自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

水晶宮

bobo88hk 發表於 18-10-16 20:34
心表同情 但可投訴d咩?同埋原來有中學唔比帶電話依家先知 放locker都唔比?
...

好多中學唔比,我仔學校都係!

子爵府

心表同情 但可投訴d咩?同埋原來有中學唔比帶電話依家先知 放locker都唔比?
...

子爵府

avyho 發表於 18-10-16 20:36
我個女係有講唔該,比你係街,有中學生問我借電話,我都會問佢一下,你借黎做咩啦!何況佢日日見到我地, ...

咁你個女冇講因乜事借電話嘛!看更又冇責任問你點解要借。

男爵府

mmya 發表於 18-10-16 19:18
冇借係衰啲 但我覺得都唔使投訴呀嘛. 下次同囡囡講 要講出原因 人哋先可以幫到你
...

同意呀, 個管理員係太冷漠啫, 佢真係冇責任主動問點解借電話
樓主女都中一了應學識主動講清楚比人知咩事, 仲有日光日白應該有其它人唔一定要問男人借電話嘅

水晶宮

avyho 發表於 18-10-16 20:36
我個女係有講唔該,比你係街,有中學生問我借電話,我都會問佢一下,你借黎做咩啦!何況佢日日見到我地, ...

向佢管理公司投訴

子爵府

...

係家長成日想出電話俾小朋友之麻!大把學校唔俾帶架!放locker仲煩,突然響我入課室叫你出嚟去開locker聽電話?

子爵府

...

我已經打咗去屋邨保安室,佢都話佢唔啱,呢種情況係可以借,佢都同我講唔好意思,問我女女是否安全回到家,佢地會同個保安再溝通一下

水晶宮

avyho 發表於 18-10-16 19:00
今日我有事同細女出咗去,大女中一自己返屋企,點知佢無帶銷匙,問樓下保安借電話(公屋),佢竟然唔借,指 ...
個保安又真係不近人情左D,你地平時同保安唔熟架,好少熟口熟面都咁對待架喎
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

回覆樓主:

真係要投訴佢,下次人地有急事因為佢扮野揀人黎借電話出事點算~ 唔得就唔好放個電話出來

子爵府

kcpak 發表於 18-10-16 20:41
個保安又真係不近人情左D,你地平時同保安唔熟架,好少熟口熟面都咁對待架喎
...

我會覺得個保安不嬲都唔鍾意樓主個女。就咁睇字,一句"唔該姨姨我想借電話",冇頭冇尾,可能聽嘅覺得:一定要借俾你?

不喜勿插

子爵府

kwan_0128 發表於 18-10-16 20:39
同意呀, 個管理員係太冷漠啫, 佢真係冇責任主動問點解借電話
樓主女都中一了應學識主動講清楚比人知咩事, ...

原來係個男人聽到個保安講後唔借,佢先借比佢,係人都知咩事啦,一個有同情心嘅人都會借,講真保安室唔借得,都可以攞自己電話借

伯爵府

回覆樓主

其實。我唔覺得保安有錯。
人地話明不外借,你女都中一,人地話唔借你女唔識講咩事?點解要怪人地唔問?
你話你女小一就話姐,中一喎。。。。

珍珠宮

其實互相體量吧!
1)你個女未必有同人講咩事,如無講明原因,人地見你都係樓下點解唔上屋企打?你或者會問點解佢唔反問你個女咩事?如果佢醒水又頭腦精明就唔會做保安啦!

2)中一12歲獨留在家你自己都有風險

不如教下個女下次可以點處理更實際。

男爵府

avyho 發表於 18-10-16 20:44
原來係個男人聽到個保安講後唔借,佢先借比佢,係人都知咩事啦,一個有同情心嘅人都會借,講真保安室唔借 ...

原來個男人係有心人, 咁企係管理處打電話都唔洗怕嘅
而家香港係咁冇乜人情味, 大部份人都冷漠, 好心人仍然有但真係比上一代少左好多

子爵府

馬爾太 發表於 18-10-16 20:43
我會覺得個保安不嬲都唔鍾意樓主個女。就咁睇字,一句"唔該姨姨我想借電話",冇頭冇尾,可能聽嘅覺得:一 ...

佢真係睇人黎「恰」,所有學生佢都唔會開門,我唔係話一定要開比佢地,知道開門應該要自己按密碼,但佢揀人黎開,有時真係睇唔過眼

子爵府

今日我有事同細女出咗去,大女中一自己返屋企,點知佢無帶銷匙,問樓下保安借電話(公屋),佢竟然唔借,指 ...

新年利事淨係唔比佢

琥珀宮

avyho 發表於 18-10-16 20:31
好彩無事,又事我都唔知點算係咪要出事先會借,唔想之後有其他人同我個女一樣,今次真係極好彩,人 ...

已經中一,自己返學放學去街,一時放學入唔到屋姐,日光日白,會有咩事?係大堂等你返黎,無事係正常,有幾好彩!

根本好少事,何必放大嚴重性。

子爵府

wantaima 發表於 18-10-16 20:45
其實互相體量吧!
1)你個女未必有同人講咩事,如無講明原因,人地見你都係樓下點解唔上屋企打?你或者會問 ...

已經教咗,經一事,長一智

珍珠宮

ivycwl 發表於 18-10-16 20:44
其實。我唔覺得保安有錯。
人地話明不外借,你女都中一,人地話唔借你女唔識講咩事?點解要怪人地唔問?
你 ...

其實。。。
我都唸,中一喎,不是小一,可以自行放學回家,去到自己座頭,借到電話就借,借不到就靜靜地坐下或企係到等。

不喜勿插

珍珠宮

新年果時喺佢面前派利是比其他保安,唔好派比佢

派比佢係人情唔派比佢係道理

首頁
23456...13

尾頁

跳至