跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇小朋友讀過屯門栢麗Kids Studio?
有冇評價呢?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

阿女由幼稚園到宜家四年班一直有讀,只可以話負責人是一位非常關愛小朋友,用心辦教育的人。
2009年11月15日8點半穿水入醫院,11月16日凌晨2點半在QE生咗 囡囡。 囡囡有3.21kg~

男爵府

好媽媽勳章

vicki23126 發表於 18-10-21 21:12
阿女由幼稚園到宜家四年班一直有讀,只可以話負責人是一位非常關愛小朋友,用心辦教育的人。
...

Me 2。讀到而家中學。

男爵府

sensei 發表於 18-10-21 21:56
Me 2。讀到而家中學。

我估我女都會!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

2009年11月15日8點半穿水入醫院,11月16日凌晨2點半在QE生咗 囡囡。 囡囡有3.21kg~

大宅

vicki23126 發表於 18-10-21 21:12
...

謝謝你回覆我呢!因為我見呢間好似長期好full,好多人排住讀⋯⋯我仔K1,岩岩開始有位,但我見D老師、職員又好似好少同D家長溝通⋯⋯

男爵府

celiaceliayip 發表於 18-10-21 21:58
謝謝你回覆我呢!因為我見呢間好似長期好full,好多人排住讀⋯⋯我仔K1,岩岩開始有位,但我見D老師、職員 ...

嗯!真係長期full架!因為讀開好少會唔讀!不過你預佢對家長的服務一定唔係咁周到,因為我都係一兩年先係咁易問下阿女有無上堂唔專心!如果你要堂堂了解進度就難D!佢哋老師會好俾心機教小朋友,如果你話溝通的確少D,不過我相信老師,進度主意自己睇堂上Worksheet,所以好少問老師!

大宅

vicki23126 發表於 18-10-21 22:03
嗯!真係長期full架!因為讀開好少會唔讀!不過你預佢對家長的服務一定唔係咁周到,因為我都係一兩年先係咁 ...

其實見佢地長期full鄁知一定有佢地優勝之處,,只係岩岩開始,真係有好多謎思⋯⋯但見你地個個小朋友都讀咁耐,我都好安心

男爵府

celiaceliayip 發表於 18-10-21 22:32
其實見佢地長期full鄁知一定有佢地優勝之處,,只係岩岩開始,真係有好多謎思⋯⋯但見你地個個小朋友都讀 ...

咁你講得又啱,剛開始,小朋友又細,的確會比較迷茫,或者你都可以得閒WhatsApp問下近況,不過可能要俾心機等等回覆。

大宅

vicki23126 發表於 18-10-21 22:37
咁你講得又啱,剛開始,小朋友又細,的確會比較迷茫,或者你都可以得閒WhatsApp問下近況,不過可能要俾心機 ...

冇錯,我見佢地回覆係要等一段時間,但如果呢個係佢地一向模式,都Ok嘅,只要用心對小朋友先最重要

男爵府

celiaceliayip 發表於 18-10-21 22:43
冇錯,我見佢地回覆係要等一段時間,但如果呢個係佢地一向模式,都Ok嘅,只要用心對小朋友先最重要
...

哈哈!唔好話你,我跟咗咁多年都要等覆,因為負責人將多數時間放係教育上,所以真係呢方面咁多年都係咁,宜家已經好咗啦!有三個電話可以分問題詢問,以前得一個電話,可能一日真係太多WhatsApp,所以我相信每位家長待遇一樣!

大宅

vicki23126 發表於 18-10-21 22:47
哈哈!唔好話你,我跟咗咁多年都要等覆,因為負責人將多數時間放係教育上,所以真係呢方面咁多年都係咁, ...

多謝你分享呀,有你地呢D服務使用者分享一下,我就對佢地理解多好多!感謝啊!

男爵府

celiaceliayip 發表於 18-10-21 22:58
多謝你分享呀,有你地呢D服務使用者分享一下,我就對佢地理解多好多!感謝啊!
...

唔好客氣,我真係覺得好先分享,希望大家的小朋友都可以遇到好老師!

大宅

vicki23126 發表於 18-10-21 23:00
唔好客氣,我真係覺得好先分享,希望大家的小朋友都可以遇到好老師!

對!(emoji)(emoji)遇到好老師好重要呢(emoji)

男爵府

celiaceliayip 發表於 18-10-21 23:02
對!(emoji)(emoji)遇到好老師好重要呢(emoji)

嗯!你幼稚園都好,仲可以慢慢搵,慢慢試,慢慢排隊,但當你升到小學就真係忙碌到覺得無咩時間,通常好的教育中心或補習社都要排隊,所以一間好的教育中心同好老師真係好重要!

大宅

vicki23126 發表於 18-10-21 23:09
嗯!你幼稚園都好,仲可以慢慢搵,慢慢試,慢慢排隊,但當你升到小學就真係忙碌到覺得無咩時間,通常好的 ...

我好認同呀,而家香港讀書認真唔容易⋯⋯
但又想問,kids studio係咪多數嘅老師都好?(以教過你小朋友嘅老師黎講)

男爵府

celiaceliayip 發表於 18-10-22 21:34
我好認同呀,而家香港讀書認真唔容易⋯⋯
但又想問,kids studio係咪多數嘅老師都好?(以教過你小朋友嘅 ...

嗯!以我女跟過咁多老師,可以話個個都好好,最起碼每位老師都好有愛心,好錫小朋友。

大宅

vicki23126 發表於 18-10-22 22:02
嗯!以我女跟過咁多老師,可以話個個都好好,最起碼每位老師都好有愛心,好錫小朋友。
...

呢D已經足夠了!
真係好多謝你分享呀!我仔先K1,未來仲有好多野要向大家指教呢!

男爵府

celiaceliayip 發表於 18-10-22 23:00
呢D已經足夠了!
真係好多謝你分享呀!我仔先K1,未來仲有好多野要向大家指教呢!
...

唔好客氣,希望小朋友讀得開心,可以預到一位好老師!

大宅

vicki23126 發表於 18-10-22 23:01
唔好客氣,希望小朋友讀得開心,可以預到一位好老師!

謝謝你(emoji)

大宅

celiaceliayip 發表於 18-10-19 00:16
有冇小朋友讀過屯門栢麗Kids Studio?
有冇評價呢?

想知佢有無fb或網址可以睇有咩學?

首頁

尾頁

跳至