自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

比左錢發覺唔洗入passport number 既?

子爵府

我時常喺永安買,好ok
好多買機票都不用入passport no嫁

子爵府

kammm_0520 發表於 18-10-18 22:50

買自由行機酒套票就唔使入passport no,不過只買機票係要入passport no,比$前要入晒資料先出現付款版面。

珍珠宮

應該冇問題,因為好多都唔洗,不過我記得永安訂,佢有要求你入,收到e-ticket 去官網check 下~隱陣啲!

wcpcelia    發表於 18-10-19 15:46

大宅

回覆樓主:

如訂ka可否馬上劃埋位?

大宅

永安買機票其實OK,都方便易用又穩陣
不過如果你之後有野要改或有咩問題,打上去個服務熱線係等十世都冇人聽,打到忟,我試過幾次都係咁,最後要send email去嘈先有人覆

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

crystalcbh 發表於 18-10-19 13:05

無得劃架喎!如果有小朋友就打返hotline叫 cs幫手
放下自在

大宅

cattz288 發表於 18-10-19 13:10
無得劃架喎!如果有小朋友就打返hotline叫 cs幫手

早半年都可劃定?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

crystalcbh 發表於 18-10-19 13:12
早半年都可劃定?

可以呀~有小朋友就可以喇
放下自在

大宅

cattz288 發表於 18-10-19 13:12
可以呀~有小朋友就可以喇

如大人就要早48小時先可?

象牙宮

crystalcbh 發表於 18-10-19 13:15
如大人就要早48小時先可?

係!應該同cx一樣!
放下自在

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

crystalcbh 發表於 18-10-19 13:05
永安俾左 eticket number 就可以劃位。不過要睇個別航空公司, 我上次搭 ana 一有 number 就網上劃位

子爵府

回覆樓主:

買机票不用入passport no, 永安我上次訂話2日出票,点知即比$即有e ticket ,我有小朋友同行可即劃位(CX)

大宅

一向直接航空公司買機票,但嚟緊的旅行用左永安買,好快手,呢頭俾錢,轉頭已email通知出左票,呢兩年訂酒店都係經永安(emoji)(emoji)

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

cattz288 發表於 18-10-19 13:16
係!應該同cx一樣!
如果直接係CX買機票,可以即買即劃坐。

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

啱啱先係永安買完機票 第一次 都幾簡單方便

珍珠宮

買機票,護照資料基本唔係必須~

珍珠宮

caryfox 發表於 18-10-20 02:26
如果直接係CX買機票,可以即買即劃坐。

睇sub class

水晶宮

回覆樓主:

去永安買機票係ok 既,但如果after office hour 做有問題而搞錯,甘就要俾高昂手續費。我試過訂二间房的酒店,因一间三人房,二間二人房。但大人房冇收到錢,我以為確認吾到,同银行聯絡完再做一次。點知就話我double 咗,第二天一早,佢地開工立刻cancel都話要收$1400手續費,當時銀行仍未過數,後來話减至$700,我話冇可能同名同時間會可以book 到而不可取消,幾經交涉都要收幾百手續費。佢錯就冇問题,你錯就有排搞,更要罚款。所以要小心D吾好搞錯。

象牙宮

HLDMaMa 發表於 18-10-20 08:20
去永安買機票係ok 既,但如果after office hour 做有問題而搞錯,甘就要俾高昂手續費。我試過訂二间房的酒 ...

機票都係架! 所以如果差得少就直接搵airline買!
我鍾意買有free cancellation既多!
放下自在

首頁

尾頁

跳至