心聲留言

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

已刪除用户

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

我 ex 99 係都要痴仔女住, 我以前以為自己唔係咁, 但年紀大了, 尼一年成日覺得好驚个囝第時唔同我住, 得我一個人, 年紀大左諗野真係會唔同.

珍珠宮

回覆樓主:

我反而年紀愈大,愈中意自己一個,以前好怕孤獨,去邊都想有人陪,依加反而有聚會時,會有種嘆氣嘅感覺~
有時一個人都幾好,少D煩惱,又自在D~

已刪除用户

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

hello
我都將會好慘 呀仔下星期會去外國讀書 人又老 想搵野做都唔容易 想像到成日得番一條友

已刪除用户

已刪除用户

侯爵府

畀面勳章

小傑媽媽 發表於 19-2-8 09:57
多d揾朋友傾計,可以減輕孤獨感!

習慣左佢係身邊 我諗初初都幾難適應

已刪除用户

瑪瑙宮

小傑媽媽 發表於 19-2-8 08:20
其實都係架,每個父母都想仔女永遠在身邊,我都唔想第時個仔结左婚之後搬開住,但而家d後生長大左就有自己 ...

重有重有, 以前唔會想呀囝生小朋友, 而家開始想, 真係老了, 老人家諗法了.

已刪除用户

大宅

Nancy20090615 發表於 19-2-8 10:16
重有重有, 以前唔會想呀囝生小朋友, 而家開始想, 真係老了, 老人家諗法了.
...

我同你谂法一樣,想呀女架左可以同我住,又想呀女第時生小朋友。不過我大女宜家先20歲,仲讀緊書,拖都未拍,我好似谂早左 ,證明我老左……
:-D :-?

大宅

Selinaomcheung 發表於 19-2-8 09:55
hello
我都將會好慘 呀仔下星期會去外國讀書 人又老 想搵野做都唔容易 想像到成日得番一條友
...

讀幾多年?我呀爸叫我唔好比呀女去外國讀書,怕佢嫁去外國,移民。因為我呀爸果輩的朋友仔女去左外國讀書就落地生根,跟住佢Dfd要自己住老人院,又或者得工人陪,過時過節得一個人。
事實上我都冇本事泵佢地出外國讀書!

侯爵府

畀面勳章

csbaik 發表於 19-2-8 18:31

讀幾多年?我呀爸叫我唔好比呀女去外國讀書,怕佢嫁去外國, ...

二年
我反而叫佢想係外國做野就留低 唔一定要返香港

大宅

Selinaomcheung 發表於 19-2-8 21:44
二年
我反而叫佢想係外國做野就留低 唔一定要返香港

我一定唔捨得……,我連呀女將來要嫁出去,般開住都唔捨得,可能係女啦!

大宅

小傑媽媽 發表於 19-2-8 09:59
幾個月後我個仔都有遠行,屋企成日得我一個,我都會好難適應!

遠行去幾耐番來陪你?我呀上去左三個星期都掛到我暈……,但service trip唔方便成日what app比佢……

大宅

小傑媽媽 發表於 19-2-8 08:20
其實都係架,每個父母都想仔女永遠在身邊,我都唔想第時個仔结左婚之後搬開住,但而家d後生長大左就有自己 ...

我估呀女未嫁都會搬開住,我都要有心理準備

侯爵府

畀面勳章

csbaik 發表於 19-2-8 22:41
我一定唔捨得……,我連呀女將來要嫁出去,般開住都唔捨得,可能係女啦!
...
我都唔捨得 但諗下香港而家咁環境 如果佢唔想返黎都由得佢

首頁

尾頁

跳至