鐘點工人

跳至

首頁

尾頁

別墅

BBG520 發表於 18-10-27 14:29
唔洗激動旣,時薪就係咁,下次你請返月薪咁佢咪每日留幾多小時就幾多小時囉,但就算月薪你唔洗人湊個日係 ...

如果你都係鐘點,如果你都係咁樣收費,咁希望你提前同客人講聲。如果你係想搵鐘點,而你覺得咁樣突然轉收費標準嘅姨姨係冇問題,可以介紹俾你嘅

男爵府

ubadbad 發表於 18-10-27 14:55
就好似我返工一樣,我唔返工,唔做嘢係會扣糧的

所以你放工前後幫公司做野咪會收ot錢,如果ee個日本身要幫你湊,但有事請假你都一樣可以扣,呢d係全職,而唔係兼職

別墅

BBG520 發表於 18-10-27 15:00
所以你放工前後幫公司做野咪會收ot錢,如果ee個日本身要幫你湊,但有事請假你都一樣可以扣,呢d係全職,而 ...

我唔知佢兼職定全職,但收費就唔應該突然變囉

別墅

回覆樓主

所以大家真係要小心啊,請嘅時候真係要問清楚。因為真係有人覺得咁樣係冇問題咖⋯⋯

男爵府

ubadbad 發表於 18-10-27 14:58
如果你都係鐘點,如果你都係咁樣收費,咁希望你提前同客人講聲。如果你係想搵鐘點,而你覺得咁樣突然轉收 ...

多謝關心,我湊咁多個bb都會講明收費,時間留咗比你,你唔到係唔可以扣返錢,下下你話個果湊幾日之後又話幾日唔黎,咁我d時間咪留曬比你?咁我唔排除有啲ee會24小時全天候咁等個媽媽打黎話要湊就即刻湊旣,我都只係想話比你知,你之前照比6小時早湊走無扣佢錢,係好好人,因為好多都會扣覺得洩底,我從頭到尾都係話個ee無同你傾好ot呢樣先係問題,我都覺得個ee唔岩,因為湊早你都有6小時比返,就係事前無傾清楚旣一個點,既然我回覆你唔多鍾意,算啦,我唔回勒,搵人湊小朋友係要傾好多野架,ee唔講唔代表你唔可以問,大家都有責任

別墅

BBG520 發表於 18-10-27 15:10
多謝關心,我湊咁多個bb都會講明收費,時間留咗比你,你唔到係唔可以扣返錢,下下你話個果湊幾日之後又話 ...

我都解釋咗,我唔識,我冇聽過亦冇諗過有minimun charge,咁我點識問?咁我唔問,代表佢可以唔講?

別墅

多謝關心,我湊咁多個bb都會講明收費,時間留咗比你,你唔到係唔可以扣返錢,下下你話個果湊幾日之後又話 ...

咁你講明收費咪得囉,如果個姨姨同我講明收費,而我接受嘅咁我都冇問題咖,咁佢突然先咁講,咪谷住要俾囉。你都有心,我已經搵咗第二個好好嘅姨姨。

男爵府

如果我係個托管ee都唔想幫佢湊細路,你估人地真係24小時等Order咩,ee都要保障自己有無穩定收入架嘛!
樓主請個工人姐姐就唔洗左夾右夾咁勞氣!

大宅

ubadbad 發表於 18-10-19 13:49
係啊,係bk搵咖,荃灣嘅,所以大家請之前要講清楚點收費

多謝你的提醒!

我之前都係呢到搵人,又係荃灣,可以講姓咩嗎?

別墅

kaman0617 發表於 18-10-28 05:07
如果我係個托管ee都唔想幫佢湊細路,你估人地真係24小時等Order咩,ee都要保障自己有無穩定收入架嘛!
樓 ...

我唔係話ee唔可以有要求,但有要求係咪應該提前講啊?之前冇要求,請咗之後越嚟越多要求,如果你都係咁嘅ee,我都唔會俾你湊囉,大家咁話!所以大家要小心啦,原來好多咁樣嘅所謂“愛心ee”

男爵府

ubadbad 發表於 18-11-9 11:40
我唔係話ee唔可以有要求,但有要求係咪應該提前講啊?之前冇要求,請咗之後越嚟越多要求,如果你都係咁嘅e ...

自己湊啦⋯每個人都有自己既問題!

別墅

kaman0617 發表於 18-11-9 11:44

哈哈,搞笑

別墅

kaman0617 發表於 18-11-9 11:44

真係好多“有問題”嘅人

別墅

kaman0617 發表於 18-10-28 05:07
樓 ...

要保障穩定收入就唔好接暫托啦!

男爵府

ubadbad 發表於 18-11-9 12:04
要保障穩定收入就唔好接暫托啦!

同樣你要有愛心就自己湊啦⋯睇你留言同其他人講野都令人則目

別墅

kaman0617 發表於 18-11-9 12:07

係嘛?我同每個人講起個ee嘅行為都令人o曬嘴

別墅

kaman0617 發表於 18-11-9 12:07

啫係你都承認個ee係冇愛心啦?

首頁

尾頁

跳至