自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

親人都要講緣份,呢句野老土又到位,未必每個人都覺得仔女/父母係重要,尤其自私既人眼中只有自己,唔會去諗其他人既感受,凡事有因,亦有其果,大家無呢份福份去愛護大家就隨緣啦!

男爵府

回覆樓主:

我都冇見我父母超過十年,我父母淨係活係佢地自己世界,對所有親人,朋友都係揾着數既對象,講出黎很可悲,但我都覺得緣分不可強求,凡事盡力就好了……

公爵府

回覆樓主:

無謂勉強

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

隨緣

水晶宮

sman 發表於 18-10-21 03:39
我都冇見我父母超過十年,我父母淨係活係佢地自己世界,對所有親人,朋友都係揾着數既對象,講出黎很可悲, ...

香港都可以十年無見、仔女會問嗎

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

baby彤 發表於 18-10-20 22:53
一年冇見了,都唔想刻意見,偏偏係路上遇到,行過去打招呼,點知對方當我哋全家空氣,理都唔理,仲要用手推 ...

當佢要錢時,就會來搵你們的了。

大宅

章魚妹妹 發表於 18-10-21 01:40
親人都要講緣份,呢句野老土又到位,未必每個人都覺得仔女/父母係重要,尤其自私既人眼中只有自己,唔會去 ...

唔見就唔好去想,無謂勉強 ,有一些人不懂得珍惜,但到老了,病了,真的冇人在身邊,才去想要回時,他們就會大大聲話你不孝,但又想你照顧到他們走,你又會點?

珍珠宮

一年冇見了,都唔想刻意見,偏偏係路上遇到,行過去打招呼,點知對方當我哋全家空氣,理都唔理,仲要用手推 ...

他自己有心結,你自問無愧的話,由得他吧!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

算喇! 緣起緣滅
放下自在

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

父母都要講縁份的

珍珠宮

回覆樓主:

勉強冇幸福

琥珀宮

回覆樓主:

事出必有因

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主係由細到大都係同父母冇感情嗎

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

我c6屋企人都唔來往㗎,兩個孫都冇來睇過。

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 jodyfan 的帖子

怎樣都好,畢竟父母,工作後,每年都會一次過比曬一年家用佢哋,從未斷過,尼個叫責任

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 szeyee1999 的帖子

其實唔見都好,唔使煩,各自安好

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

侯爵府

之前發生咩事令對方今日咁,我地外人唔知,都唔可以話人地有問題既!

侯爵府

醒目開學勳章

老師話過一個家庭之父母與子女的緣份係大過一對夫妻的緣份好多倍。

血緣關係冇得改變!

必定要好好珍惜!

首頁

尾頁

跳至