自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

今日我有事同細女出咗去,大女中一自己返屋企,點知佢無帶銷匙,問樓下保安借電話(公屋),佢竟然唔借,指住個牌話不得外借,咁我個女就問咗個男人借,嚇到我立即搭的士返屋企,驚個女有事。我到保安處問個保安,個保安話「你個女都無講咩事,我點解要借比佢」,12歲一個女仔話大唔大話細唔細,佢都會有驚呀,你唔問下佢做咩事,唔通借你個電話傾長途咩我點先可以投訴個保安,希望下次唔好有同類事情發生,好彩今次個男人好人,撞到壞人點算(我知個保安狗眼看人低,新年有比利是咪笑晒口咁,又開門,又打招呼)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

avyho 發表於 18-10-16 19:00
今日我有事同細女出咗去,大女中一自己返屋企,點知佢無帶銷匙,問樓下保安借電話(公屋),佢竟然唔借,指 ...

如果真係有規矩唔借得,佢借咗畀你佢有機會畀人鬧, 周圍都係cctv影住 。下次教定個女問女人借
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-10-16 19:03
如果真係有規矩唔借得,佢借咗畀你佢有機會畀人鬧, 周圍都係cctv影住 。下次教定個女問女人借
...

但我自己親眼見過佢成日借電話比人,下次我就影低佢

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係,保安有守則。教個女點處理好d

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-10-16 19:05

我打電話問過邨總保安室,佢話呢種情況可以借

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-10-16 19:05

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

avyho 發表於 18-10-16 19:05

如果係咁佢又真係衰左 d

wcpcelia    發表於 18-10-17 08:56
總有離別的時候

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

avyho 發表於 18-10-16 19:05

雙重標準,咁又唔得。
我樓下保安會蛇王,之前打candy xx,開喇叭大大聲,我匿名投訴……
不如捉佢其他錯處投訴會易d,你影佢危左d,認住你,有咩唔幫你
我嗰d見我多野拎會開大門、hold電梯門比我

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-10-16 19:09
雙重標準,咁又唔得。
我樓下保安會蛇王,之前打candy xx,開喇叭大大聲,我匿名投訴……
不如捉佢其他錯 ...

去邊到投訴?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

avyho 發表於 18-10-16 19:08
我打電話問過邨總保安室,佢話呢種情況可以借

但你女冇同人講佢咩事喎。。。保安都唔知。。。

寶石宮

avyho 發表於 18-10-16 19:11
去邊到投訴?

我打返去管理處office咋

男爵府

其實大女可以坐大堂等你番來。要等就當買個教訓。
保安跟規矩做事,借係人情,唔借都無錯。

大宅

啊,唔可以外借㗎?我哋樓下未寫不可外借。我囡經常借來打電話比我哦,日日都有人借

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-10-16 19:09
雙重標準,咁又唔得。
不如捉佢其他錯 ...

佢而家都知我係邊個,我係樓下同佢對質

子爵府

tester5 發表於 18-10-16 19:11
但你女冇同人講佢咩事喎。。。保安都唔知。。。

我個女一開口問佢借,佢已經一口拒絕,根本唔想借比佢,完全無問一句

水晶宮

冇辦法啦,佢借係人情,唔借係道理,都冇得投訴,以前我返屋企冇key都係去看更到坐,佢俾我坐,仲買埋野俾我食,好看更唔係到到有

寶石宮

avyho 發表於 18-10-16 19:13

知。
但唔好影佢借電話比人,一陣話唔知乜嘢侵犯私隱就麻煩

珍珠宮

回覆樓主:

冇借係衰啲 但我覺得都唔使投訴呀嘛. 下次同囡囡講 要講出原因 人哋先可以幫到你

水晶宮

回覆樓主:

管理員好衰啫,真係未聽過唔比借電話,佢咁驚個電話比人搶可以幫阿女打比你,一定投訴佢!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

avyho 發表於 18-10-16 19:13

算啦,朝見口晚見面冇謂攪到咁啦
反而應該教導阿女下次遇到同類事件可以點做

good_pig    發表於 18-10-16 23:32

首頁
12345...13

尾頁

跳至