親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

月尾會去北京,想體驗一下住四合院,大約500-700一晚,交通就腳,因為2個女仔住,夜晚去夜返,所以想治安好d,麻煩大家有無體驗過,介紹下,謝謝!

水晶宮

AAAABABY 發表於 18-10-17 14:21
月尾會去北京,想體驗一下住四合院,大約500-700一晚,交通就腳,因為2個女仔住,夜晚去夜返,所以想治安好 ...

我將會聖誕節去北京, 都訂左住1晚四合院。近王府井, 多外國人住(睇旅遊酒店網站評語)。應該Ok卦。

我兩公婆去, 但都帶個電筒仔係身(旅遊習慣)。

wcpcelia    發表於 18-10-18 10:09

大宅

陪月勳章

Sounds good. Which one u booked ?Any recommendation? Thanks

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

PCCW2319 發表於 18-10-18 09:03

我將會聖誕節去北京, 都訂左住1晚四合院。近王府井, 多外 ...

我都係聖誕節去

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

水晶宮

八婆仔@ 發表於 18-10-29 22:42
我都係聖誕節去

今早睇北京天氣預測, 聖誕節(23~26/12) 最低氣溫-10度, 最高0度

不過距離聖誕節仲有一段日子,.應該會有變化。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

KK20010609 發表於 18-11-15 13:32
回覆 PCCW2319 的帖子

請問那裡可以訂左住1晚四合院。近王府井 ??

我訂左呢間1晚。 由四合院行去王府井大街, 只需9分鐘( 根據 google map資料)

rainbowchuuu3    發表於 18-12-13 13:22
天空之城, 快樂之地

子爵府

我也在看。.....帶小朋友。

如果上長城是否太冷?想看一下文物

水晶宮

luppy 發表於 18-12-8 10:53
我也在看。.....帶小朋友。

如果上長城是否太冷?想看一下文物

我上年聖誕節去過長城。 天氣好好, 唔算大風。可能係上午10~12時有太陽, 唔算凍。

基本上有冷帽, 頸巾, 手套, 羽絨褸(我著過pat pat位中褸), 裡面著長袖打底衫及1件薄長袖衫, 已經夠暖。 係室內除左羽絨褸, 冷帽, 手套, 頸巾就可以。

我自己帶左個暖壺(300~400ml), 可以遊覽景點途中飲。行故宮, 長城

我都有口罩(普通), 防冷風吹入鼻。

我今日上故宮官網訂埋入場券。
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至