自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

kk80400 發表於 18-10-20 23:28
獨有石墨烯液冷 呢個真係唔知乜黎?

For打機,散熱好啲,CPU就可以保持全速運行。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

獨有石墨烯液冷 呢個真係唔知乜黎?

C6話散熱快喎(有錯請更正)

男爵府

而家我只期待佢係香港出 唔知係咪跟大陸都係10月底有呢?

香港好似10月30先發表~
淘寶可以訂機,26號先發貨,價錢都未公佈~

翡翠宮

而家我只期待佢係香港出 唔知係咪跟大陸都係10月底有呢?

差不多時間出,我同事都會買pro,但一定買國行,國行先有Huawei pay同NFC内地交通卡功能,方便佢北上用。

翡翠宮

annexli 發表於 18-10-20 23:34

官網、京東、天貓、蘇寧、唯品会都有¥99訂機,不過pro 8GB版早就全部訂完lu。

翡翠宮

annexli 發表於 18-10-20 23:34

6GB版仲有,無屏下指紋無人要 ,多數覺得唔掙嗰少少錢,梗係要部完美啲!

男爵府

lyh80115 發表於 18-10-20 23:35

差不多時間出,我同事都會買pro,但一定買國行,國行先有 ...

但國行係咪在香港又用唔到NFC功能呢?

大宅

whyyou 發表於 18-10-20 23:18
ip平版咪有雙卡雙待囉,點解你話冇呀?

我是指ip xs,不過ip xr mon 只係LCD,所以我無考慮,原本我係打算等mate20,不過最後今日忍唔住買了p20pro 128gb國行,俾了兩個火牛我。

男爵府

https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4546/211701/1/

不堪一擊好離譜!德國傳媒誤打誤撞 破解華為 Mate 20 Pro 面容辨識

雖然配備螢幕指紋辨識功能,但早前發表的華為 Mate 20 Pro 跟 iPhone XS 一樣擁有面容辨識解鎖功能。華為宣稱他們的 Pro3D 面部辨析更加智能,不過德國網站 Android Pit 卻誤打誤撞下,發現這功能不堪一擊的一面,兩名有類似面部特徵的男士竟然可以將 Mate 20 Pro 解鎖。

Android Pit 記者在取得華為的 Mate 20 Pro 測試機後,公司上下都很有興趣,同事於是到走過來圍觀八卦。怎料其中一名和同事竟然可以將手機解鎖,原來他是一名和記者外貌相似,同樣蓄短髮和留有鬍鬚的肥仔。雖然華為表明 3D 面容解鎖功能或有不安全之處,但他們都驚訝保安系統如此不堪一擊,因為除了短髮和鬍鬚,兩人的膚色、面形、眼珠顏色都不同,而且一人戴眼鏡,另一人卻沒有。

為了進一步測試,他們找來另一部使用相同軟件版本(9.0.0.113 C43210R1P16)的 Mate 20 Pro,結果都是一樣。網站已經向華為匯報漏洞,他們相信在稍後推出的正式版會被華為修復;不過網友關注手機的保安,使用螢幕指紋辨識可能比較可靠。

uhtcl2006    發表於 18-10-21 19:01

珍珠宮

ahmon_00 發表於 18-10-21 00:04
我是指ip xs,不過ip xr mon 只係LCD,所以我無考慮,原本我係打算等mate20,不過最後今日忍唔住買了p20pr ...

你部6plus咪一樣係LCD mon, 你覺得好差咩?其實咁細個mon, 人眼邊分到LCD同OLED嘅分別吖,大電視就唔同

大宅

whyyou 發表於 18-10-21 00:14
你部6plus咪一樣係LCD mon, 你覺得好差咩?其實咁細個mon, 人眼邊分到LCD同OLED嘅分別吖,大電視就唔同
...

哈哈,我唔係要求好高,如果我要求高,我都唔會用了佢3年幾。我只係覺得,现在ip賣得愈來愈貴,而我現在又係時侯換機,所以先考慮性價比

珍珠宮

ahmon_00 發表於 18-10-21 00:29
哈哈,我唔係要求好高,如果我要求高,我都唔會用了佢3年幾。我只係覺得,现在ip賣得愈來愈貴,而我現在又 ...

性價比高唔高要等公布咗價錢先知,不過我估華為隨時過六千,相比ip XR賣七千幾,我唔覺得華為抵買

大宅

whyyou 發表於 18-10-21 00:36
性價比高唔高要等公布咗價錢先知,不過我估華為隨時過六千,相比ip XR賣七千幾,我唔覺得華為抵買
...

我同意呀,所以我未無買mate20,而去買p20pro,反正呢部都已满足我要求

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

babynetnet 發表於 18-10-17 21:05
出新機咁P20 Pro未跌價囉

等跌先買

翡翠宮

annexli 發表於 18-10-20 23:43
但國行係咪在香港又用唔到NFC功能呢?

之前android8嘅國行機,google pay綁卡有問題,讀寫八達通ok;今次用android9唔知有無改善,我同事遲啲買咗會試。

翡翠宮

whyyou 發表於 18-10-21 00:36
...

吓?應該同XS比較,XR咁雞!不提也罷。

大宅

櫺囹桼 發表於 18-10-17 16:18
p20 pro係 DxOMark 攞109分,已經令到全世界手機生產商頭都痕埋 (點同佢玩呀?)...而家mate 20 pro 更上一層 ...

價錢也比較合理

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

annexli 發表於 18-10-20 16:43
我用緊6s plus, 都係時後要換機了~

琴日上深圳睇左實體機了~
你講得啱, 見佢話mate 20 pro用曲邊, 真心窒左一窒, 呢樣真係唔討好, 而且個mon好似拉長左變窄左咁.....有d核突, 但佢既功能同鏡頭又非常之吸引我, 心大心細中~

男爵府

uhtcl2006 發表於 18-10-21 18:13
你講得啱, 見佢話mate 20 pro用曲邊, 真心窒左一窒, 呢樣真係唔討好, 而且個mon好似拉長左變窄左咁.....有d ...

就係囉!M額加埋曲邊,完全雙重打擊!
如果係平面,已經唔駛1516!

煩惱呀

唔通真係要死死氣比成萬蚊用番apple

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

annexli 發表於 18-10-21 18:57
就係囉!M額加埋曲邊,完全雙重打擊!
如果係平面,已經唔駛1516!
m額我都重可以接受, 曲邊真係接受唔到, 好樣衰呀, 重要成部機又長又窄咁.....我會懷疑我揸住果部係遙控唔係電話囉

首頁

尾頁

跳至