表於 18-10-16 13:31
林作口才幾好

口才的確好
你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

水晶宮

淨講樣.....杜真係好過林........林生又真係又樣衰,又格衰
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

五十步笑百步

珍珠宮

kcpak 發表於 18-10-16 13:34
淨講樣.....杜真係好過林........林生又真係又樣衰,又格衰
五十步笑百步

子爵府

回覆樓主

真係好憎人一句話夾幾萬個粗口

bull2015    發表於 18-10-16 17:39

子爵府

林作不輪內外都好過姓杜個人渣多多聲
姓杜嗰個淨係識擺人上枱自我宣傳

bull2015    發表於 18-10-16 17:40
edunpx    發表於 18-10-16 15:00

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

50步笑一百步
半斤同8兩

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

林作一定得罪好多記者,貼佢相都搵張特別樣衰嘅

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

果個人又口臭又粗口
大塊wood 講good果個咀,真係想兜槌窩落去
騎呢到爆

珍珠宮

回覆樓主:

半斤八兩

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

人地乜髮型,梳唔梳頭,又關粗口澤乜事呢?
總係要天下大亂先安樂

珍珠宮

批評個様都算夾雜一堆粗口
林作回應得好有水準,高低立見!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

kcpak 發表於 18-10-16 13:34

同意
木木作個頭,簡直係醜人多百怪。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

講樣貌真系半斤百兩,無拿拿話人地果個,自己甘樣衰都好意思話人地樣衰。講品德修養先不論林先生,但粗口澤絕對系低等。

首頁
12345...6

尾頁

跳至