懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

請問點解佢地可以收咁便?佢地都係用nifty pro?
其他醫生好似都要4k-5k?

大宅

莎娜娜 發表於 18-11-1 01:37
請問點解佢地可以收咁便?佢地都係用nifty pro?
其他醫生好似都要4k-5k?

係nifty pro
佢地而家係做優惠免診金,所以平啲

別墅

我都岩岩做完,方醫生好nice 好有耐性呀👍

侯爵府

emmmacyk 發表於 18-10-21 08:22

我見search方醫生冇乜資料,冇乜人講,所以先出po讚下, ...

係咪尖沙咀呀? 要幾多星期先可以照?

大宅

ifcsir 發表於 18-11-1 19:21
係咪尖沙咀呀? 要幾多星期先可以照?

係呀,10w後就得
不過我穩陣啲11w尾先去

別墅

laughinggor 發表於 18-10-28 21:56
回覆 LevinaLee 的帖子

個醫生有同我講nifty在香港驗

最新問左一間 有幾款做既 診所

Nifty 係 大陸廠牌, lab喺香港, 得 95 items,
~$3000-$3500
T21 係 中大, 喺中大做, 5日到有result, 做齊23對染色體, 有 幾百 item. ~$6500
Panorama, 美國lab做, ~ 17對染色體。 ~$5000

即 如果想知 最common 既病, 性別, nifty都可以
如果想check清楚埋 所有 連 微缺失, 可能T21, Panorama 會較 詳盡

大宅

LevinaLee 發表於 18-11-3 07:58
最新問左一間 有幾款做既 診所

Nifty 係 大陸廠牌, lab喺香港, 得 95 items,

T21 一定唔係中大,亦唔係中大驗,只係搵中大lab簽名。T21同樣係大陸lab香港驗,你可以search “Berry Genomic”睇相關資訊

別墅

googol 發表於 18-11-3 10:03
T21 一定唔係中大,亦唔係中大驗,只係搵中大lab簽名。T21同樣係大陸lab香港驗,你可以search “Berry Gen ...

想問下你有冇link??? 因係我仲未決定揀咩test, 我搵 berry Genomic 見得1個 reference.
不過上 T21 official site 話係 中大十多年既科研, 中文大學專利授權, 創於香港。

大陸lab 香港驗 意思即 香港抽血再返大陸驗。??? 咁點解咁多大陸人要偷運d bld sample 來香港驗???!!! confused.

大宅

LevinaLee 發表於 18-11-3 12:51
想問下你有冇link??? 因係我仲未決定揀咩test, 我搵 berry Genomic 見得1個 reference.
不過上 T21 offici ...

nifty pro 都係香港lab驗。。。
以我所知nifty pro係驗多啲item既
報告個地址都係香港

大宅

請問nifty pro係包括所有檢查的嗎?需要另外再做結構檢查嗎?

複式洋房

emmmacyk 發表於 18-11-1 19:35
係呀,10w後就得
不過我穩陣啲11w尾先去

請問知不知現在是否仍做緊優惠?

大宅

哈哈,官網的相關資料原來已被刪除,其實你search “貝瑞和康”亦可看到相關報導

T21也是在香港驗的,不過那是私人lab, 跟中大無關

運sample到香港驗,冇記錯應該指驗性別

此外NIPT在大陸驗和香港驗,其化驗項目是不同的,在大陸只可以驗第13、18和第21對染色體,不能加驗什麼微缺失等,而香港則無此限制

複式洋房

我都諗住做nifty pro 呀,可唔可以send啲資料俾我呀,$2800好平呀,thanks!!

複式洋房

mshungteresa 發表於 18-11-4 23:29
我都諗住做nifty pro 呀,可唔可以send啲資料俾我呀,$2800好平呀,thanks!!

你 search 方碧鎏醫生會揾到.

我今日都做咗, 多謝JM 分亨.

方醫生好 nice, 好細心. 提我要留意D咩.

我下午睇 (TST), 抽血唔使等, 個抽血護士都好好.

禁止訪問

禁止訪問

別墅

Del

別墅

回覆 adachankayan 的帖子

又係你,好似在另一個post都見到你咁講
份報告都有寫係香港做的,有地址,唔好信網上既謠言了

複式洋房

我噚日都搵楊醫生做完nifty pro,楊醫生都好好人,好細心。想問下大家大概幾耐收到報告,因為姑娘話要8~10個工作天,好心急想知道係咪真係要咁耐先收到。thanks

別墅

t21都係大陸公司香港驗,不過香港好多人剩係對nifty有偏見

http://www.berrygenomics.com/news/xiang-gang-zhong-wen-da-xue-lian-shou-bei-rui-he-kang-xcelom-zai-xiang-gang-cheng-li/

我们荣幸地宣布雅士能基因科技有限公司(Xcelom)将通过其设于香港科学园的实验室提供无创性产前检查服务。雅士能基因科技有限公司的无创性产前检查服务,是沿自于香港中文大学的创新科研技术,结合北京贝瑞和康生物技术有限公司(以下简称“贝瑞和康”) 的丰富企业资源,并历经多番优化而成。
由周代星博士创立及带领的北京贝瑞和康生物技术有限公司是较先采用由香港中文大学开发的无创产前检查技术的公司之一。

首頁
12345...8

尾頁

跳至